توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر

طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر

تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر از نظر میزان مواد مورد استفاده متفاوت است، ولی روش و نوع مواد تفاوتی با تهیه آش رشته معمولی ندارد. در تهیه این آش برای تعداد افراد بالا، بهتر است نسبت مساوی حبوبات را رعایت کنید.
 آش رشته برای 10 نفر
 
سیرافی ها| سرویس آشپزی – آش غذای اصلی مردم در قدیم بوده است. اهمیت آش به قدری زیاد بوده که با گذشت زمان به طباخ ” آشپز ” گفته می‌شود. آش رشته، آش‌ معروف و پرطرفدار ایرانیان است که با استفاده از سبزی، حبوبات و رشته آشی درست شده و روی آن با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین می‌شود. چاشنی این آش اغلب کشک، سرکه و قاراست و معمولا به عنوان پیش غذا و گاهی به عنوان غذای اصلی سرو می‌شود. از آنجایی که آش رشته در دورهمی‌ها، اغلب به عنوان عصرانه پخته  می‌شود، بهتر است این آش به اندازه درست و به صورت گرم مصرف شود. به همین جهت تصمیم گرفتیم در این مطلب روش تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر را با هم مرور کنیم. طرز تهیه آش رشته برای  ۱۰ نفر همانند طرز تهیه آش رشته برای 2 نفر است، فقط مقدار مواد مورد استفاده متفاوت است. 

طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر

مواد لازم برای تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر
سبزی آش شامل اسفناج، گشنیز، جعفری، تره و شوید 2.5 کیلوگرم
حبوبات (عدس، لوبیا، نخود) به نسبت مساوی 1250 گرم (1 کیلو و 250 گرم)
رشته آشی 1250 گرم (1 کیلو و 250 گرم)
آرد سفید شیرینی 5 قاشق غذاخوری
روغن 5-6 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم
پیاز داغ 10 قاشق غذاخوری
سیر داغ 2-3 قاشق غذاخوری
نعنا داغ 3 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. نخود و لوبیا را شسته و ۶-۵ ساعت در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس نخود و لوبیای خیس خورده را در قابلمه‌ای بریزید، ۵-۴ لیتر آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. همین که آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و ۲ الی ۳ ساعت فرصت دهید تا نخود و لوبیا خوب بپزند و نرم شوند. نیم ساعت قبل از اتمام پخت، کمی نمک و زردچوبه به نخود لوبیا اضافه کنید.

  2. عدس را شسته و در ظرف جداگانه‌ای ۴-۳ ساعت خیس کنید. سپس آب آن را دور بریزید و با ۱ لیتر آب، به مدت حدود ۱ ساعت روی حرارت ملایم بپزید. نیم ساعت قبل از اتمام پخت، کمی نمک به عدس اضافه کنید.
  3. یک قابلمه بزرگ و جادار را تا نیمه آب کنید و روی اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.
  4. سبزی آش را در آب جوش ریخته و اجازه دهید روی حرارت متوسط در قابلمه با درب باز، حدود ۱ ساعت بپزد.
  5. نخود، لوبیا و عدس پخته را در ۴-۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ کمی تفت دهید و سپس به سبزی اضافه کنید.

  6. ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن را در یک کاسه بریزید، آرد، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید. کمی آب سرد به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید. حتما از آب سرد استفاده کنید تا آرد گلوله نشود. دوباره کمی آب اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط رقیقی حاصل شود.
  7. مخلوط آردی فوق را به قابلمه آش اضافه کنید و هم بزنید.
  8. حدود ۳۵-۳۰ دقیقه صبر کنید تا آرد بپزد، سپس رشته را کم کم اضافه کنید.
  9. فرصت دهید تا رشته‌ها نرم شوند و آش جا بیفتد. نشانه جا افتادن آش رشته این است که لعاب رقیق روی آن پایین می‌رود و آش کمابیش یکدست می‌شود.
  10. آش را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ، کشک، نعناداغ، سیر داغ، و حبوبات تزئین کنید.

عکس آش رشته
نکات مهم و اصولی در تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر

  • ادویه‌ها را مستقیما در آش نریزید، آن‌ها را با روغن، آرد و آب مخلوط کنید و سپس به آش اضافه کنید تا آش خوشرنگ‌تر شود.
  • مقدار سبزی آش رشته دو برابر مقدار حبوبات و رشته است.

  • عدس، نخود و لوبیا برای آش رشته را به مقدار مساوی در نظر بگیرید.
  • تقریبا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا رشته کاملا پخته و نرم شود. از نشانه‌های پخته شدن رشته، پهن شدن آن است.
  • در افزودن نمک به آش رشته احتیاط کنید، زیرا برخی از رشته‌ها شورند.
  • برای این که نفخ حبوبات از بین برود آب آن را چند بار عوض کنید.
  • قابلمه‌ای که قصد دارید در آن آش درست کنید، بزرگ انتخاب کنید تا فضای کافی برای هم زدن آش داشته باشد.

  • قبل از اضافه کردن رشته به قابلمه آش اگر آب آن کم بود مقداری آب جوش اضافه کنید تا رشته‌ها خمیر نشود.
  • پس از اضافه کردن رشته به آش، گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد، ولی زیاد هم نزنید، چون رشته‌ها له می‌شوند. آش رشته را باید آهسته هم زد تا رشته‌ها پاره نشود.
  • استفاده از پیاز داغ زیادتر باعث خوشمزه‌تر شدن آش رشته می‌شود.
  • برای تهیه نعنا داغ، ۶ قاشق غذاخوری روغن در شیر جوش دسته داری ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید. ۱/۴ قاشق چایخوری زردچوبه به روغن اضافه کنید، ۳ قاشق غذاخوری پودر نعنا خشک را در روغن بریزید و بلافاصله از روی حرارت بردارید و بچرخانید.
امیدواریم از این مطلب استفاده کرده و بتوانید با استفاده از راهنمایی‌های ارائه شده آشی لذیذ و خوشمزه درست کنید و از خوردن آن در کنار دوستان لذت ببرید. اگر با دستور پخت ذکر شده موافق نیستید یا روش بهتری برای طبخ آش رشته برای ۱۰ نفر می‌شناسید، نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما میان بگذراید.

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا