سلامتمادر و کودک

خوردن نشاسته در بارداری و دیگر ویار‌های غیر معمول

خوردن نشاسته در بارداری در مقدار اندک مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما مصرف مواد قندی و نشاسته‌ای در این دوران بایستی تحت کنترل باشد تا منجر به دیابت در بارداری نشود. ویارهای دیگری نیز وجود دارد که غیرمعمول است و باید بررسی شود.

مجله سیراف| سرویس مادر و کودک – در دوران بارداری زنان توجه ویژه‌ای به تغذیه خود دارند و پیش از مصرف هر غذایی از خود می‌پرسند که آیا خوردن این ماده غذایی برای جنین مشکلی ایجاد نمی‌کند؟ در کنار این مساله گاهی اوقات در دوران بارداری زنان ویار‌های عجیبی به مواد خوراکی و غیر خوراکی پیدا می‌کنند. در این مطلب خوردن نشاسته در بارداری و دیگر ویار‌های غیر معمول زنان باردار را بررسی می‌کنیم.


چنانچه مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • خوردن نشاسته در بارداری، بایدها و نبایدها
  • ویار‌های غیر معمول در بارداری (پیکا)
  • عوامل موثر در بروز پیکا در بارداری
  • ویار‌های رایج در دوران بارداری

خوردن نشاسته در بارداری، بایدها و نبایدها

خوردن نشاسته در بارداری مشکلی ایجاد نمی‌کند. نشاسته و سایر کربوهیدرات‌های مصرفی در بدن به قند و انرژی تبدیل می‌شوند. در نتیجه خوردن نشاسته در بارداری در مقدار اندک، مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی‌کند. 
از سوی دیگر، خوب است بدانید که مصرف مواد قندی و نشاسته‌ای در دوران بارداری بایستی محدود شود.
دکتر احمد رضا درستی، متخصص تغذیه در این باره می‌گوید: کربوهیدرات‌ها ترکیبات قندی هستند که نقش مهمی در سلامتی افراد و تامین انرژی روزانه آن‌ها دارند.

کربوهیدرات‌ها به دو دسته ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند. نوشابه‌ها، قند، شکر و مواد نشاسته‌ای که سریعا وارد جریان خون افراد می‌شوند، کربوهیدرات ساده اند و خرما در دسته بندی کربوهیدرات‌های پیچیده قرار می‌گیرد. ترجیح این است که کربوهیدرات‌های پیچیده در رژیم غذایی حضور داشته باشند تا از بیماری دیابت پیشگیری شود. 

وی همچنین در خصوص مصرف مواد قندی و نشاسته‌ای در زنان باردار هشدار داد: افزایش قند خون و احتمال تحمل گلوکز در دوران بارداری خطر آسیب‌های جنینی را بیشتر می‌کند. در زنان بارداری که مبتلا به قند خون هستند، قند از راه جفت وارد بدن جنین می‌شود و ممکن است در آینده مشکلاتی از قبیل: بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و چاقی را در کودکان ایجاد کند.

ویار‌های غیر معمول در بارداری (پیکا)

پیکا (Pica) تمایل به خوردن بیش از حد موادی است که فاقد ارزش غذایی یا با ارزش غذایی اندکی هستند. بیشتر گرایش‌ها به خوردن مواد غیر خوراکی مانند خاک یا گچ هستند. کلمه pica معادل لاتین واژه magpie است که به معنی پرنده‌ای است که تقریبا هر چیزی را می‌خورد. البته بیشتر زنان در دوران بارداری تمایل به خوردن غذا‌های خاصی پیدا می‌کنند که در اکثر موارد موادی مانند ترشی و بستنی هستند.
پیکا در کودکان نیز دیده می‌شود و تقریبا ۲۵ – ۳۰ ٪ کودکان به آن مبتلا می‌شوند. این درصد در میان زنان باردار به مراتب کمتر است.
ویار‌ در بارداری

عوامل موثر در بروز پیکا در بارداری

دلیل اصلی تمایل زنان به خوردن مواد غیر خوراکی در بارداری شناخته شده نیست. با این حال مقاله‌ای که در نشریه انجمن تغذیه آمریکا، منتشر شده است، بیان می‌کند که پیکا ممکن است ناشی از کمبود آهن در بارداری باشد. برخی بر این باورند که پیکا، تلاش بدن برای به دست آوردن ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز است که از طریق رژیم غذایی روزانه به دست نمی‌آورد..
گاهی اوقات نیز پیکا در نتیجه یک بیماری جسمی یا روانی ایجاد می‌شود.

ویار‌های رایج در دوران بارداری

شایع‌ترین موارد پیکا در دوران بارداری خوردن خاک، گل و نشاسته است.
سایر ویار‌های غیر معمول در بارداری عبارتند از:
  • کبریت سوخته
  • سنگ‌
  • زغال چوبی
  • گلوله نفتالین
  • یخ
  • نشاسته ذرت
  • خمیر دندان
  • صابون
  • شن
  • گچ
  • دانه‌های قهوه
  • جوش شیرین
  • خاکستر سیگار

ویار‌ در بارداری

 

پیشنهاد میکنیم همچنین ببینید  سونوگرافی غربالگری، روش تشخیص سندرم داون

آیا خوردن این مواد برای جنین خطرناک است؟
خوردن مواد غیر خوراکی به طور بالقوه برای مادر و جنین مضر است. خوردن مواد غیر خوراکی، جذب مواد غذایی را مختل می‌کند و موجب کمبود مواد مغذی در بدن مادر می‌شود. از سوی دیگر خوردن مواد غیرخوراکی که دارای مواد سمی یا انگلی باشند، خطرات جبران ناچیزی برای مادر و جنین در پی دارند.


نحوه مدیریت کردن ویارهای غیر معمول در دوران بارداری

وحشت نکنید! پیکا در بارداری رایج است و اتفاقی غیر طبیعی نیست. نکته مهم این است که پزشک را در جریان تمایلات غذایی خود قرار دهید تا رژیم غذایی مناسب را برایتان تعیین کند.

 

سخن آخر

در صورت داشتن ویار‌های غیر معمول در دوران بارداری بهتر است:

  • مساله را با پزشک خود در میان بگذارید و اجازه دهید سوابق پزشکی شما پیش از بارداری را بررسی کند.
  • با انجام آزمایش سطح آهن موجود در خون و دیگر ویتامین‌ها و مواد معدنی را کنترل کنید.
  • جایگزین‌های بالقوه برای ویار خود را پیدا کنید، مانند جویدن آدامس بدون قند.
  • از یکی از افراد خانواده یا دوستان کمک بگیرید تا از دسترسی شما به مواد غیر خوراکی جلوگیری کند.

ویار‌ در بارداری

شما چه ویار‌هایی در دوران بارداری داشته اید و چگونه آن‌ها را مدیریت کرده اید؟ آیا ویار نشاسته در بارداری را تجربه کرده‌اید؟ دیدگاه‌های خود را با ما و خوانندگان مجله سیراف در بخش نظرات در میان بگذارید.

برگرفته از: yjc و americanpregnancy

برروی تصویر کلیک کنید تا اپلیکیشن برای شما دانلود شود
نمایش بیشتر

علی اکبر

سیراف بعنوان مجله خبری و تفریحی از سال 96 فعالیت خود را شروع کرده است، تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران ایرانی با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد،

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن