توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهاطلاعات داروییسلامتفواید غذاها

خواص برگ خرمالو؛ تحفه طبیعت در فصل پاییز

خواص برگ خرمالو؛ تحفه طبیعت در فصل پاییز

خواص برگ خرمالو راه چاره‌ی بسیاری از مشکلات در فصل پاییز است و برگ خرمالو را می‌توان براحتی تبدیل به یکی از دمنوش‌های دارویی رایج کرد. در این مطلب با خواص جذاب برگ خرمالو و نحوه تهیه دمنوش آن آشنا خواهید شد.

سیرافی ها| سرویس سلامت –
 یک بحث خیلی جالب در طب سنتی تطابق طبیعت با نیاز‌های ماست. فصل پاییز که می‌رسد دقیقا میوه‌هایی به بار می‌نشینند که بدن بیش از هر فصل دیگری در پاییز به آن‌ها نیاز دارد. یکی از این میوه‌ها خرمالو است با طبع گرم و تر. آنقدر این میوه خوشمزه است که سالیان سال است از فواید برگ آن غافل مانده‌ایم. برگ‌هایی که چاره بسیاری از مشکلات پاییزی مثل آلرژی و سرماخوردگی در خطوط ساده‌شان نقش بسته است. با ما همراه باشید تا با خواص جالب برگ خرمالو آشنا شوید و طرز تهیه دمنوش آن را بیاموزید.
 

خواص برگ خرمالو

خواص برگ خرمالو در تقویت معده، مبارزه با سرطان و آلرژی

اگر یک بدن حساس با واکنش‌های آلرژیک شدید دارید چاره کار شما مصرف دم کرده برگ خرمالو است. سال‌هاست که در کشور ژاپن از برگ‌های این درخت برای درمان استفاده می‌شود. برگ‌های آن دارای ماده‌ای است به نام استراگالین (astragalin) که مانع از رهایی هیستامین در بدن می‌شود و در نتیجه برای افرادی که به گرده گیاهان حساسیت دارند، مفید است و واکنش‌های آلرژیک و آبریزش بینی را کاهش می‌دهد. همچنین برگ‌های این میوه بی قراری و ضربان سریع نبض را که ممکن است از علایم حساسیت باشد، برطرف می‌کند. پس بطور کل برگ خرمالو یک داروی همه فن حریف برای آلرژی است.
 
خواص برگ خرمالو برای مبارزه با آلرژی
این برگ‌ها حاوی فلاوونوئیدهایی‌ست که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضد موتاژن دارند. (موتاژن به معنی جهش‌زا بودن است. خاصیت جهش‌زایی در ایجاد انواع سرطان نقش بسزایی دارد. زیرا این مواد نه تنها بر روی سلول‌های جنسی بلکه بر روی سلول‌های سوماتیک اثر می‌گذارند و اگر به اندازه کافی با DNA در تماس قرار بگیرند باعث ایجاد تغییر در آن و بروز جهش می‌شوند که این جهش‌ها در بسیاری موارد منجر به سرطان خواهد شد.) بنابراین خوردن دم کرده برگ خرمالو می‌تواند بطور کل برای بدن مفید باشد. 
حتی اگر برگ‌ها را دم نکنید و بجوشانید باز هم یک معجون قوی برای کاهش سرفه‌های خشک پاییزی به دست آورده‌اید. بطور کل نوشیدنی به دست آمده از برگ خرمالو فیبر بالایی هم دارد. همین به تنظیم رژیم غذایی شما کمک می‌کند. خصوصا فصل پاییز فصل دست و پنجه نرم کردن با یبوست نیز هست.
از دیگر خواص برگ خرمالو این است که دمنوش برگ خرمالو مانع از بروز سرطان پوست می‌شود. یعنی آنقدر آنتی‌اکسیدان دارد که کلا بدن را از مواد سرطان‌زا محافظت می‌کند.
 
خواص برگ خرمالو در رفع مشکلات پوستی به هنگام استفاده موضعی
استفاده از این دمکرده یا جوشانده بصورت موضعی برای مشکلات پوستی رایج در فصل پاییز هم مفید است. می‌دانید منظورم کدام مشکلات است؟ همان خشکی پوست و درماتیتی که امان‌تان را بریده و موجب التهاب در پوست شما شده است.
دلیل این همه خواص جالب برای برگ خرمالو وجود ویتامین C.، کولین و اسید آمینه مورد نیاز برای بدن در آن است.
 

طرز تهیه دم‌کرده برگ خرمالو

طرز تهیه دمکرده برگ خرمالو

 
برای استفاده از خواص برگ‌ خرمالو در همه فصول سال بسادگی می‌توانید برگ‌های آن را خشک کنید.
برای تهیه دم کرده آن، برای هر یک قاشق مرباخوری برگ خشک ۲ پیمانه آب جوش اضافه کنید و بگذارید این مخلوط یک شب بماند و اصطلاحا دم بکشد. از این دمنوش روزی یک فنجان میل کنید. مقداری از آن را هم در شیشه بریزید برای استفاده موضعی و روی پوست اسپری کنید تا پوستتان خنک و باطراوت شود. همچنین می‌توانید دم کرده آن را به ژل آلوئه ورا اضافه کرده و پنبه‌ای را به محلول بدست آمده آغشته کنید و با آن پوست را تمیز نمایید.
 

تهیه دمکرده برگ خرمالو
 

سخن آخر

همانطور که گفته شد در طب سنتی محصولات هر فصل علاج مشکلات موجود در همان فصل هستند. اگرچه امروزه با آمدن محصولات گلخانه‌ای این اصل نادیده گرفته شده و شخص در هر فصل، میوه‌ها و محصولات فصول دیگر را هم مصرف می‌کند اما بهتر است سعی کند شیوه زندگی‌اش را اصلاح کند. مثلا طبع همین خرمالو که گرم و تر است دقیقا مخالف طبع پاییز است که فصلی سرد و خشک است. یا برگ خرمالو سرشار خواص برای مشکلات پاییزی رایج است.

پس بهتر است قبل از اینکه دست به دامان نسخه‌های منتشر شده در اینترنت شویم نگاهی به مزاج خودمان و مزاج فصلی که در آن قرار داریم داشته باشیم. بعد به دنبال پیدا کردن راه چاره در محصولات فصل بگردیم و سعی کنیم از هرچیزی تازه‌اش را مصرف کنیم.

 
 
پریسا رودحله

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا