توصیه های تغذیه ای ویژه افطار و سحر

مجموعه: اخبار, اخبار اینترنت, اخبار پذشکی, بهداشت, سلامت, ورزش و سلامت تعداد بازدید: 11

توصیه های تغذیه ای ویژه افطار و سحر

برای وعده افطار و سحری چه مواد غذایی مصرف کنیم؟

یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه باید از پرخوری در وعده سحری خودداری شود، تاکید کرد: در ماه رمضان سحری از اهمیت بسزایی برخوردار است، بنابراین مصرف غذای بسیار سبک در وعده سحر، نباید زیاده‌روی در خوردن را به دنبال داشته باشد؛ چراکه وعده سحر باید به تعادل بلغم منجر شود.

تغذیه و سلامتی در ماه رمضان
تغذیه و سلامتی در ماه رمضان

دکتر فاطمه زارعی با اشاره به اینکه وعده غذایی به هنگام سحر باید گرم و خشک و ضدبلغم باشد، گفت: جگر، خورشت بادمجان، خورشت قورمه سبزی، آبگوشت، کره، خامه، تخم مرغ و خورشت فسنجان،موادغذایی ضدبلغم است که مصرف آن به هنگان سحر بسیار توصیه می‌شود، چراکه وعده سحر باید به تعادل بلغم منجر شود و توجه به انتخاب و مصرف مواد غذایی با توجه به این طبع اهمیت بسزایی دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه در بدن انسان چهار طبع صفرا، دم، بلغم و سودا وجود دارد، افزود: در میان این چهار طبع، صفراوی‌ها و سود اوی‌ها کم خوراک هستند. دموی‌ها و بلغمی‌ها اشتهای زیادی به مصرف غذا دارند. افرادی که گرم مزاج هستند با استفاده از موادغذایی سرد معده‌شان تغییر نمی‌کند، اما بلغمی مزاج‌ها به دلیل اینکه طبع سرد دارند و معده آنها سرد است با مصرف غذاهایی که طبع سرد دارند، با گذشت زمان منجر به زخم و ورم معده می‌شوند.

 

روغن درخت چای برای زگیل آبکی همراه با طریقه مصرف
خواندن این مطلب

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ساوه، خاطر نشان کرد: مصرف مواد غذایی انرژی‌زا مانند زولبیا بامیه، پیتزا و غذای چرب در وعده افطار صفرای بدن را افزایش می‌دهد. زمانی که صفرا در بدن افزایش می‌یابد، باعث بروز بیماری‌هایی می‌شود که می‌توان به ریزش مو، صدا در گوش، داغی کف پا، سیاه شدن پوست و گر گرفتگی اشاره کرد. وی اضافه کرد: صفرا، مزاج خشک و گرم است و این افراد می توانند در وعده افطار از مواد غذایی خنک استفاده کنند. در زمان افطار باید مراقب ازدیاد صفرا بود. بنابراین می‌توان از شربت‌های خنک مانند کاسنی، سکنجبین و خاکشیر مصرف کرد و حتی از میوه‌های آبدار مانند هندوانه، آلو و هلو نیز می‌توان استفاده کرد.

 

زارعی با اشاره به اینکه غذایی که در وعده افطار مصرف می‌شود تا سحر آماده برای جذب خون است، تصریح کرد: از ساعت ۱۲ شب تا ۶ صبح ساعات سردی بدن است که بلغم در خون افزایش می‌یابد. برای خروج بلغم از خون باید از مصرف موادغذایی گرم از جمله فسنجان، خرما، حلوا ارده و عسل در وعده سحر استفاده کرد؛ چراکه اگر در وعده سحر نیز غذاهای سرد خورده شود، طبع بدن به سمت سردی می‌رود و فرد را دچار بیماری‌هایی مانند آرتروز می‌کند.

این متخصص طب سنتی در پایان یادآور شد: برای پیشگیری از سوزش و درد معده در ماه رمضان می‌توان قبل از مصرف وعده سحر و افطار یک استکان عرق بومادران همراه با عرق نعناع مصرف کرد؛ چراکه عرق بومادران از ترشح اسیدمعده پیشگیری می‌کند و مانع بروز دردهای معده در روزه‌داران می‌شود. / seemorgh.com

مطالب مرتبط

    نظر شما !!!

    نظر شما برای “توصیه های تغذیه ای ویژه افطار و سحر”

    قالب تفریحی