سلامت

طبع ذرت از نظر طب سنتی چیست و خواص و مصلحات آن کدامند؟

ذرت یکی از محبوب‌ترین غلات جهان است که در بسیاری از کشورها به تنهایی یک غذای اصلی محسوب می‌شود. منشا تولید ذرت در جهان، جنوب مکزیک است.

ذرت یکی از محبوب‌ترین غلات جهان است که در بسیاری از کشورها به تنهایی یک غذای اصلی محسوب می‌شود. منشا تولید ذرت در جهان، جنوب مکزیک است. این دانه ارزشمند، دارای مقادیر بالایی فیبر و انواع ویتامین‌هاست. طبع ذرت و خواص آن باعث شده است تا در طب سنتی نیز کاربردهای فراوانی داشته باشد.

در این مقاله ابتدا به بیان طبع ذرت از نظر طب سنتی پرداخته و سپس خواص سلامتی آن را بررسی می‌کنیم.

طبع ذرت سرد است یا گرم؟

مزاج ذرت از نظر طب سنتی معتدل و خشک است و انواع مصلحات آن روغن‌های گیاهی معرفی شده است.

مزاجانواع مصلحات
معتدل و خشکروغن‌های گیاهی

مهم ترین خواص ذرت.

۱. منبعی عالی از فیبر

یک فنجان ذرت ۱۸.۴% فیبر مورد نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. این امر در کاهش مشکلات گوارشی مانند یبوست، بواسیر و کاهش خطر سرطان روده بزرگ به شما کمک می‌کند.

۲.افزایش رشد در کودکان و نوجوانان در حال رشد

ذرت غنی از اجزاء اصلی ویتامین B، به خصوص تیامین و نیاسین است. تیامین برای حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ضروری است. کمبود نیاسین نیز منجر به پاراگرا می شود؛ بیماری که با اسهال، زوال عقل و درماتیت مشخص می‌شود که معمولاً در افراد دارای سوء تغذیه مشاهده می‌شود. همچنین ذرت منبع خوبی از اسید پانتوتنیک است که یک ویتامین اساسی برای رشد بدن است.

۳. تنظیم قند خون

طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ در مجله Food Science and Wellness Human منتشر شده است، مصرف غلات کامل مثل ذرت با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است. مصرف این ماده جذب و انتشار انسولین خون را در بدن منظم می‌سازد و با این کار قند خون را تنظیم می‌کند.

۴. ذرت، پای ثابت مواد آرایشی

ذرت در ساخت بسیاری از محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین استفاده از پمادهای حاوی روغن ذرت به صورت موضعی باعث تسکین بثورات و التهابات پوستی می‌شود. محصولات آرایشی که از این دانه طبیعی تولید می‌شوند یک جایگزین عالی و سالم برای محصولات تولید شده با فراورده‌های نفتی سرطان‌زا هستند. از روغن ذرت در محصولات مراقبت پوست مثل انواع پاک‌کننده‌های پوستی و کرم‌های کاهش‌دهنده چین و چروک نیز استفاده می‌شود.

۵. ذرت یک منبع سرشار از اسیدفولیک یا همان آهن

کمبود اسید فولیک در زنان باردار می‌تواند منجر به تولد نوزادان کم وزن و یا دارای نقص عضو شود. علاوه بر اسیدفولیک مقادیر زیادی فولات در ذرت وجود دارد که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی از بروز بیماری‌ها، به خصوص در خانم‌های باردار جلوگیری می‌کند.

البته این دانه کمی نفاخ است و مصرف بیش از حد آن نیز برای خانم‌های باردار توصیه نمی‌شود.

ذرت سرشار از فولات برای خانم‌های باردار

۶. راهکاری آسان برای افزایش وزن

ذرت، به ویژه انواع زرد آن، منبعی غنی از کالری است. در هر ۱۰۰ گرم ازاین دانه پرطرفدار، ۹۶ کالری انرژی وجود دارد. به همبن دلیل ذرت برای افرادی که می‌خواهند سریعا وزن اضافه کنند، یک گزینه خوشمزه است.

۷. تامین مواد معدنی ضروری برای بدن

ذرت حاوی مواد معدنی فراوان مانند فسفر، منیزیم، منگنز، روی، آهن و مس است که از ضروری‌ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند. همچنین این دانه خوراکی دارای مواد معدنی کمیاب مانند سلنیوم است که در مواد غذایی بسیار کمی وجود دارد. فسفر برای تنظیم رشد طبیعی، سلامت استخوان‌ها و عملکرد بهینه کلیه‌ها ضروری است. منیزیم نیز برای حفظ ضربان قلب در حالت طبیعی و افزایش تراکم مواد معدنی استخوان‌ها کاربرد دارد.

۸.دانه ذرت، یک محافظ عالی برای قلب

با توجه به تحقیقات انجام شده، روغن ذرت یک اثر ضد آتروژنیک در سطح کلسترول بدن دارد که این امر باعث کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است. روغن ذرت یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ سلامت قلب است، زیرا اسیدهای چرب و کلسترول بد خون را از بین می‌برد. همچنین باعث جذب بهتر اسیدهای چرب امگا ۳ می‌شود. این امر احتمال گرفتگی رگ‌های خونی و فشار خون را کاهش داده و در نتیجه خطر حمله قلبی و سکته مغزی را به حداقل می‌رساند.

افزایش سلامت قلب با مصرف ذرت

۹. درمان کم خونی

ذرت به جلوگیری از کم خونی ناشی از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی کمک می‌کند؛ همچنین حاوی  آهن بوده که یکی از مواد معدنی ضروری برای تشکیل گلبول‌های قرمز جدید است و کم‌خونی را درمان می‌کند. به علاوه وجود آهن کافی در بدن، باعث جذب بهتر ویتامین A و بتاکاروتن (ماده‌ای که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود) می‌گردد.

۱۰. مراقبت از چشم

ذرت زرد منبع غنی از بتاکاروتن است که ویتامین A را در بدن تشکیل می‌دهد و برای حفظ دید خوب و افزایش کیفیت کلی پوست بسیار ضروری است. طبق مطالعه ای که در مجله Science منتشر شده است، بتاکاروتن منبع بسیار خوبی از ویتامین A است؛ زیرا با توجه  به مقدار مورد نیاز بدن، در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. ویتامین A یک آنتی‌اکسیدان قوی است که علاوه بر موارد گفته شده با بیماری‌هایی مانند سرطان و بیماری قلبی مقابله می‌کند.

سخن آخر

طعم و طبع ذرت بسیار مطلوب است و به دلیل طبعی که دارد، تقریبا با مزاج همه افراد در تمام سنین سازگار است. این ماده غذایی خوش طعم یکی از غلات بسیار مفید و دوست داشتنی برای کودکان و نوجوانان در حال رشد است که در انواع غذاهای اروپایی و سالادها و حتی به تنهایی می‌تواند استفاده شود. توصیه می‌شود با توجه به مزایای فراوانی که برای این دانه لذیذ گفته شد، حتما در رژیم غذایی خانواده قرار بگیرد. برای ما در پایین همین صفحه بنویسید شما از ذرت چه استفاده‌هایی می‎کنید؟ منتظر خواندن نظرات و پیشنهادات عالی شما هستیم.

شما می‌توانید در سایت انگیزه با طبع غلات دیگر، مانند طبع برنج و انواع خواص و مصلحات آن نیز آشنا شوید.

همچنین بخوانید:  چگونه هوش کودک خود را ارزیابی کنیم؟
برروی تصویر کلیک کنید تا اپلیکیشن برای شما دانلود شود

علی اکبر

سیراف بعنوان مجله خبری و تفریحی فارسی زبانان از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است، تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران ایرانی با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد،

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن