توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
بناهای تاریخیدر مورد سیرافسیرافگردشگری و دیدنی

بندر تاریخی و قلعه سیراف/bandar siraf

بندر تاریخی و قلعه سیراف

نام مرکز دیدنی: Siraf

استان: بوشهر

شهرستان: کنگان

آدرس :استان بوشهر، بندر سیراف (بندر طاهری)
 
بندر تاریخی و قلعه سیراف/bandar siraf
بندر تاریخی و قلعه سیراف/bandar siraf

سیراف، بندری است باستانی که در شهرستان کنگان استان بوشهر قرار گرفته. این بندر باستانی با پیشینه ای کهن در گذشته از اهمیت تجاری بسیار والایی برخوردار بوده و یکی از بزرگترین و پرآوازه ترین بنادر ایران به شمار می رفته. می توان از سیراف به عنوان نقطه شروع راه دریایی ابریشم نام برد، موضوعی که تاریخ و تمدن آن را به خوبی اثبات می کند. بافت این شهر از معماری بسیار منحصر به فرد و شبیه به روستای ماسوله پیروی می کند، شهری زیبا که در گذشته محل سکونت بیش از 300 هزار نفر از ملیت های مختلف نظیر یونانی، چینی و رومی بوده، ساکنینی که به دلیل وجود آزادی مذهب در سیراف از ادیانی مانند مسیحیت، زرتشتی، یهودی و بودایی پیروی می کردند.

 
وجود گورستان های کهن از پیروان ادیان متعدد در این شهر شاهدی قوی برای اثبات آزادی مذهب در روزهای باستان در آن می باشد. سیراف به لطف داشتن تاریخی غنی و معماری و بافتی خاص و قرار گرفتن در موقعیتی جغرافیایی ویژه در کنار کوه و دریا سالانه نظر تعداد زیادی از گردشگران و علاقمندان به تاریخ و طبیعت را به خود جلب می کند. در این بندر دوست داشتنی با حال و هوای جنوبی و پرعشق سازه های تاریخی جذابی نظیر قلعه نصوری نیز به چشم می خورد، قلعه ای شگرف با دیوارهای آجری بزرگ و مرتفع که در قرن نوزدهم ساخته شد. برج ها و ساختمان این قلعه در آغوش حیاطی بزرگ آرمیده، ورودی آن را یک درب چوبی غول پیکر مشرف به آب های خلیج فارس در برمی گیرد.
 

پشت این دروازه راه پله هایی به چشم می خورد که به سمت طبقه دوم هدایت می شود. از برجسته ترین قسمت های قلعه می توان به بالکن آن اشاره کرد، جاییکه با تصویر هجده صحنه از حماسه های شاهنامه که در غالب گچ بری هایی هنرمندانه به نمایش گذاشته شده اند، مزین گردیده. این تراشه ها زندگی اسطوره های شاهنامه نظیر رستم و افسانه هایش با حاکمان نظیر انوشیروان را به تصویر کشیده اند. علاوه بر این قلعه گورستان و مسجد باستانی دیگری در سیراف یافت می شود که شواهد حاکی از قدمت کهن آنها و مربوط به دوران اشکانیان و ساسانیان است. در سال 2006 بازمانده هایی از یک کشتی به گِل نشسته در نزدیکی بندر سیراف در آب های زمردی خلیج فارس کشف شد، مطالعات اولیه بر روی کشتی انجام شد و اطلاعاتی درباره پیشینه اش به دست آمد، اطلاعاتی که حاکی از تعلق آن به دوران سلطنت اشکانیان و ساسانیان می باشد.

 
از آنجایی که بندر سیراف از آب و هوایی گرم و شرجی برخوردارست بازدید از این منطقه در فصل تابستان علی الخصوص افرادی که به هوای گرم و شرجی عادت ندارند، توصیه نمی شود. بهترین زمان برای سفر به این بندر زیبا از آبان ماه تا فروردین خواهد بود. دسترسی به آن هم از طریق عسلویه در استان بوشهر امکان پذیر است. بندر سیراف در فاصله 245 کیلومتری جنوب شرق بوشهر، 40 کیلومتری کنگان و 34 کیلومتری پارس جنوبی و حدفاصل بندر کنگان و عسلویه قرار داد.
 
متاسفانه شکوه این بندر زیبا در اثر به وقوع پیوستن زلزله ای ویرانگر در سال 1367 هجری از بین رفت. اتفاقی بسیار تلخ و فجیع که یکی از وحشتناک ترین بلاهای طبیعی تاریخی به شمار می رود. با تمام این تفاسیر و لیاقت های این بندر متمدن نام آن در فهرست میراث ملی ایران جایگاهی ندارد در صورتیکه احتیاج به حفاظت و نگهداری و لایق توجه است. 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا