توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
اطلاعات داروییبیماری هادانستنی های نوزادانسلامتمادر و کودک

معرفی دو نمونه شربت سرماخوردگی نوزادان

شربت سرماخوردگی نوزادان

شربت دکسترومتورفان (Dextromethorphan) و شربت کوریزان (Corizan) دو نمونه اصلی شربت سرماخوردگی نوزادان هستند. برای درمان سرماخوردگی نوزادان و کودکان داروهای مختلفی وجود دارد که می‌توان تحت نظر پزشک از آن‌ها استفاده کرد.

تب کردن نوزاد
سیرافی ها| سرویس سلامت – 
سرماخوردگی از بیماری‌هایی است که سن و سال و موقعیت نمی‌شناسد. این عارضه ممکن است در سال چندین مرتبه به سراغ انسان آید. متاسفانه نوزادان با آن جسم نحیفی که دارند، از سرماخوردگی در امان نیستند. هنگامی که نوزاد در حال بزرگ شدن است نسبت به ویروس‌ها بسیار حساس‌تر است و با میکروبی شدن دست‌ها به ویروس سرماخوردگی و لیسیدن دست‌ها و مالیدن به چشم‌ها، سریع‌تر به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند.

 

 یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل سرماخوردگی نوزادان، کامل نشدن سیستم ایمنی آن‌ها است. هنگامی که نوزاد سرما می‌خورد فقط بر علیه یکی از انواع ویروس‌ها ایمنی پیدا می‌کند. پس نوزاد شما باید به تمامی ویروس‌های سرماخوردگی دچار شود تا نسبت به همه آن‌‌ها ایمنی پیدا کند.

سرماخوردگی کودک
در صورتی که سرماخوردگی نوزاد در فاصله زمانی اردیبهشت تا آبان اتفاق بیافتد و به صورت بروز سریع تب، همراه با لرز و خستگی باشد و در پی آن آبریزش بینی و یا سرفه خشک ایجاد شود، کودک شما به احتمال زیاد به آنفلانزا دچار شده است ولی در صورتی که قبل از تب کردن، گرفتگی بینی و سرفه وجود داشته باشد نوزاد شما سرما خورده است. بنابراین خیلی طبیعی است که نوزاد در سال اول تولد دچار سرماخوردگی شود و والدین سردرگم شوند و ندانند چه کنند.

 

شاید در وهله اول، اولین اقدامی که به ذهنتان بیاید مراجعه پزشک باشد. پزشک متخصص کودکان با گرفتن درجه حرارات بدن نوزاد و بررسی وضعیت جسمی‌اش داروی مناسب را برای او تجویز می‌کند. در ادامه به معرفی برخی از انواع شربت سرماخوردگی نوزادان پرداخته‌ایم. نکته قابل توجه این است که استفاده از دارو بدون تجویز پزشک متخصص برای کودک شما، گزینه خوبی برای ایجاد حس خوب در کودکتان نیست و استفاده از چنین داروهایی برای نوزاد نباید خودسرانه باشد.

معرفی شربت سرماخوردگی نوزادان

۱. شربت دکسترومتورفان

شربت دکسترومتورفان
شربت دکسترومتورفان (Dextromethorphan)
 از داروهای سرماخوردگی است که برخی از علائم آن مثل سرفه را برطرف می‌کند. این دارو هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان موجود است. به طور معمول، میزان مصرف در کودکان دو تا شش سال، حدود یک قاشق مرباخوری در هر شش ساعت و در کودکان شش تا ده سال، حدود دو قاشق مرباخوری در هر شش ساعت است. استفاده از این دارو برای نوزادان و کودکان زیر دو سال تنها با نظر پزشک متخصص کودکان باید صورت گیرد.

عوارضخارش، اسهال، یبوست، حالت تهوع و استفراغ، خواب‌آلودگی، عصبانیت، کاهش هشیاری و گیجی، توهم دیداری، سرگیجه، تاری دید، تعرق، تب، تغییرات فشارخون، تنفس کم‌عمق و یا نامنظم، احتباس ادرار و درد مثانه برخی از عوارض مصرف این داروست.

در صورتی که قصد مصرف این دارو برای کودک را دارید، بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این دارو و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید، اختصاص دارد.

۲. شربت کوریزان

شربت کوریزان
کوریزان (Corizan)
 از داروهای سرماخوردگی است که به منظور تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مثل سرفه، درد و تب در بزرگسالان و کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو با عنوان شربت کوریزان درد و تب برای کودکان توسط پزشک تجویز می‌گردد. داروی کوریزان برای بزرگسالان به صورت قرص است. به طور معمول به منظور رفع علائم سرماخوردگی در بزرگسالان هر ۸ ساعت یک قرص مصرف می‌شود، میزان مصرف شربت کوریزان برای کودکان به وزن کودک بستگی داشته و توسط پزشک تجویز می‌شود. توجه داشته باشید که در صورت یکی بودن علائم بیماری یک کودک با کودکی دیگر باز هم نباید از داروی مشابه استفاده کرد. مصرف چنین داروهایی برای نوزادان و کودکان حتما باید بر اساس صلاح‌دید و تجویز پزشک صورت گیرد.

عوارض: سرگیجه، خواب‌آلودگی، سردرد، تاری دید، ناراحتی معده، حالت تهوع، یبوست، خشکی دهان و بینی و گلو برخی از عوارض این داروست.

در صورتیکه قصد مصرف این دارو برای کودک را دارید، بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این دارو و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

 


درمان سرماخوردگی نوزادان با روش‌های خانگی

همانظور که می‌دانید بدن نوزاد از نظر مصرف دارو (چه گیاهی و چه شیمیایی) همانند بزرگسالان نیست. اگر شما مبتلا به سرماخوردگی شوید، درمان‌های خانگی زیادی همچون مصرف سوپ و نوشیدنی‌های داغ برای کاهش علائم و ایجاد احساس بهتر برایتان وجود دارد. اما برای درمان سرماخوردگی نوزادان زیر ۳ ماه، چون دارو‌ها و سوپ مرغ جزء گزینه‌ها نیستند، شرایط دشوارتر می‌شود. با این حال برخی از روش‌های خانگی وجود دارند که می‌توانند از میزان علائم سرماخوردگی در نوزاد کم کرده و بهبودی او را سرعت بخشند. اگر با این درمان‌های خانگی مفید آشنایی کافی ندارید بهتر است لینک‌های زیر را در این زمینه مطالعه کنید.


هشدار

گاهی والدین خودسرانه انواع شربت سرماخوردگی نوزادان را به کودک خود می‌دهند. در صورتی که این کار ممنوع است و باید بدانند اگر به کودک زیر ۶ ماه دارویی را بدون تجویز پزشک بخورانند اختلال در یادگیری را برای کودک رقم می‌زنند. همچنین مصرف شربت‌هایی که خواب‌آلودگی را در کودک تشدید می‌کند بسیار خطرناک است و به هیچ‌وجه نباید برای خواب کردن کودک از دارو و مواد خواب‌آور استفاده کنند. عوارضی مانند ضایعات مغزی حتی کوتاه مدت حاصل مصرف این داروهاست.

خواهشمندیم در صورتیکه تجربه مصرف هر کدام از این داروها را برای نوزاد یا کودک خود داشته‌اید، نظرات و تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت “ارسال نظر” با مخاطبان سیرافی هادر میان بگذارید.

 
 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا