توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهنان و شیرینی

طرز تهیه مربای پوست هندوانه

طرز تهیه مربای پوست هندوانه

مربای پوست هندوانه از ترکیب شکر، گلاب و پوست هندوانه تهیه می‌شود. این مربا از مواد اولیه ساده‌ای تهیه می‌شود، اما طعم بی نظیری را به ارمغان می‌آورد.


سیرافی ها| سرویس آشپزی – 
اغلب ما صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شویم، میلی به خوردن صبحانه نداریم، اما همانطور که می‌دانید این وعده غذایی برای دانش آموزان و افراد شاغل از اهمیت زیادی برخوردار است، به طوریکه پزشکان نیز تاکید بسیاری به آن دارند. تنوع بخشیدن به این وعده غذایی می‌تواند شما را به اشتها آورد، این اقدام الزاما مستلزم صرف هزینه زیاد نیست، یکی از شیوه‌های ساده برای متنوع کردن صبحانه، تهیه مربا‌هایی با طعم‌های متفاوت است تا همراه با کره یا خامه طعم‌های مختلفی را خلق کنید. مربای پوست هندوانه یکی از مربا‌های خوشمزه است که طعم متفاوتی دارد و از امتحان کردن آن پشیمان نخواهید شد.

مواد لازم برای تهیه مربای پوست هندوانه

به منظور تهیه این مربا، به دو الی سه ساعت زمان (این مدت شامل زمانی که پوست هندوانه باید در مخلوط آب و آهک بماند، نمی‌شود) و مواد اولیه‌ای که در ادامه ذکر شده است، زیر احتیاج دارید.

مواد لازم
پوست هندوانه 2 کیلوگرم
شکر دو و نیم الی 3 کیلوگرم
گلاب نصف لیوان
هل نکوبیده یک الی دو قاشق سوپخور
آبلیمو نصف استکان
آهک 2 کیلوگرم


نکته: 
حتما از هندوانه‌هایی با پوست ضخیم استفاده کنید.

طرز تهیه مربای پوست هندوانه

  1. ابتدا قسمت‌های قرمز هندوانه را جدا کنید، به طوریکه فقط پوست سفید باقی بماند.
  2. سپس قسمت سبز پوست هندوانه را بگیرید. به طوریکه قسمت سفت و سفید پوست هندوانه باقی بماند.

    مربای پوست هندوانه

  3. پوست سفید به دست آمده را به صورت ورقه‌ای برش بزنید یا با استفاده از قالب به شکل دلخواه درآورید.
  4. چند لیوان آب به آهک اضافه کنید و بهم بزنید. مخلوط را به حال خود رها کنید تا آهک رسوب کند. سپس آب زلال آهک را از صافی رد نمایید.
  5. پوست هندوانه را در آب زلال آهک خیس کنید و اجازه دهید ۲۴ ساعت در آب آهک باقی بماند.
  6. سپس پوست هندوانه را جدا کنید و چندین مرتبه بشویید.
  7. پوست هندوانه را با مقداری آب بپزید. بعد در آبکش بریزید، تا آب آن گرفته شود.
  8. شکر را در یک قابلمه بریزید و به ازای هر یک کیلوگرم از آن، سه لیوان آب اضافه کنید. مخلوط را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر کاملا حل شود.
  9. شربت را صاف کنید.
  10. اکنون پوست هندوانه‌ها را به شربت اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا مربا به جوش آید. گاهی کف روی مربا را بگیرید.
  11. وقتی شربت قوام آمد، گلاب و هل را به مربا اضافه کنید و پس از آنکه چند جوش زد، آبلیمو را بیفزایید.
  12. پس از چند دقیقه مربا آماده است. 
  13. ترجیحا صبر کنید که مربا یک شب در دمای محیط باقی بماند و سپس آن را در شیشه بریزید.

مربای پوست هندوانه آماده است.

طرز تهیه مربای پوست هندوانه


چند نکته:

  • از پوست هندوانه‌ای که لکه یا سوراخ است استفاده نکنید، زیرا در نهایت روی طعم مربا تاثیر منفی می‌گذارد.
  • آبلیمو را اواخر زمان طبخ اضافه کنید، در غیراینصورت رنگ مربا تیره خواهد شد.
  • هل و گلاب را نیز اواخر طبخ مربا اضافه کنید، زیرا اگر زیاد بجوشند عطر و طعم آن‌ها از بین می‌رود. این اسانس‌ها برای خوش عطر و طعم شدن مربا استفاده می‌شود.
  • در تمام مدت طبخ باید درب قابلمه باز باشد، در غیراینصورت رنگ مربا تغییر خواهد کرد.
  • ترجیحا از ظرف لعابی برای طبخ مربا استفاده کنید.
  • مقداری شکر تا حدی به سلیقه شما بستگی دارد که مربا را کم شیرین یا خیلی شیرین دوست دارید.
  • اضافه کردن ترشی باعث می‌شود که مربا شکرک نزند، بنابراین علت شکرک زدن مربا کم بودن مقدار آبلیمو است.
  • شربت مربا باید به اندازه کافی غلیظ شود. اگر شربت غلیظ نباشد، مربا کپک خواهد زد.
  • هنگامی که مربا را در شیشه می‌ریزید، سعی کنید مقدار زیادی شربت داشته باشد تا مربا انباشته و له نشود.
  • برای تشخیص قوام آمدن شربت، مقداری از آن را در یک قاشق بریزید، زمانی که سرد شد باید به سختی و با حالت کش‌دار از قاشق بریزد.
  • توجه داشته باشید که تمام بخش‌های سبز و قرمزی که به پوست سفید هندوانه چسبیده‌اند را بگیرید.
 
مربای پوست هندوانه
 
یک از خوراکی‌هایی که وعده صبحانه را متنوع می‌کند، انواع مربا‌ها نظیر مربای آلبالو، مربای هویج، مربای پوست هندوانه و … است. ترکیب انواع مربا‌ها با کره می‌توانند یک صبحانه مقوی و بی نظیر را فراهم کنند. مربا را می‌توانید به مدت زیادی در یخچال نگهداری کنید، اما توجه داشته باشید که مدت زمان زیادی نباید بیرون از یخچال باشد، بنابراین هنگام مصرف مقداری از آن را در ظرف بریزید و مابقی را بلافاصله به یخچال منتقل کنید.
 
 
آناهید اعظمی فر

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا