توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه پیاز کاراملی خوش طعم و لذیذ

پیاز کاراملی یکی از طعم دهنده های لذیذ بوده و در واقع نوعی پیاز داغ با طعم و مزه ی کاملا متفاوت است که در تهیه غذاهای زیادی مانند سوپ، تارت، پیتزا، انواع ساندویچ و... مورد استفاده قرار می گیرد.

سیرافی ها| سرویس آشپزی – آیا تاکنون نام پیاز کاراملی را شنیده‌ اید؟ پیاز کاراملی یک طعم دهنده‌های عالی در غذا‌هایی مانند سوپ، تارت، پیتزا و انواع ساندویچ محسوب شده که مانند پیاز داغ در روغن سرخ می‌شود. البته فراموش نکنید که طعم و مزه پیاز کاراملی با پیاز داغ کاملا متفاوت است. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه پیاز کاراملی را آموزش دهیم

ویدالیا یا پیاز شیرین نوعی پیاز آمریکایی بوده که اولین بار در منطقه‌ی جنوب شرقی جورجیا کشت شده است. این نوع پیاز دارای طعمی شیرین، ترد، آبدار و کمی تند مزه است و به خاطر طعم شیرینی که دارد برای درست کردن پیاز کاراملی عالیست. با این حال پیاز کاراملی را با انواع پیاز زرد، سفید و قرمز نیز درست می‌شود. این نوع پیاز نسبت به پیاز داغ کریسپی و پیاز سوخاری از سلامت غذایی بیشتری برخوردار است.

طرز تهیه پیاز کاراملی


زمان مورد نیاز برای تهیه‌ی مواد اولیه حدود ۱۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۴۵ دقیقه است.


مواد لازم
پیاز متوسط 3 عدد
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
کره 3 قاشق چایخوری
سرکه بالزامیک (اختیاری) 1-2 قاشق غذاخوری
شکر (اختیاری) 1 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
  1. پیاز‌ها را شسته، پوست بگیرید و به صورت خلال‌های نازک و یک اندازه خرد کنید.
  2. تابه‌ای با دیواره بلند انتخاب کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، سپس روغن زیتون و کره را در تابه ریخته و به محض ذوب شدن کره، پیاز را به آن اضافه کنید. پیاز‌ها را هم برنید تا کاملا آغشته به روغن شوند، سپس آن‌ها را در سطح تابه پهن کنید.
  3. اجازه دهید پیاز‌ها بر روی حرارت ملایم به مدت ۱۰ دقیقه سرخ شوند، سپس کمی نمک و در صورت تمایل مقداری شکر به پیاز اضافه کرده و آن را هم بزنید.
  4. در این مرحله در صورتی که تمایل دارید پیاز‌ها خیلی خشک و برشته نشوند، مقدار خیلی کمی در حد یکی دو قاشق غذاخوری آب به تابه اضافه کنید.
  5. سپس اجازه دهید به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه دیگر پیاز‌ها بر روی حرارت خیلی ملایم کاراملی شوند. در این فاصله چند بار پیاز را هم بزنید تا همه به صورت یکنواخت نرم شوند.
  6. اگر لازم بود پس از ۲۰ دقیقه مقداری روغن به تابه اضافه کنید که پیاز‌ها به تابه نچسبند. البته در صورت استفاده از تابه‌ی نچسب چنین اتفاقی نمی‌افتد و نیاز به افزودن روغن اضافی نیست.

  7. پس از اینکه پیاز‌ها کمی رنگ گرفتند، آن‌ها را با قاشق مرتب هم بزنید که نسوزند و به طور یکنواخت سرخ شوند.
  8. در انتها مقداری سرکه بالزامیک به پیاز اضافه کنید تا طعم بهتر و رنگ تیره تری بگیرد.
  9. پیاز کاراملی شما آماده است، می‌توانید از آن در غذای مورد نظر استفاده کنید و اضافه‌ی آن را پس از خنک شدن در ظرف دردار تا چند روز در یخچال نگهداری کنید.
  10. برای نگهداری پیاز کاراملی در یخچال، پس از ریختن پیاز در ظرف پلاستیکی، بدون اینکه درب ظرف را ببندید آن را در یخچال قرار دهید تا پیاز‌ها کاملا سرد شوند، سپس درب ظرف را محکم ببندید. با این روش ظرف عرق نکرده و پیاز‌ها کپک نمی‌زنند.

  11. اگر مقدار پیاز کاراملی تهیه شده آنقدر زیاداست که ظرف چند روز استفاده نمی‌شود، اضافه آن را در کیسه‌های فریزر یا زیپ لاک بریزید و آن‌ها را هواگیری کنید و سپس در فریزر قرار دهید. به این ترتیب می‌توانید در موقع لزوم به مقدار مورد نیاز از آن استفاده کنید.

طرز تهیه پیاز کاراملی
سرخ کردن پیاز فرایندی است که طی آن بخش مهمی از مواد مغذی، املاح و ویتامین‌های آن از بین می‌رود. با فریز کردن پیاز داغ برای مدت طولانی و یخ زدایی مجدد آن برای مصرف، قسمت دیگری از ارزش غذایی پیاز نیز از بین خواهد رفت. از طرفی نگهداری پیاز داغ در یخچال و فریزر باعث از بین رفتن عطر و بوی آن شده و مزه آن نسبت به پیاز داغ تازه متفاوت خواهد شد.

هرچند تهیه پیاز داغ و نگهداری آن در فریزر به روش اصولی و صحیح باعث ایجاد هیچگونه ماده سمی و مضری در آن نخواهد شد، اما دانستن این نکته مهم است که چنین محصولاتی از ارزش غذایی خاصی برخوردار نیستند. پیاز کاراملی نیز که نوعی پیاز داغ است قابل نگهداری در فریزر بوده، ولی به دلایل ذکر شده در فوق بهتر است به صورت تازه آماده و مصرف گردد.
آیا شما ترفندهای دیگری را برای تهیه پیاز کاراملی سراغ دارید؟ دیدگاه‌ها و تجربیات خود را در قسمت “ارسال نظر”با دیگر مخاطبان سیرافی ها درمیان بگذارید.
فیروزه حدادی

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا