توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه انواع غذا با مرغ

طرز تهیه انواع غذا با مرغ

انواع غذا با مرغ چرخ کرده یا مرغ پخته از ترکیب گوشت مرغ با برنج یا سبزیجاتی نظیر قارچ درست شده اند و اجرای مراحل طبخ آن‌ها در فر یا بدون فر صورت می‌گیرد.
سیرافی ها| سرویس آشپزی – گوشت مرغ چربی اشباع کمتری دارد و منبع خوبی از پروتئین‌های مختلف است، بنابراین جایگزین خوبی برای گوشت قرمز به شمار می‌آید. گوشت مرغ را می‌توانید به شکل‌های مختلفی طبخ کنید، طوری که از خوردن آن هیچ وقت خسته نشوید. می‌توان گوشت مرغ را چرخ کرده و انواع غذا با مرغ چرخ کرده را با آن درست کرد یا مرغ را پخته و از ترکیب آن با سبزیجات مختلف، به برنامه غذایی خود تنوع بخشید. در ادامه مطلب قصد داریم طرز تهیه انواع غذا با مرغ را به شما آموزش دهیم.


در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

۱. پای مرغ با سیب زمینی و تره فرنگی
۲. مرغ پخته پنیری
۳. ریزوتوی مرغ طلایی
۴. سالاد مرغ اندونزی


۱. پای مرغ با سیب زمینی و تره فرنگی

پای مرغ
پای مرغ در فر درست می‌شود. این پای خوش طعم و شکیل، با لایه‌هایی ناصاف از خمیر فیلو تهیه می‌شود که روی آن‌ها کره آب شده، مالیده شده است.
 
مواد لازم
سیب زمینی مکعبی خرد شده 225 گرم
کره 5 قاشق غذاخوری
سینه مرغ بدون پوست و استخوان خرد شده 175 گرم
تره فرنگی خرد شده 1 عدد
قارچ ورقه شده 150 گرم
آرد 2.5 قاشق غذاخوری
شیر 300 میلی لیتر
خردل 1 قاشق غذاخوری
مریم گلی تازه 2 قاشق غذاخوری
خمیر فیلو 225 گرم
کره 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  • سیب زمینی مکعبی خرد شده را در یک قابلمه آب جوش به مدت ۵ دقیقه بپزید، سپس آن را آبکش کنید.
  • کره را داخل یک ماهیتابه ذوب کرده و مرغ خرد شده را به مدت ۵ دقیقه داخل آن بپزید.
  • تره فرنگی و قارچ را افزوده و به مدت ۳ دقیقه بپزید، آن‌ها را مرتب هم بزنید. آرد را اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه بپزید. به تدریج شیر را بیفزایید و به جوش آورید. خردل، مریم گلی و سیب زمینی را به همراه چاشنی افزوده و اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.
  • در همین فاصله، نیمی از ورقه‌های خمیر فیلو را کف یک ظرف عمیق مخصوص پای پهن کنید. سس را با قاشق داخل ظرف بریزید و با یک ورقه دیگر از خمیر فیلو بپوشانید. با قلموی آشپزی بر روی خمیر، کره بمالید و ورقه دیگری از خمیر روی آن قرار دهید.
  • باقیمانده خمیر را رشته‌ای خرد کرده و بر روی خمیر پای به صورت نامرتب بریزید. با قلموی آشپزخانه کره آب شده را بر روی خمیر‌های رشته‌ای بمالید و در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۴۵ دقیقه بپزید تا ترد و برشته شوند.
  • این پای را به صورت داغ سرو کنید.

۲. مرغ پخته پنیری

مرغ پخته پنیری
مرغ پنیری یکی دیگر از انواع غذا با مرغ است، غذایی سالم با تلفیقی از مواد اولیه کم چرب و لذیذ که ترکیبی از پنیر و خردل و یک لایه سوخاری برشته است.
 
مواد لازم
شیر کم چرب 1 قاشق غذاخوری
خردل 2 قاشق غذاخوری
پنیر چدار کم چرب رنده شده 60 گرم
آرد ساده 3 قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده 2 قاشق غذاخوری
سینه مرغ بدون استخوان و پوست 4 عدد

دستور تهیه:

  • شیر و خردل را درون یک کاسه مخلوط کنید. پنیر را نیز به همراه آرد و پیاز کوهی در یک بشقاب مخلوط نمایید.
  • مرغ را درون مخلوط شیر و خردل انداخته، با قلموی مخصوص آشپزخانه همه قسمت های آن را به صورت یکنواخت آغشته سازید.
  • سینه‌های مرغ را داخل مخلوط پنیر انداخته، بغلطانید و فشار دهید تا کاملا مواد به ان‌ها بچسبند.
  • مرغ‌ها را روی سینی فر بچینید و پنیر اضافه را روی آن‌ها بپاشید.
  • آن‌ها را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بپزید تا کاملا برشته و طلایی رنگ شده و هنگامیکه سیخ را درون آن فرو می‌کنید آب شفاف به بیرون تراوش کند و صورتی رنگ نباشد.
  • مرغ را داغ، به همره سیب زمینی با پوست پخته شده و سبزیجات تازه سرو نمایید.

۳. ریزوتوی مرغ طلایی

ریزوتوی مرغ
ریزوتوی با مرغ و برنج تهیه می‌شود که فقط برنج ریزوتو می‌تواند این غذا را به شکل کرمی و آبدار درآورد.

مواد لازم
روغن 2 قاشق غذاخوری
کره 1 قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان رنده شده 60 گرم
تره فرنگی حلقه شده 1 عدد
عصاره مرغ 2+3/4 پیمانه (1.5 لیتر)
ذرت کنسروی 200 گرم
بادام زمینی بی نمک تفت داده شده 60 گرم
فلفل دلمه ای زرد خرد شده 1 عدد
سینه مرغ بدون استخوان و پوست خرد شده 3 عدد
برنج دانه گرد 350 گرم
نمک، فلفل و زعفران به میزان لازم

دستور تهیه:

  • روغن و کره را داخل یک قابلمه حرارت دهید، تره فرنگی و فلفل دلمه‌ای را به مدت ۱ دقیقه در آن سرخ کنید. مرغ را به آن اضافه کرده و بپزید، هم بزنید تا طلایی رنگ شود.
  • برنج دانه گرد را افزوده و هم بزنید، به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بپزید.
  • زعفران، نمک و فلفل را با مواد مخلوط کنید، عصاره مرغ را افزوده، درب قابلمه را ببندید و با حرارت کم بپزید. غذا را مرتب هم بزنید و حدود ۲۰ دقیقه بپزید تا برنج نرم شده و بیشتر مایع غذا را جذب کند. دقت کنید که ریزوتو نباید خشک باشد، بنابراین در صورت نیاز مقداری عصاره مرغ به آن بیفزایید.
  • ذرت، بادام زمینی و پنیر پارمزان رنده شده را به همراه نمک و فلفل به آن اضافه کرده و به صورت داغ سرو کنید.

۴. سالاد مرغ اندونزی

سالاد مرغ اندونزی
سالاد مرغ نیز یکی دیگر از انواع غذا با مرغ پخته است که سس تند بادام زمینی آن را می‌توان از یک روز قبل آماده کرده و در یخچال نگه داشت.
 
مواد لازم
سیب زمینی بزرگ خرد شده 4 عدد
آناناس تازه مکعبی خرد شده 300 گرم
هویج رنده شده 2 عدد
جوانه لوبیا 175 گرم
پیازچه خرد شده 100 گرم
کدوی نواری خرد شده 1 عدد
ساقه کرفس نواری خرد شده 3 عدد
بادام زمینی بی نمک 175 گرم
سینه مرغ پخته و خرد شده 125 گرم
کره بادام زمینی 6 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 6 قاشق غذاخوری
روغن کنجد 2 قاشق چایخوری
آبلیموی ترش 4 قاشق چایخوری
سویا سس 2 قاشق غذاخوری
فلفل چیلی قرمز خرد شده 1 عدد

دستور تهیه:

  • سیب زمینی‌ها را داخل یک قابلمه آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند. آن را آبکش کرده و کنار بگذارید تا خنک شود.
  • سیب زمینی خنک شده را داخل کاسه سالاد بریزید.
  • آناناس، هویج، جوانه لوبیا، پیازچه، کدو، کرفس، بادام زمینی و تکه‌های مرغ را به سیب زمینی اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
  • برای تهیه سس، کره بادام زمینی را داخل یک کاسه کوچک قرار داده، به آرامی سویا سس و روغن زیتون را به آن بیفزایید.
  • فلفل چیلی قرمز، روغن کنجد و آبلیمو را با مواد ترکیب کنید، خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
  • سس تند را روی سالاد ریخته و به آرامی هم بزنید تا تمامی مواد به آن آغشته شوند.
  • سالاد را با برش‌های لیمو تزیین کرده و بلافاصله سرو کنید.
مرغ یکی از مواد غذایی معروف در دنیاست که نقش مهمی در رژیم غذایی مردم ایفا می‌کند و به دلیل چربی پایینی که دارد برای رژیم‌های کم کالری غذایی مناسب است. غذا‌های ایرانی و خارجی بسیاری را می‌توان با گوشت مرغ درست کرد که در این مطلب چند نمونه از آن ارائه شد.
 اگر با دیگر انواع غذا با مرغ آشنایی دارید، طرز تهیه آن‌ها را می‌توانید در انتهای این صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما به اشتراک بگذارید.
 
 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا