خورشت بادام اردبیل یا پیچاق قیمه
خورشت بادام اردبیل یا پیچاق قیمه یکی از غذاهای خوشمزه و محلی اردبیل است که برای گردشگرانی که به اردبیل می روند، بسیار محبوب بوده و معمولا در رستوران ها سرو می شود.
اگر در مورد این آموزش آشپزی سوالی دارید، از قسمت دیدگاه در انتهای صفحه برای پرسیدن سوال خود استفاده کنید.
زمان آماده سازی : 15 دقیقه
زمان پخت : 3ساعت
مناسب برای : 4 نفر
مواد لازم:
-
گوشت راسته یا مغز ران گوساله500 گرم
-
خلال بادام200 گرم
-
پیاز متوسط2 عدد
-
آبغوره یا آبلیمو50 میلی لیتر
-
زعفران دم کشیده غلیظ3 قاشق غذاخوری
-
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
-
زرده تخم مرغ4 عدد
-
دارچین1 قاشق مرباخوری
-
نمک و فلفلبه مقدار کافی
-
زردچوبه1 قاشق چایخوری
-
کره100 گرم
-
برگ بو3 عدد
طرز تهیه:
- خلال های بادام را از 2 ساعت قبل در آب خیس کرده و سپس آن را آبکش کنید و با 25 گرم کره کمی تفت دهید.
- در یک قابلمه پیاز ها را ریز خلالی یا نگینی کنید و به همراه کره کمی تفت دهید تا طلایی شوند و سپس گوشت و برگ بو را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود. وقتی آب گوشت کشیده شد، رب را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی رب از بین برود. سپس مقداری آب به مواد اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید تا گوشت حدود 2 ساعت پخته و مغز آن نرم شود.
- خلال های بادام و زعفران و دارچین را به گوشت اضافه کرده و سپس نمک و فلفل را به اندازه کافی به گوشت اضافه کنید تا طعم دلخواه بدست آید. سپس آبغوره یا آبلیمو را به گوشت اضافه کنید و مجددا اجازه دهید تا گوشت حدود 45 دقیقه دیگر به آرامی بجوشد و آب آن کشیده شده و به روغن بیافتد.
- خورشت را به یک تابه بزرگ منتقل کرده و با قاشق قسمت هایی از گوشت را کنار بزنید. زرده های تخم مرغ را در قسمت های خالی تابه قرار داده و کمی زعفران روی زرده ها بپاشید. سپس در تابه را بگذارید تا با حرارت ملایم، زرده ها پخته شوند. سپس خورشت را در ظرف سرو کرده و برای هر نفر یک زرده تخم مرغ وسط بشقاب قرار دهید. در صورت تمایل مقداری پیاز داغ دور بشقاب ریخته و به همراه برنج سرو کنید. نوش جان
نویسنده : فریبا هراتی