توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه

طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه

آبگوشت بامیه غذای محلی استان ایلام است که با گوشت گوسفندی درست می‌شود. این غذا برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت مفید است.
سیرافی ها| سرویس آشپزی – آبگوشت بامیه یکی از غذا‌های محلی استان ایلام است که در سایر مناطق ایران شهرت چندانی ندارد. ماده اصلی مورد استفاده در این نوع آبگوشت نیز گوشت تازه گوسفندی است که با سبزیجاتی نظیر گوجه فرنگی و بامیه ترکیب شده و غذایی سرشار از فیبر را پدید می‌آورد. در ادامه با طرز تهیه این غذای اصیل آشنا می‌شوید.

طرز تهیه آبگوشت بامیه


این غذا برای ۶ نفر مناسب است. زمان آماده سازی مواد اولیه ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۳ ساعتخواهد بود.


مواد لازم
گوشت گوسفند تازه 400 گرم
پیاز بزرگ 1 عدد
بامیه 400 گرم
گوجه فرنگی 3 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
روغن 4-5 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
ادویه 1/2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
 
دستور تهیه:
  1. پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کرده و با ۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ بگیرد.
  2. مقداری زردچوبه، ادویه و فلفل به پیاز اضافه کنید و هم بزنید، سپس گوشت را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کرده و هم بزنید. ۳-۲ دقیقه نیز رب را تفت دهید تا خوشرنگ‌تر شود.
  4. ۴ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید، درب قابلمه را بسته و حرارت را کم کنید؛ فرصت دهید تا گوشت بپزد.
  5. ۳-۲ قاشق روغن در تابه‌ای روی حرارت ملایم داغ کنید و سپس بامیه را به آن اضافه کنید. ۱۵-۱۰ دقیقه بامیه را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  6. پوست گوجه فرنگی‌ها را گرفته و رنده کنید.
  7. پس از حدود ۲ ساعت که گوشت نیم پز شد، گوجه فرنگی رنده شده و بامیه را به آن اضافه کنید. نمک غذا را میزان کرده و درب قابلمه را ببندید.
  8. حدود یک ساعت دیگر فرصت دهید تا گوشت کاملا بپزد و بامیه‌ها نرم شوند.
  9. وقتی آبگوشت جا افتاد، حرارت را خاموش کنید. آبگوشت را در کاسه ریخته، گوشت و بامیه را در بشقاب بکشید و کنار آن بگذارید.
  10. آبگوشت بامیه را می توانید با نان، سبزی خوردن، پیاز و انواع ترشی سرو کنید.

آبگوشت بامیه
چند نکته در طرز تهیه آبگوشت بامیه

  • آبگوشت بامیه غذایی تند است و بسته به ذائقه خود می‌توانید میزان تندی آن را تنظیم کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از سیب زمینی هم در آبگوشت بامیه استفاده کنید.
  • کلاهک بامیه را از ته جدا نکنید، زیرا مواد لزج آن خارج شده و وارد آبگوشت می‌شود.
  • هرچه بامیه کوچک‌تر باشد طعم و مزه بهتری دارد؛ بنابراین هنگام خرید، بامیه‌های کوچکتر را انتخاب کنید.
  • برای تهیه یک آبگوشت خوشمزه از گوشت تازه گوسفندی استفاده کنید.
  • برای فریز کردن بامیه حتما آن را تفت داده و سپس فریز کنید، در غیر این صورت بامیه سفت و لزج می‌شود.
آبگوشت بامیه
 
بامیه یکی از سبزیجاتی است که بیشتر در اروپای شرقی و در اطراف دریای مدیترانه مصرف می‌شود. بامیه را می‌توان خشک کرد و یا به صورت فریز نگهداری کرد و در زمستان مورد استفاده قرار داد. این گیاه سرشار از ویتامین و مواد معدنی، فیبر و ماده لزجی به نام موسیلاژ است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. فیبر موجود در بامیه به کاهش جذب قند و کلسترول کمک کرده و از بروز یبوست جلوگیری می‌کند. بامیه منبع خوبی از کلسیم و پتاسیم بوده که از پوکی استخوان و فشار خون جلوگیری می‌کنند. همچنین وجود املاحی، چون منگنز و کبالت در آن تنظیم کننده ترشح غدد داخلی می ‎باشد. در ایران از بامیه برای طبخ خورش‌هایی مانند خورشت بامیه با لپه و خورش نعنا جعفری نیز استفاده می‌شود که یکی از غذا‌های معروف خطه جنوب است.
 
 
فیروزه حدادی

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا