توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
اعمال مستحبیمذهبی

مهمترین اعمال ماه جمادی الثانی چیست؟

اعمال ماه جمادی الثانی شامل نماز مخصوص خود و زیارت‌نامه مخصوص حضرت زهرا (س) می‌شود. هر کدام از ماه‌های قمری در اسلام اعمال مخصوص به خود را دارند. انجام این‌گونه اعمال پاداش بسیاری دارند و بسیار مورد تاکید ائمه اطهار (ع) بوده است.

سیرافی ها| سرویس مذهبی – هر کدام از ماه های تقویم قمری اعمال مستحبی مخصوص به خود را دارند. در ادامه برخی از اعمال ماه جمادی الثانی گرد آوری شده است.

۱. نماز مخصوص ماه جمادی الثانی

سید ابن طاووس روایت کرده: مؤمن در این ماه هرگاه که خواهد، چهار رکعت نماز بجا آورد همراه با دو سلام که در رکعت اول پس از سوره حمد یک مرتبه آیة الکرسی و بیست و پنج مرتبه سوره قدر، و در رکعت دوم پس از سوره حمد یک مرتبه سوره الهیکم التکاثر و بیست و پنج مرتبه سوره توحید و در دو رکعت بعد، در رکعت اول پس از سوره حمد یک مرتبه سوره کافرون و بیست و پنج مرتبه سوره فلق و در رکعت دوم پس از سوره حمد یک مرتبه سوره نصرو بیست و پنج مرتبه سوره ناس و پس از سلام، هفتاد مرتبه بگوید:

سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکبَرُ
منزه است خدا و ستایش از آن اوست، معبودی جز او نیست، و خدا بزرگتر است

و هفتاد مرتبه:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
خدایا بر محمد و خاندان محمّد، درود فرست.

آنگاه سه مرتبه بگوید:
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ
خدایا مردان و زنان با ایمان را بیامرز.

پس سر به سجده نهاده و سه مرتبه بگوید:
یا حَی یا قَیومُ یا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکرَامِ یا اللَّهُ یا رَحْمَانُ یا رَحِیمُ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ‌
ای زنده،‌ ای پاینده،‌ ای دارای بزرگی و شکوه،‌ای خدا،‌ ای بخشنده،‌ ای مهربان،‌ ای مهربان‌ترین مهربانان.
سپس هر حاجت که دارد از خدا بخواهد، هرکه این عمل را بجا آورد، خدا خود و مال و مال و زنال و فرزندان، و دین و دنیایش را تا سال آینده حفظ می‌کند، و اگر در این سال از دنیا برود بر حال شهادت رفته است، یعنی ثواب شهیدان به او اعطا می‌شود.

۲. اعمال روز سوم

روز سوم بنابر برخی از اقوال فاطمیه دوم و روز شهادت حضرت زهرا (س) است و اعمال آن از این قرار اند:

الف) عزاداری و حفظ حرمت

بسیار پسندیده است که شیعیان با احترام و حفظ حرمت بانوی دو عالم حضرت زهرا (س) به عزاداری بپردازند و ارادت خود را با ترویج فرهنگ شیعی و برگزاری مراسم‌های بزرگداشت و عزاداری، به این بانو کریمه نشان بدهند. حفظ حرمت این روز از جمله وظایف اصلی شیعیان است و انجام اموری که موجب هتک حرمت خاندان حضرت محمد (ص) و به خصوص حضرت زهرا (س) می‌شود ممنوع است.

ب)‌ زیارت نامه منقول از مرحوم سید

مرحوم سید در کتاب اقبال زیارتی برای وجود مبارک حضرت زهرا (س) ذکر می‌کند که از جمله اعمال ماه جمادی الثانی قرائت این زیارت در روز سوم است. متن و ترجمه این زیارت بسیار زیبا و نورانی را در ادامه خواهیم خواند:
«اَلسَّلامُ عَلَیک یا سَیدَةَ نِسآءِ الْعالَمینَ، اَلسَّلامُ عَلَیک یا والِدَةَ الْحُجَجِ عَلَی النّاسِ اَجْمَعینَ، اَلسَّلامُ عَلَیک اَیتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْمَمْنُوعَةُ حقّ‌ها، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی اَمَتِک وَابْنَةِ نَبِیک، وَزَوْجَةِ وَصِی نَبِیک، صَلاةً تُزْلِفُها فَوْقَ زُلْفی عِبادِک الْمُکرَّمینَ، مِنْ اَهْلِ السَّمواتِ وَ اَهْلِ الاَْرَضینَ».
ترجمه:
سلام بر توای بانوی زنان جهانیان سلام بر توای مادر حجت‌های الهی بر مردم همگی سلام بر توای ستم دیده‌ای که از حق او جلوگیری کردند خدایا درود فرست بر کنیزت و دختر پیامبر و همسر وصی پیامبرت درودی که منزلت و مقامی به او دهد. برتر از منزلت بندگان گرامیت از اهل آسمان‌ها و اهل زمین.
مرحوم سید در ادامه این دعا می‌فرمایند:
«روایت شده است، هر کس با این عبارات، آن حضرت را زیارت کند و از خدا طلب آمرزش نماید، خداوند گناهانش را می‌بخشد و او را داخل بهشت می‌کند».

۳. اعمال روز بیستم

روز بیستم جمادی الثانی میلاد پر نور و خیر و برکت حضرت زهرا (س) است. از جمله اعمال ماه جمادی الثانی و در روز بیستم آن می‌توان به صدقه، خیرات و برگزاری مراسم گرامی داشت حضرت زهرا (س) اشاره کرد. برگزاری این مراسم‌ها مایه ترویج فرهنگ شیعی و اسلامی می‌شوند و به ثبت وقایع تاریخی شیعه در اذهان عمومی کمک می‌کند. همچنین توصیه شده است در این روز سلام و صلوات بر حضرت زهرا (س) و لعن ظالمین و قاتلین ایشان فراموش نشود.

روزه گرفتن در روز بیستم نیز یکی دیگر از اعمال ماه جمادی الثانی است، روزه در فرهنگ شیعی نشان از شادی است و به همین مناسبت روزه گرفتن در این روز مستحب است.

آیا شما این ایام را گرامی می‌دارید؟ دیدگاه‌های خود را در انتهای این صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما و سایر مخاطبان سیرافی ها به اشتراک بگذارید.

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا