آشپزی و تغزیهمربا و ترشی

طرز تهیه مارمالاد پرتقال خانگی

مارمالاد پرتقال نوعی دسر خوش عطر و طعم تهیه شده از گوشت و پوست پرتقال است که می‌تواند به عنوان یک صبحانه خوشمزه مورد استفاده قرار گیرد. این دسر در شیرینی پزی نیز کاربردهای زیادی دارد.

سیرافی ها| سرویس آشپزی – مارمالاد در قدیم از پختن میوه با پوست و هسته در عسل درست می‌شد. امروزه نیز برای تهیه مارمالاد، میوه را همراه با پوست یا بدون پوست قاچ می‌زنند، به مدت طولانی با شکر می‌پزند تا کاملا نرم شود و گاهی به آن ژله نیز می‌افزایند تا حالت ژله‌ای پیدا کند. بین مربا و مارمالاد یک تفاوت اساسی وجود دارد و آن اینکه در فرایند تولید مربا معمولا تکه‌های میوه‌ای که قابل دیدن هستند در شربتی غلیظ به چشم می‌خورد. در حالی که برای تهیه مارمالاد میوه را همراه با آب و شکر آنقدر می‌پزند تا به شکل خمیر درآید. در واقع مارمالاد، مربای خمیری شکلی است که تکه‌های میوه در آن وجود ندارد، ولی اصل تولید آن‌ها یکی بوده و هر دو از میوه درست می‌شوند. در ادامه با طرز تهیه مارمالاد پرتقال آشنا می‌شوید.

۱. طرز تهیه مارمالاد پرتقال ساده

مواد لازم
فیله پرتقال۱ کیلوگرم
رنده پوست پرتقال۲ قاشق غذاخوری
شکر۱ کیلوگرم
ژلاتین۳ الی ۴ ورق

دستور تهیه:

  • پوست پرتقال‌ها را بگیرید به گونه ای که پوست دوم آن‌ها نیز گرفته شود، سپس هسته‌های آن‌ها را خارج کنید.

    طرز تهیه مارمالاد پرتقال خانگی

  • سپس با یک چاقوی تیز پرتقال ها را فیله کنید.

    طرز تهیه مارمالاد پرتقال خانگی

  • فیله‌های پرتقال را در قابلمه‌ای ریخته، شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب پرتقال خارج شده و با شکر بجوشد.
  • ژلاتین را در آب جوش حل کنید و پس از غلیظ شدن مارمالاد، ژلاتین حل شده در آب را به آن اضافه کنید.
  • رنده پوست پرتقال را به مارمالاد اضافه کرده و اجازه دهید یکی دو جوش بزنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
  • اجازه دهید مارمالاد خنک شود، سپس در ظرف شیشه‌ای دردار در یخچال نگهداری کنید.

۲. طرز تهیه مارمالاد پرتقال با آب پرتقال

مواد لازم
پوست پرتقال رنده شده۱/۲ پیمانه
خلال پوست پرتقال۱ پیمانه
آب پرتقال۲ پیمانه
فیله پرتقال۲ عدد پرتقال متوسط
شکر۳ پیمانه
آبلیموی تازه۳ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین۴ قاشق چایخوری
آب سرد۱/۲ پیمانه

دستور تهیه:

  • پوست پرتقال رنده شده را در قابلمه‌ای ریخته، کمی آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس آن را در آبکش صاف کنید. این کار را دوباره تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود.
  • برای گرفتن تلخی خلال پوست پرتقال، مراحل فوق را ۴ بار تکرار کنید.
  • اجازه دهید پوست پرتقال رنده شده و خلال پوست پرتقال که تلخی آن‌ها گرفته شده، در آبکش بمانند تا کمی خنک شوند.
  • آب پرتقال را در قابلمه‌ی بزرگی بریزید، فیله پرتقال و شکر را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.
  • حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش آیند و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه بجوشند، ولی مراقب باشید سر نروند.
  • خلال پوست پرتقال را اضافه کرده و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه بجوشند، سپس رنده پوست پرتقال را اضافه کنید.
  • حرارت را کم کرده و اجازه دهید ۱۵ دقیقه دیگر مواد با هم بجوشند.
  • پودر ژلاتین را در آب سرد ریخته و آن را به روش بن ماری در آب حل کنید.
  • آبلیمورا به قابلمه اضافه کرده و پس از یک جوش، ژلاتین حل شده در آب را اضافه کنید.
  • اجازه دهید مواد حدود ۳-۲ دقیقه دیگر بجوشند، سپس حرارت را خاموش کنید.
  • صبر کنید تا مارمالاد پرتقال خنک شود، سپس آن را در بطری شیشه‌ای دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

چند نکته مهم در تهیه مارمالاد پرتقال

  • مارمالاد پس از قرار گرفتن در یخچال، کمی سفت می‌شود بنابراین بهتر است ۳۰ دقیقه قبل از مصرف آن را از یخچال خارج کنید تا کمی گرم شود، سپس مورد استفاده قرار دهید.
  • مارمالاد پرتقال را می‌توانید با پنکیک مصرف کنید یا به صورت ساده و به عنوان یک دسر خوش عطر و طعم مورد استفاده قرار دهید.
  • انتخاب قابلمه بزرگ برای تهیه مارمالاد پرتقال به شما کمک می‌کند هنگام جوشیدن، مواد سر نروند و از قابلمه به بیرون نریزند.

شما چه روش‌های دیگری برای تهیه این دسر خوشمزه می‌شناسید؟ تجربیات آشپزی خود را در انتهای این صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما و سایر مخاطبان سیرافی ها به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید  سالاد گوجه فرنگی و پنیر
برروی تصویر کلیک کنید تا اپلیکیشن برای شما دانلود شود
نمایش بیشتر

علی اکبر

سلام من علی اکبر از شهر سیراف هستم،و این سایت رو برای شهرم که در فضای مجازی به نمایش در بیاد ساختم.امیدوارم از سایتم که همه نمونه مطالب درش هست خوشتون امده باشه و راضی باشید و میخوام که با نظرهاتون منو یاری کنید.برای یافتن مروارید دریاها را جستجو مکن شاید در گریبان خودت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بستن