توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

آموزش طرز تهیه نان چای قزوینی مخصوص عید نوروز

نان چای قزوین یکی دیگر از شیرینی های سنتی شهر قزوین بوده که همانند شیرینی نخودچی یا باقلوا به عنوان شیرینی عید مورد استفاده قرار می گیرد.

نان چای قزوین یکی دیگر از شیرینی های سنتی شهر قزوین بوده که همانند شیرینی نخودچی یا باقلوا به عنوان شیرینی عید مورد استفاده قرار می گیرد. این شیرینی خانگی قزوین با طعم دلچسب خود در کنار یک فنجان چای به عنوان میان وعده یا عصرانه طرفداران زیادی دارد.

این ترکیب ترد دوست داشتنی به خاطر طعم کم شیرینی که دارد به آن نان گفته شده و برای کسانیکه به طعم شیرین علاقه چندانی ندارند، گزینه مناسبی است. شما هم می توانید نان چای قزوین را به عنوان شیرینی عید تدارک دیده و مطمئن باشید که انتخابتان مورد تحسین همگان قرار خواهد گرفت.

بانوی شهر قصد دارد در این مقاله طرز تهیه این شیرینی خانگی قزوین را به شما آموزش دهد.

مراحل تهیه و پخت نان چای قزوین

ترکیب بیسکوئیتی و طعم ملایم نان چای، ویژگی هایست که آن را محبوب کرده است لذا رسیدن به یک بافت پوک و لطیف در این شیرینی اهمیت بسیار دارد. برای اینکه بتوانید به یک نان چای مطلوب دست پیدا کنید، باید نکاتِ ظریفِ پخت آن را رعایت کنید.

نان چای

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم آرد (۲ بار الک شده)
  • ۱۲۵ گرم پودر قند (۲ بار الک شده)
  • ۹۰ گرم ماست (ماست را بهم بزنید تا یک دست شود.)
  • ۲ عدد زرده تخم مرغ (هم دمای اتاق)
  • ۲۵۰ گرم روغن جامد صاف کرده (از کره یا ترکیب روغن جامد و کره هم می توانید استفاده کنید. اما از روغن مایع یا نیمه جامد نمی توانید)
  • ¼ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • ۱ قاشق چایخوری پودر هل

 

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه باقلوا سه رنگ

 

مواد لازم برای رومال نان چای

  • ۱ عدد زرده تخم مرغ (هم دمای اتاق)
  • ۱ قاشق چایخوری ماست (هم دمای اتاق)
  • ½ قاشق چایخوری زغفران دم کرده
  • ۲ قاشق غذاخوری کنجد (یا پودر پسته)

نان چای

طرز تهیه نان چای قزوین

  1. روغن و پودر قند را در یک کاسه بزرگ ریخته و با همزن به مدت ۳ تا ۴ دقیقه با سرعت متوسط بهم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
  2. زرده تخم مرغ و هل را اضافه کرده و حدود ۲ دقیقه بهم بزنید.
  3. ماست و بیکینگ پودر را به مخلوط فوق اضافه کرده و ۲ دقیقه دیگر هم بزنید.
  4. در این مرحله آرد را تدریجی به مواد اضافه کنید. هر بار که آرد را اضافه می کنید، مقداری مواد را مخلوط کرده و مجددا مقداری دیگر آرد اضافه کنید.
  5. سپس مخلوط بدست آمده را روی میزکار منتقل کرده و مقداری ورز می دهید تا یک دست شود. (زیاد ورز ندهید). توجه کنید خمیر نباید به دست بچسبد یا روغنی باشد.
  6. خمیر نان چای را در بسته بندی نایلونی گذاشته و به مدت نیم ساعت به آن استراحت دهید.
  7. فر را در دمای ۳۳۸ فارنهایت (۱۷۰ درجه سانتیگراد) روشن کنید تا گرم شود.
  8. برای رومال شیرینی ابتدا زرده تخم مرغ را با ماست خوب بهم بزنید. در ادامه زعفران را اضافه کنید.
  9. بعد از استراحت، خمیر را مجددا روی میز کار قرار داده، مقداری ورز دهید و آن را به قطر ۱ سانتیمتر پهن کنید.
  10. خمیر را با قالب دلخواه برش زده و داخل سینی فر که کاغذ روغنی قرار داده اید بچینید.
  11. مواد رومال شیرینی را به کمک قلم مو روی تکه های خمیر بمالید. ۲ بار این کار را انجام دهید. سپس روی آنها کنجد بریزید.
  12. سینی پخت را درون طبقه وسط فر به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید.
  13. بعد از پخت سینی را از فر خارج کرده و نان چای طلایی شده را روی توری خنک کننده قرار دهید تا به تدریج به دمای اتاق برسند.

 

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه نان قندی قزوین

 

در انتها آنها را به ظرف سرو مورد نظرتان منتقل کنید. اکنون می توانید از طعم بی نظیر این شیرینی خانگی قزوین در کنار یک لیوان چای لذت ببرید. نوش جان!

نان چای

نکات

  • سینی فر را چرب نکنید زیرا حتی مقدار کمی روغن باعث سوختن زیر شیرینی می شود.
  • اگر می خواهید نان چای بافت مطلوبی داشته باشد، حتما پودر قند و آرد را دو بار الک کنید.
  • ماست نباید شل و آبکی باشد زیرا قوام بافت نان چای را از بین می برد.
  • خمیر را بیش اندازه ورز ندهید تا به روغن بیفید. روغن ایجاد شده در سینی پخت ایجاد حباب کرده و بافت شیرینی را خراب می کند.
  • استراحت خمیر، کیفیت بافت نان چای را بهتر می کند.
  • برای رومال شیرینی به جای ماست از شیر یا خامه صبحانه هم می توانید استفاده کنید.
  • اگر تمایل دارید رومال شیرینی غلیظ و پررنگ باشد از زعفران استفاده کنید در غیر این صورت می توانید زعفران را حذف کنید.
  • برای باز کردن خمیر، آن را بین دو کاغذ روغنی قرار داده و با وردنه پهن کنید. روی میز کار آرد نپاشید چون لطافت بافت خمیر را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • شما میتوانید طرز تهیه نان قندی شیرینی مخصوص قزوین را مطالعه کنید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا