خواص سیر و عسل در طب سنتی
فواید درمانی و خواص سیر و عسل
سیر نیز دارای ترکیباب سولفوردار متعدد است و خواص ضدقارچی، ضدویروسی و ضد انگلی دارد. بیشتر خواص سیربرای سلامتی به دلیل ترکیبی به نام آلیسین است که از طریق دستگاه گوارش وارد خون میشود. برخی از مهمترین خواص سیر و عسل عبارتند از:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
- درمان گلودردهای چرکی و سرفه
- کاهش فشار خون
- کاهش کلسترول بد خون
- درمان درد مفاصل و آرتریت
- کمک به درمان بیماری نقرس
- از بین بردن عفونت و سمزدایی
- کاهش بیماریهای قلبی
- کمک به لاغری و کاهش وزن
طرز تهیه سیر و عسل
مواد و وسایل لازم:
- یک خوشه سیر (۱۰ یا ۱۲ حبه)
- یک فنجان عسل (۳۳۵ گرم)
- قاشق چوبی
- یک ظرف شیشهای دربدار
طرز تهیه: برای تهیه معجون سیر و عسل، ابتدا پوست حبههای سیر را جدا کرده و آنها را در دستگاه مخلوط کن مخلوط کنید. حبههای سیر خرد شده را داخل ظرف شیشهای مانند یک ظرف مربا بریزید. بهتر است برای بهرهگیری کامل از خواص سیر و عسل، حتما از سیر خام و تازه استفاده کنید.
با استفاده از قاشق چوبی، چند قاشق عسل به حبههای سیر اضافه نموده و آنها را با یکدیگر مخلوط کنید. برای مخلوط شدن بهتر مواد، میتوانید عسل را نیز داخل مخلوطکن ریخته و چند ثانیه ترکیب فوق را مخلوط نمایید. درب ظرف را بسته و آن را در داخل کابینت در یک مکان خشک و در درمای اتاق به مدت یک هفته نگهداری کنید.
در برخی از نسخههای طب سنتی به این ترکیب مواد دیگری مانند سرکه سیب، آب لیمو، زنجبیل، پیاز و فلفل قرمز اضافه میکنند که اثرات دارویی آن را افزایش خواهد داد.
طریقه مصرف سیر و عسل
برای استفاده بهتر از خواص سیر و عسل توصیه میشود، این ترکیب را صبح بعد از بیدار شدن و با معده خالی مصرف کنید. به این منظور دو قاشق چایخوری از معجون سیر و عسل را با نصف فنجان آب مخلوط نموده و میل کنید.
مضرات سیر عسل (عوارض جانبی و منع مصرف)
سیر و عسل هر دو ترکیبات مفیدی برای بدن هستند و تا کنون عارضه جانبی خاصی از هیچ یک گزارش نشده است. با این وجود توصیه میشود قبل از استفاده از این ترکیب با پزشک متخصص مشورت کنید. همچنین استفاده از ترکیب سیر و عسل با برخی داروهای خاص بایستی با نظر پزشک همراه باشد و افرادی که دارای ناراحتیهای معده، خونریزی معده و ناراحتیهای کبد هستند در مصرف آن احتیاط کنند.
منابع: عصر ایران، تسنیم