توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آموزشآموزش کتاب درسیدوره آموزش ابتدایی

طرز تهیه پیراشکی مرغ و خمیر آن

طرز تهیه پیراشکی مرغ و خمیر آن

خمیر پیراشکی مرغ، همانند سایر پیراشکی‌ها تهیه می‌شود، اما محتویات آن از مرغ، فلفل دلمه‌ای، قارچ و پنیر پیتزا تشکیل شده است. این پیراشکی را می‌توان در فر یا روی حرارت اجاق گاز تهیه کرد.

پیراشکی مرغ


سیرافی ها | سرویس آشپزی – 
پیراشکی یکی از فست فود‌های لذیذ و سالم است. برای تهیه این غذا باید ابتدا خمیر و سپس محتویات پیراشکی را آماده کرد. تهیه خمیر در تمام انواع این غذا تقریبا مشابه است، اما می‌توانید در محتویات آن تنوع ایجاد کنید. در این مطلب طرز تهیه پیراشکی مرغ شرح داده خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه پیراشکی مرغ

به منظور تهیه این غذا برای سه نفر، به سه الی چهار ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز است.

مواد لازم
فیله مرغ 300 گرم
قارچ 250 گرم
پیاز یک عدد
فلفل دلمه ای خرد شده نصف لیوان
پنیر پیتزا 150 گرم
سس قرمز تند 2 قاشق سوپخوری
پودر خمیر ترش فوری یک قاشق مرباخوری
تخم مرغ 2 عدد
شکر یک قاشق چایخوری
شیر یک لیوان
روغن مایع یا روغن زیتون نصف لیوان
نمک برای عمل آوردن خمیر ترش یک قاشق چایخوری
سیاه دانه یا کنجد برای تزیین به میزان لازم
آرد، نمک، فلفل، پودر سیر، زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم


نکته: 
میزان جذب آردها با یکدیگر متفاوت است، اما تقریبا به چهار لیوان و نیم آرد نیاز خواهید داشت.

طرز تهیه پیراشکی مرغ

  1. ابتدا خمیر پیراشکی را باید آماده کنید. برای این منظور شکر را در یک چهارم لیوان آب ولرم حل کرده و سپس پودر خمیر ترش فوری را به آن بیفزایید. درب ظرف را بپوشانید و ۱۰ دقیقه به حال خود رها کنید. برای عمل آوردن خمیر ترش ترجیحا از ظرف شیشه‌ای استفاده نمایید.
  2. یک عدد تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و بهم بزنید تا از حالت لختگی دربیاید.
  3. پودر خمیر ترش به عمل آمده را به تخم مرغ اضافه کنید.
  4. اکنون شیر ولرم را نیز به تخم مرغ و خمیر ترش اضافه نمایید.
  5. نمک را با مقداری از آرد  مخلوط کرده و به تدریج به مایه اضافه کنید تا خمیر چسبنده‌ای به دست آید.
  6. سپس روغن را اضافه کنید.
  7. مجددا به آرامی آرد را اضافه نمایید تا خمیر در وسط کاسه جمع شود و به دست نچسبد.
  8. برای چند دقیقه خمیر را ورز دهید. به جای ورز دادن خمیر می‌توانید آن را چندین مرتبه روی میز بکوبید.
  9. خمیر را در ظرف قرار دهید و روی آن را بپوشانید. خمیر را برای یک ساعت استراحت دهید.

 

 پیراشکی

در فاصله‌ای که خمیر استراحت می‌کند، دست به کار تهیه مواد میانی پیراشکی مرغ شوید.

  1. قارچ‌ها را به صورت ورقه‌ای خرد کنید.
  2. در یک قابلمه آب را به جوش آورید، یک قاشق سوپخوری آبلیمو به آن اضافه کنید و قارچ‌ها را برای چند دقیقه در آن قرار دهید. سپس در آبکش ریخته و بلافاصله روی آن مقداری اب سرد بریزید تا قارچ‌ها سرد شوند.
  3. فیله مرغ را نگینی خرد کرده و بشویید. در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  4. پیازهار ا نگینی ریز خرد کنید.
  5. پیاز و فیله مرغ را در مقداری روغن تفت دهید تا پیاز طلایی شود و تکه‌های مرغ نیز تغییر رنگ دهد و بپزد. در حین تفت دادن مرغ و پیاز، به آن فلفل، پودر سیر، زردچوبه و ادویه کاری را اضافه کنید.
  6. قارچ را به مواد اضافه کنید تا سرخ شود و سپس فلفل دلمه ای خرد شده و نمک را نیز به مایه اضافه کنید. مواد میانی آماده است و می توانید آن را از روی حرارت بردارید.
  7. پس از آنکه خمیر استراحت و افزایش حجم پیدا کرد، روی یک سطح مقداری آرد بپاشید و خمیر را باز کنید تا قطر آن به نیم سانتیمتر برسد.
  8. سپس خمیر را به صورت دایره برش بزنید.
  9. قطر دایره را در نظر بگیرید و مقداری از مایه میانی و اندکی سس قرمز تند را در نصف دایره قرار دهید.
  10. کمی پنیر پیتزا روی مواد میانی بریزید.
  11. سپس طرف دیگر دایره را روی مواد تا بزنید و لبه های آن را با دست یا چنگال فشار دهید تا بهم بچسبند.

    طرز تهیه پیراشکی مرغ

  12. زرده تخم مرغ دیگری که داشتید را جدا کنید و بهم بزنید تا از حالت لختگی دربیاید. سپس مقداری از آن را با قلمو روی پیراشکی‌ها بزنید و اندکی سیاه دانه یا کنجد روی آن بپاشید
  13. کف یک سینی فر را چرب کنید و پیراشکی‌های را در آن قرار دهید.

    پیراشکی مرغ

  14. فر را از قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.
  15. در یک ظرف مقداری آب بریزید و کف فر قرار دهید.
  16. سپس سینی فر را به مدت ۲۵ الی ۳۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا سطح آن‌ها طلایی شده و بپزند.

 

طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ

 

چند نکته:

  • اگر کیفیت پودر خمیر ترش مطلوب باشد، پس از آنکه آن را در مخلوط آب ولرم و شکر، حل کردید و استراحت دهید، باید روی آن کف جمع شود. اگر کیفیت خمیر ترش مناسب نبود، از آن استفاده نکنید، زیرا باعث از بین رفتن خمیر می‌شود.
  • اگر به فر دسترسی ندارید، می‌توانید پیراشکی‌ها را سرخ کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید مواد میانی را تغییر دهید.
  • اگر زمان اندکی برای آشپزی دارید، می‌توانید از خمیر‌های آماده یوفکا نیز استفاده کنید. به علاوه پیراشکی را باخمیر جادویی نیز می‌توان تهیه کرد.
  • خمیر پیراشکی را می‌توانید به هر شکلی که تمایل دارید برش بزنید. گاهی آن را به صورت مستطیل استفاده می‌کنند، مقداری از مایه میانی را روی آن قرار داده و همانند لقمه می‌پیچند.
     
    پیراشکی مرغ
 
پیراشکی مرغ آماه است و می‌توانید آن را سرو کنید. این غذا بسیار لذیذ بوده و همه به ویژه کودکان از میل کردن آن لذت خواهند برد. حتی می‌توانید این غذا را برای پیک نیک نیز تهیه کنید، زیرا میل کردن آن به سادگی امکان پذیر است و به ظرف زیادی نیز احتیاج نخواهد بود.
 
 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا