توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه اسکندر کباب لذیذ و خوشمزه

طرز تهیه اسکندر کباب لذیذ و خوشمزه

اسکندر کباب نوعی کباب ترکی است که با گوشت چرخ کرده یا گوشت قیمه درست می‌شود، اما اسکندر کباب اصل که منصوب به شهر بورسا در ترکیه است با برش های نازک گوشت گوساله یا گوسفند تهیه می‌گردد.

سیرافی ها| سرویس آشپزی –
 اسکندر کباب نوعی غذای ترکی شبیه دونر است که با گوشت گوساله یا گوسفند نه خیلی پر چرب و نه بدون چربی درست می‌شود. این غذا در رستوران‌های ترکی بر روی سیخ‌های عمودی چرخان طبخ شده و به صورت تکه‌های کبابی نازک برش می‌خورد. این تکه‌های کباب بر روی نان قرار می‌گیرد و با سس گوجه فرنگی و ماست سرو می‌گردد. تهیه اسکندر کباب در خانه به راحتی امکان پذیر است و در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این کباب خوشمزه را به شما ارائه دهیم.

طرز تهیه اسکندر کباب

مواد لازم
گوشت فیله گوساله یا گوسفند 900 گرم
پیاز خرد شده بزرگ 2 عدد
روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری
ارگانوی خشک 2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز 2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
خمیر فلفل قرمز 1 قاشق غذاخوری
آب  2 فنجان
گوجه فرنگی متوسط 3 عدد
فلفل دلمه سبز 2 عدد
نان پیتا 6 تکه
ماست ساده 2 فنجان

دستور تهیه:

  1. دو عدد پیاز را خرد کرده و همراه با ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون، ۲ قاشق چایخوری ارگانوی خشک، ۲ قاشق چایخوری فلفل قرمز، کمی نمک و فلفل سیاه در غذاساز یا مخلوط کن بریزید تا به شکل خمیری یکدست درآیند.

    پوره برای مزه دار کردن گوشت

  2. گوشت را به قطعات ۵ سانتی‌متری خیلی نازک برش بزنید و در کاسه بزرگی بریزید. سپس مخلوط پیاز را به آن اضافه کرده و چنگ بزنید تا قطعات گوشت کاملا به آن آغشته شوند.

    مرینیت کردن گوشت

  3. روی ظرف حاوی گوشت را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید یک شب در یخچال بماند. اگر فرصت کافی ندارید می‌توانید ۲ ساعت گوشت را در یخچال استراحت دهید تا مزه دار شود. ولی هرچه زمان مزه دار کردن گوشت بیشتر باشد، نتیجه بهتری حاصل می‌شود.

    سلفون کشیدن گوشت

  4. روغن زیتون را در تابه‌ای ریخته و به مدت ۵-۳ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن گرم شود.

    داغ کردن روغن

  5. وقتی روغن داغ شد، ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۱ قاشق غذاخوری خمیر فلفل قرمز به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس برای مزه دار شدن، مقداری نمک و فلفل سیاه در تابه بریزید. اگر خمیر فلفل قرمز در دسترس ندارید به جای آن از یک قاشق دیگر رب گوجه فرنگی و یک پینچ پودر فلفل قرمز استفاده کنید.

    سس برای اسکندر کباب

  6. مواد داخل تابه را خوب تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود، سپس ۲ فنجان آب در تابه بریزید. حرارت را کمی زیاد کنید تا مخلوط به جوش آید و اجازه دهید ۷-۵ دقیقه بجوشد.

    جوش آمدن سس

  7. سپس حرارت را کم کنید و فرصت دهید سس ۲۰-۱۰ دقیقه بجوشد تا غلیظ شود. در این فاصله گاهی سس را هم بزنید تا ته نگیرد.

    غلیظ شدن سس

  8. فر را روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  9. کمی روغن زیتون در یک تابه بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس گوشت مرنیت شده را در تابه بریزید و گوشت را ۲ دقیقه سرخ کنید. تکه‌های گوشت را برگردانید و ۲ دقیقه دیگر در روغن سرخ کنید.

    پختن گوشت برای اسکندر کباب

  10. برای چند دقیقه به تفت دادن گوشت ادامه دهید. ۳ عدد گوجه و ۲ عدد فلفل دلمه‌ای سبز را خرد کرده، گوشت درون تابه را در یک طرف جمع کنید و گوجه و فلفل دلمه‌ای خرد شده را در طرف دیگر تابه بریزید.

    افزودن گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای به گوشت

  11. حدود ۵ دقیقه به پختن مواد روی حرارت بالا ادامه دهید تا گوشت بپزد.
  12. ۶ تکه نان نازک پیتا را در سینی فر قرار داده و حدود ۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده بگذارید تا تکه‌های نان گرم شوند.

    نان پیتا در ظرف فر

  13. پس از اینکه تکه‌های نان گرم شدند، آن‌ها را از فر خارج کرده و هر تکه نان را در بشقابی قرار دهید. سپس مقداری از کباب را وسط نان بریزید.

    اسکندر کباب

  14. پس از قرار دادن کباب روی نان، مقداری از سس گوجه فرنگی را روی کباب بریزید. موقع سرو، ۱ قاشق سرپر ماست ساده کنار بشقاب بریزید و غذا را به صورت داغ سرو کنید.

 

نکته: اسکندر کباب را با گوشت گوساله یا گوسفند تازه که نه خیلی پر چرب باشد و نه بدون چرب درست کنید. 

اسکندر کباب نوعی کباب مخصوص شهر بورسا در ترکیه است که اولین بار توسط افندی اسکندر از شهر آنتاکیه به بورسا آورده شد و به همین جهت به این نام خوانده می‌شود. در این مطلب با طرز تهیه اسکندر کباب خانگی آشنا شدید. امیدواریم این غذا را درست کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

تابحال این غذا را درست کرده اید؟ چه نکاتی برای طبخ بهتر آن می‌دانید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما و سایر مخاطبان سیرافی هابه اشتراک بگذارید.

 
 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا