توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهفواید غذاها

همه چیز درباره سس سویا

تاریخچه سس سویا درست مانند "توفو" سس سویا هم از دانه‌های گیاه سویا درست می‌شود. اروپایی‌ها دانه‌های سویا را در اوایل قرن ۱۸ پیدا کردند و این در حالی است که چینی‌ها در حدود ۵۰۰۰ سال پیش از آن به عنوان یکی از منابع اولیه تغذیه‌ی خود استفاده می‌کردند. امپراتور چین در آن زمان نام سویا را "تا تئو" گذاشته بود که به معنای "دانه بزرگ" بود و یکی از ۵ دانه مقدس چینی‌ها در میان برنج، گندم، جو، و ارزن به شمار می‌رفت.

تاریخچه سس سویا درست مانند “توفو” سس سویا هم از دانه‌های گیاه سویا درست می‌شود. اروپایی‌ها دانه‌های سویا را در اوایل قرن ۱۸ پیدا کردند و این در حالی است که چینی‌ها در حدود ۵۰۰۰ سال پیش از آن به عنوان یکی از منابع اولیه تغذیه‌ی خود استفاده می‌کردند.

امپراتور چین در آن زمان نام سویا را “تا تئو” گذاشته بود که به معنای “دانه بزرگ” بود و یکی از ۵ دانه مقدس چینی‌ها در میان برنج، گندم، جو، و ارزن به شمار می‌رفت. سویا منبعی سرشار از پروتئین می‌باشد، به این شکل که پروتئین موجود در ۱ کیلو سویا معادل پروتئین موجود در ۲.۵ کیلو گوشت قرمز است. به هر حال تاریخچه سس سویا بر می‌گردد به ۲۰۰۰ سال قبل و در ابتدا مانند نوعی رب شور مورد استفاده قرار می‌گرفت.

طرز تهیه سس سویا

امروزه سس سویا را از دانه‌های سویا که با غلات تفت داده شده نظیر برنج گندم و جو مخلوط می‌شود، تهیه می‌کنند. ترکیب فوق را به حالت خمیر در آورده و برای چند ما به حال خود باقی می‌گذارند تا فرایند ترکیب انجام پذیرد و پس از سپری شدن چند ماه آنرا از صافی رد کرده و در شیشه می‌ریزند. باید توجه داشت که تیه سس سویا به روش مصنوعی بیش از چند روز زمان نمی‌برد. به این منظور مواد فوق تحت فرایند هیدرولیت قرار گرفته و در نهایت چاشنی‌هایی نظیر شربت ذرت، نمک و قدری آب نیز به آن اضافه می‌شود. البته سس‌های صنعتی فاقد طعم مطبوع انواع طبیعی خود هستند.

انواع سس سویا

دو نوع سس اصلی سویا وجود دارد که عمدتاً در آشپزخانه‌های چینی به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد:

۱- سس تیره و ۲- روشن.
سس تیره مدت زمان بیشتری از تهیه آن می‌گذرد و رنگ قهوه ای- مشکی پیدا کرده و بافت آن قدری غلیظ‌تر است. نوع دوم رنگ ملایم تری دارد و قدری شورتر است. نوع دوم بیشتر در پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرد چراکه سس تیره بوی تند و تیزی دارد و در اثر طبخ سبب از بردن طعم اصلی غذا‌ها می‌شود. از سس تیره بیشتر در غذا‌های قرمز رنگ استفاده می‌شود.

یکی دیگر از مزایای سس سویای تیره ترد کردن گوشت کبابی است. شما می‌توانید پیش از کباب کردن گوشت آنرا برای ۱۵ دقیقه در سس سویای تیره بخوابانید تا ترد و نرم شود. به هر حال در حین آشپزی بهتر است که هر دو نوع سس را در اختیار داشته باشید. سس سویا با طعم قارچ و میگو نیز وجود دارد.

در رستوران‌ها از سس تیره برای تیره کردن برنج استفاده می‌شود. به خاطر داشته باشید که بهترین انواع سس سویا انواع چینی آن هستند. سس تاماری سویا تاماری یکی دیگر از انواع ژاپنی سس سویا است که غلیظ است و طعم آن بسیار قوی است.

ارزش غذایی سس سویا

در هر ۲۵۵ گرم کالری ۱۳۵ سدیم ۱۴۳۷۴ mg کربوهیدرات ۱۹ g. فیبر ۲ g. شکر ۴ g. پروتئین ۱۶ g. کلسیوم ۴۸.۴ mg

منبع:iranchef.com

لینک خبر

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا