توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه انواع گراتن، غذایی خوشمزه و مقوی

طرز تهیه انواع گراتن، غذایی خوشمزه و مقوی

معمولا انواع گراتن از ترکیب سبزیجات، گوشت و سس سفید تهیه می‌شوند. در ادامه طرز تهیه سه مدل از این غذا که با بادمجان، سیب زمینی و مرغ تهیه می شود و با ذائقه ایرانی بیشتر هماهنگ است، شرح داده خواهد شد.


سیرافی ها| سرویس آشپزی – 
گراتن‌ها انوع مختلفی دارند که بسته به مواد به کار رفته در تهیه آنها، می‌توانند به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی مورد استفاده قرار گیرند.


 چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:


طرز تهیه گراتن بادمجان

برای تهیه این غذا، به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم
بادمجان متوسط 5 الی 6 عدد
سس سفید یا بشامل 4 دسی لیتر
کره 100 گرم
مغز نان باگت خرد شده یک لیوان
جعفری خرد شده  2 الی 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. بادمجان‌ها را روی اجاق گاز یا درون فر کبابی کنید. سپس پوست آن‌ها را بگیرید و شاخه بادمجان‌ها را نیز جدا کنید. در ادامه کمی نمک و فلفل بیفزایید و بادمجان‌ها را کاملا ساطوری کنید.
  2. یک ظرف مناسب فر را چرب کنید و مقدار کمی سس سفید کف ظرف بریزید.
  3. بادمجان‌ها را روی سس بچینید.
  4. سطح بادمجان‌ها را صاف کنید و با جعفری خرد شده و مابقی سس بپوشانید.
  5. مقداری مغز نان باگت خرد شده را روی سس قرار دهید.
  6. کره را خرد کرده و روی غذا بچینید.
  7. فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و ظرف را به مدت ۴۵ دقیقه الی یک ساعت در فر قرار دهید تا روی آن کاملا طلایی و برشته شود.
  8. پس از این مدت گراتن بادمجان آماده است.

این غذا را با همان ظرفی که در فر گذاشتید، باید سرو کنید.

 

گراتن بادمجان


طرز تهیه گراتن سیب زمینی

به منظور تهیه این خوراک، به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای زیر احتیاج است.

مواد لازم
سیب زمینی 2 کیلوگرم
کره 100 الی 150 گرم
شیر 2 دسی لیتر
پنیر گرویر رنده شده یا پارمسان 100 الی 150 گرم
نمک به میزان لازم

شیوه طبخ:

  1. پوست سیب زمینی‌ها را بگیرید.
  2. آن‌ها به صورت ورقه‌های نازک برش بزنید و بشویید.
  3. سیب زمینی را میان یک پارچه نخی یا حوله تمیز قرار دهید تا خشک شوند.
  4. کف یک ظرف مناسب برای قرار دادن در فر را چرب کنید.
  5. ابتدا یک لایه سیب زمینی قرار دهید، سپس مقداری پنیر اضافه کنید و در لایه آخر کمی کره خرد شده، بچینید. این ترتیب دو الی سه بار تکرار کنید.
  6. لایه آخر را با پنیر و کره کاملا بوشانید.
  7. شیر را با اندکی نمک مخلوط کرده و به این خوراک اضافه کنید.
  8. اکنون گراتن سیب زمینی را در فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده بودید، قرار دهید.
  9. حدود ۴۵ الی یک ساعت برای آماده شدن این غذا کافی است. پس از این مدت اگر سیب زمینی خام بود، یک ربع دیگر آن را در فر قرار دهید تا روی غذا کاملا برشته و طلایی شود.

وقتی غذا آماده شد، با همان ظرف سرو کنید.

 

گراتن سیب زمینی

 

طرز تهیه گراتن مرغ و بادمجان

به منظور تهیه این غذا، به دو ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر است، نیاز دارید.

مواد لازم
مرغ یک کیلو و 250 گرم
بادمجان 10 الی 12 عدد
سس سفید غلیظ 4 دسی لیتر
پنیر گرویر رنده شده یا پارمسان 100 الی 150 گرم

نحوه طبخ:

  1. مرغ را تکه کنید و کاملا بشویید. در آبکش قرار دهید و صبر کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  2. مرغ را با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند، سپس در آبکش بریزید تا آب مرغ برود. به این ترتیب بوی بد مرغ گرفته می‌شود.
  3. درون یک قابلمه مقداری آب، یک پیاز حلقه شده و اندکی فلفل و زردچوبه قرار دهید و تکه های مرغ را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد و پس از پختن حدود نصف لیوان آب داشته باشد.
  4. استخوان‌های مرغ را جدا کنید و به تکه‌های کوچک برش بزنید.
  5. بادمجان‌ها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید، اما نباید برش‌ها خیلی نازک باشند.
  6. بادمجان‌ها را به مقداری نمک و فلفل سیاه آغشته کنید و دو طرف آن‌ها را در روغن سرخ نمایید.
  7. در یک ظرف مناسب برای قرار گرفتن در فر را اندکی چرب کنید، از آنجا که بادمجان‌ها چرب هستند، نیازی نیست خیلی ظرف را چرب کنید.
  8. مقداری سس سفید را کف ظرف ریخته و یک لایه بادمجان روی آن بچینید.
  9. در ردیف بعدی تکه‌های مرغ همراه با مقداری فلفل را بچینید. در لایه بعد مقداری پنیر و سس بریزید.
  10. مابقی بادمجان‌ها را نیز در ظرف قرار دهید و روی آن را با مابقی سس و پنیر بپوشانید.
  11. اکنون فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و این غذا را به مدت ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی و برشته شود. اگر پس از این مدت، روی غذا هنوز طلایی نشده بود، کمی دیگر آن را در فر بگذارید.

 

گراتن مرغ و بادمجان

 

طرز تهیه گراتن گل کلم

انواع مختلف این غذا تقریبا به زمان مشابهی برای پخت نیاز دارند، به جز آنهایی که حاوی گوشت هستند و به زمانی بیشتر برای پخت گوشت نیاز دارد. به این ترتیب برای طبخ این غذا به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه ذکر می‌شود، نیاز خواهد بود.

مواد لازم
گلم کلم یک عدد متوسط
سس سفید یا بشامل 4 دسی لیتر
کره 100 گرم
پنیر پیتزا 100 الی 150 گرم
نمک به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. گل کلم را همراه با مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
  2. گل کلم را در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.
  3. بعد آن را خرد کنید.
  4. یک ظرف مناسب برای قرار گرفتن در فر را چرب کنید و مقداری از سس بشامل را کف ظرف بریزید و کمی پنیر روی آن قرار دهید.
  5. گل کلم‌ها را نیز در ظرف قرار دهید و روی آن را با کره و مابقی سس و پنیر بپوشانید.
  6. اکنون ظرف را به مدت نیم ساعت در فر با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
 
گراتن گل کلم
 
انواع گراتن را می‌توانید به عنوان پیش غذا یا وعده اصلی غذا استفاده کنید. توجه داشته باشید که این غذا باید با همان ظرفی که در آن طبخ شده است، سرو شود، بنابراین اگر می‌خواهید آن را به صورت تک نفره سرو کنید باید از ظرف‌های مخصوص فر کوچک استفاده کنید. این نوع غذا بسیار خوشمزه و خوش عطر است و در عین برشته بودن به دلیل وجود سس سفید از لطافت خاصی برخودار است.
 
 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا