توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه شکلات تلخ تخته ای و شکلات مایع در منزل

طرز تهیه شکلات تلخ تخته ای و شکلات مایع در منزل

طرز تهیه شکلات تلخ در منزل روش‌های گوناگونی دارد که می‌توانید با کمک آن‌ها شکلات تخته‌ای یا موزاییکی تهیه کنید و یا شکلات تلخ مایع داشته باشید و از آن به عنوان سس شکلات برای تزیین دسرها و یا تهیه شکلات آجیلی استفاده کنید.

طرز تهیه شکلات تلخ در منزل

سیرافی ها| سرویس آشپزی اگر کمی درباره خواص شکلات تلخ شنیده باشید حتما می‌دانید که سرشار از مواد مغذی است. شکلات از دانه‌های درخت کاکائو تهیه می‌شود و یکی از بهترین منابع آنتی‌اکسیدان روی کره‌ی زمین است.

از آنجا که برای تهیه شکلات تلخ صنعتی که در بازار موجود است معمولا به جای کره کاکائو (باعث شکل گرفتن شکلات می‌شود)، از روغن جامد استفاده می‌شود. بنابراین با تهیه شکلات تلخ در منزل می‌توانید یک شکلات تلخ خانگی سالم داشته باشید و از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه دو طرز تهیه شکلات تلخ در منزل را شرح می‌دهیم. ابتدا طرز تهیه شکلات تلخ تخته‌ای را بخوانید و با روش دوم شکلاتی غلیظ خواهید داشت که می‌توانید از آن در تزیین کیک‌های خانگی خود استفاده کرده و یا با آن شکلات آجیلی مقوی و خوشمزه تهیه کنید.

طرز تهیه شکلات تلخ در منزل (شکلات تخته‌ ای) 

شکلات تخته ای - طرز تهیه شکلات تلخ در منزل

این شکلات با نام شکلات موزائیکی نیز شناخته می‌شود.

مواد لازم

مواد لازم
پودر کاکائو 1.5 لیوان
روغن جامد یا کره نصف لیوان
شکر ساییده شده نرم 1 لیوان
مغز پسته، بادام یا گردو به میزان لازم


دستور تهیه شکلات تلخ تخته ای

اگر از کره استفاده می‌کنید، ابتدا روی حرارت ملایم گاز دوغ آن را جدا کنید. سپس کاکائو را به آن اضافه کرده و خوب به هم بزنید تا زمانی که خامی کاکائو گرفته شود. سپس ظرف را روی یک ظرف آب در حال جوش بگذارید (روش بن ماری) و مواد را هم بزنید. شکر ساییده شده را در آن بریزید و 10 دقیقه آن را هم بزنید تا شکر کاملا حل شود، پس از حل شدن شکر شکلات آماده است.

روش بن ماری برای تهیه شکلات


شکلات تلخ را در قالب شکلات و یا سینی که کف آن با چند قطره روغن چرب شده است بریزید و تا قطر 3 میلیمتر سطح آن را صاف کرده و با مغزها روی آن را تزیین کنید. 
ظرف شکلات را در یخچال گذاشته و پس از آن که سرد شد، با برش های دلخواه در ظرف شکلات خوری قرار دهید.

طرز تهیه شکلات تلخ در منزل (شکلات مایع)

طرز تهیه شکلات تلخ در منزل - شکلات تلخ مایع

این شکلات مانند شکلات‌های جامد و تخته‌ای شکل نمی‌گیرد و به شکل مایع غلیظ و سفت خوشمزه‌ای در می‌آید که برای تزیین کیک‌های اسفنجی، آجیل‌ها و بیسکویت‌ها می‌توان از آن استفاده کرد.

مواد لازم 

مواد لازم برای تهیه شکلات مایع و شکلات آجیلی به شرح زیر است.

مواد لازم
پودر کاکائو 1.5 لیوان
شیرعسلی 1 لیوان
پودر مغز پسته یا بادام 1 لیوان


دستور تهیه شکلات تلخ مایع

پودر کاکائو را در ظرفی ریخته و شیر عسلی را قاشق به قاشق به آن اضافه کنید (براى 1 قاشق غذاخورى پودر كاكائو حدود 2 قاشق غذاخورى شير عسلى لازم است). مخلوط به دست آمده را خوب هم بزنید. از آنجا که غلظت شير عسلى‌‌های موجود در بازار متفاوت است،‌ آن را به آرامی به پود کاکائو اضافه نمایید تا متوجه شوید چه زمان به غلظت مورد نظر شما رسیده است.

شکلات تلخ مایع

  • تهیه شیر عسلی: شیرعسلی را می‌توانید به صورت آماده از بازار تهیه کرده یا آن را در خانه درست کنید. درست کردن شیرعسلی در خانه بسیار ساده است. کافیست ماهیتابه را روی شعله کم اجاق گذاشته و  نصف لیوان شکر را با دو لیوان شیر را در آن مخلوط کنید و مدام هم بزنید تا شیر غلیظ شود و به نصف مقدار خود برسد. حال 25 گرم کره به آن اضافه کنید و باز هم بزنید و شعله را خاموش کنید.

  • غلظت این شکلات بستگی به نیازتان دارد؛ اگر می‌خواهید از این شکلات برای تزیین کیک استفاده نمایید، بهتر است کمی رقیق باشد و اگر می‌خواهید با آن شکلات آجیلی تهیه کنید، بهتر است غلظت بیشتری داشته باشد.

طرز تهیه شکلات آجیلی

شکلات آجیلی


یکی از مغزهایی را که بیشتر با ذائقه‌تان سازگار است،‌ انتخاب کرده و آن را 
تا جایی که روغن نیندازد، بوداده و سپس در غذاساز مخلوط کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. وقتی خوب خمیر شد مقداری از آن را با دست تان گلوله کنید تا شکل بگیرد و برای چند دقیقه در یخچال بگذارید. در این حین شکلات مایع خود را آماده کنید. 
خمير آجیلی شكل داده شده را در شكلات بغلطانید. سپس با چنگال از ظرف خارج كرده و در ظرف دلخواه بچينيدكف ظرف سرو را با پودر نارگيل يا پودر مغزها بپوشانید تا شكلات راحت‌تر از ظرف جدا شود.

این شکلات‌های مقوی و خوشمزه بهترین تنقلات برای شما و فرزندانتان است.

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا