صید ماهی ساردین (حشینه) توسط شهروند سیرافی/فیلم
سید ساردین با سالیه در سیراف توسط ماهیگیر آقای محسن آذر
ساردین (حشینه)
ساردین به گویش محلی حشینه ، نوعی ماهی کوچک نقرهای رنگ است. ۶۰گرم ساردین در حدود ۴۰۰درصد نیاز به ویتامین B۱۲درصد از کل نیاز کلسیم روزانه و مقداری اسید چرب امگای سه را تأمین میکند. تمام اینها فقط در ۱۰۰کالری. اسید چرب امگای سه موجود در ساردین باعث سلامتی قلب می شود. تحقیقات نشان داده است که مصرف فقط یک تا دو وعده ماهی در هفته ریسک مرگ ناشی از سکته ی قلبی را کاهش می دهد.
همچنین امگای سه از لخته شدن بی هنگام خون و گرفتگی شریان های تنگ جلوگیری می کنند. این گرفتگی می تواند منجر به سکته ی قلبی و یا مغزی شود. همچنین مصرف ماهی می تواند در کاهش فشار خون تأثیر مثبت داشته باشد. حشینه به صورت کنسرو شده در روغن وجود دارد. روغن موجود در قوطی را کاملا خالی کنید و بعد ساردین را مصرف کنید.