طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ کرده، غذایی اصفهانی و لذیذ

مجموعه: آشپزی و تغزیه, آموزش انواع غذاها تعداد بازدید: 9
طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ کرده، غذایی اصفهانی و لذیذ

طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ کرده

بریانی با گوشت چرخ کرده، یک غذای سنتی بسیار لذیذ و خوشمزه است که در استان اصفهان طبخ می‌شود. در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه این غذای اصفهانی را شرح دهیم.

 


سیرافی ها| سرویس آشپزی – 
اگر به اصفهان سفر کرده باشید حتما این غذای خوشمزه را چشیده‌اید، در غیراینصورت نیز نگران نباشید، زیرا طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ کرده را در این مطلب به طور کامل شرح خواهیم داد. اگر تمام مراحل را به دقت انجام دهید، نتیجه کار بی نظیر خواهد بود. البته توجه داشته باشید که این غذا، بسیار سنگین و چرب است، بنابراین بریان را برای وعده شام طبخ نکنید، زیرا باعث ترش کردن معده خواهد شد؛ بهترین زمان برای سرو این غذا وعده ناهار است.

مواد لازم برای تهیه بریانی با گوشت چرخ کرده

به منظور تهیه این غذا برای هشت الی ۱۰ نفر، به حدود سه ساعت و نیم زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.
 
مواد اولیه
گوشت دنده گوسفندیک و نیم کیلوگرم
پیاز۶ عدد کوچک
قلوه گوسفند۲ عدد
جگر سفید (شش گوسفند)۲۰۰ گرم
زردچوبه۱ قاشق مرباخوری
پودردارچین۱ قاشق چایخوری
زعفران دم شده، کشک، نمک و فلفلبه میزان لازم


چند نکته:

  • برای تهیه بریانی باید از گوشت چربی‌دار استفاده کنید، به همین دلیل در اینجا از گوشت دنده استفاده کرده‌ایم.
  • گاهی از مقداری دمبه برای طبخ این غذا استفاده می‌شود، اما در این طرز تهیه ما از چربی گوشت دنده استفاده می‌کنیم، تا غذا طعم بهتری پیدا کند.

طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ کرده، بریون اصفهان - طرز تهیه بریان

طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ کرده

  1. ابتدا گوشت دنده را به خوبی بشویید و سپس آن را داخل یک قابلمه قرار داده و مقداری آب به آن اضافه کنید.
  2. گوشت را روی حرارت متوسط شعله اجاق گاز قرار دهید و مقداری دارچین، زعفران دم کرده و ۴ عدد پیاز چهار قاچ شده و فلفل را به آن اضافه نمایید. افزودن پیاز، زعفران و دارچین باعث می‌شود که بوی بد گوشت از بین رفته و مزه دار گردد. درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. وقتی گوشت نرم شد مقداری نمک به آن اضافه کنید. گوشت دنده باید آنقدر پخته شده باشد که به راحتی از استخوان جدا شود، حدود دو ساعت زمان برای این مرحله نیاز است.
  3. اکنون نوبت به پخت جگر سفید رسیده است. برای این منظور جگر سفید را همراه با دو عدد پیاز چهار قاچ شده، مقداری دارچین و زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل داخل یک قابلمه بریزید و به آن مقداری آب اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که جگر کاملا بپزد.

  4. زمانی که گوشت و جگر سفید آماده شد، چربی گوشت را بگیرید و همراه با جگر سفید چرخ کنید (در اصفهان به آن شش و دمبه می‌گویند). گوشت دنده را نیز از استخوان جدا کرده و جداگانه چرخ نمایید.
  5. جگر سفید که با گوشت چرب چرخ کرده بودید را اندکی تفت دهید.
  6. توجه داشته باشید آب گوشت را دور نریزید، زیرا تلیت آب گوشت باید همراه با بریانی سرو شود. قسمت‌های چرب آبگوشت را جدا کرده و در یک ظرف بریزید. اکنون به مابقی آبگوشت که روی حرارت است، حدود یک الی یک و نیم قاشق غذاخوری کشک اضافه کنید و بهم بزنید تا کشک کاملا در آبگوشت حل شود.
  7. اکنون به کفگیر بریانی (قالب بریانی) نیاز دارید، قالب را در قسمت‌های چرب آبگوشت که مرحله قبل جدا کردید، فرو ببرید تا چرب شود، سپس مقدار کمی پودر دارچین، فلفل سیاه و در صورت تمایل زعفران بپاشید.

    طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ کرده، کفیر بریانی

  8. اکنون مقداری از گوشت چرخ کرده دنده را داخل کفگیر بریزید و کاملا با دست یا قاشق فشار دهید تا بافت گوشت یک دست شود.
  9. اکنون کفگیر را روی حرارت شعله اجاق گاز بگیرید تا گوشت سرخ شود.
  10. این غذا معمولا با نان سنگک سرو می‌گردد، از اینرو یک برش نان سنگک را داخل یک بشقاب قرار دهید و مقداری از آب گوشت که جدا کرده بودید را روی نان بریزید و سپس کفگیر بریانی را روی نان برگردانید.
  11. سپس مقداری از شش و دمبه را نیز کنار بریانی قرار دهید.
  12. برای تزیین نیز می‌توانید از خلال بادام و گردوی خرد شده استفاده کنید.
  13. در آب گوشتی که به آن کشک اضافه کرده بودید، تلیت کنید و داخل ظرف همراه با بریانی سرو کنید. البته می‌توانید آب گوشت را نیز به همان شکل سرو کرده تا افراد خودشان نان را در آن تلیت کنند.
بریانی با گوشت چرخ کرده
 
بریان آماده شده است و می‌توانید آن را سرو نمایید. برای سرو بریان یا بریون از هر نوع نانی می‌توان استفاده کرد، اما شیوه سنتی آن سرو با نان سنگک است. همچنین در هنگام سرو این غذا، از آبگوشت آن غافل نشوید، زیرا تلیت آبگوشت همراه با کشک یکی از مهمترین اجزای بریان را تشکیل می‌دهد. برای نوشیدنی کنار این غذا معمولا از دوغ استفاده می‌شود.
اگرچه طرز تهیه این غذای اصیل اصفهانی چندان آسان نیست، ولی نتیجه کار ارزش وقتی که گذاشته‌اید را دارد. بریانی با گوشت چرخ کرده یکی از معروف‌ترین غذا‌های اصفهانی است، اگر به اصفهان سفر کرده‌اید و طعم این غذای لذیذ را چشیده‌اید، اکنون می‌توانید آن را در منزل نیز تهیه کرده و لذت ببرید. البته توجه داشته باشید که بریانی با گوشت چرخ کرده، میزان چربی بالایی دارد، بنابراین در مصرف آن زیاده روی نکنید.
طرز تهیه چند نوع افطاری خوشمزه، ساده و جدید
خواندن این مطلب

مطالب مرتبط

    نظر شما !!!

    نظر شما برای “طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ کرده، غذایی اصفهانی و لذیذ”

    قالب تفریحی