توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیه

طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور ملس و خوشمزه

سیر ترشی با شیره انگور طعم ملسی دارد و به عنوان یک چاشنی همراه با انواع غذا مصرف می‌شود. سیر ترشی حبه‌ای و سیر ترشی بوته‌ای اصلی‌ترین تنوع‌های موجود برای تهیه این ترشی هستند. این ترشی را می‌توان (۱) به تنهایی با شیره انگور و یا (۲) ترکیب شیره انگور با تمر هندی و رب انار درست کرد.

سیرافی ها| سرویس آشپزی – شور انداختن و ترشی انداختن روش‌هایی برای نگهداری سبزیجات و میوه‌های فصلی هستند تا از آن‌ها بتوان در همه فصول سال استفاده کرد و از خواص آن‌ها بهره‌مند شد. ترشی بادمجان، ترشی بامیه، ترشی قارچ و … انواع ترشی هستند که اغلب در کنار غذای اصلی سرو می‌شوند. سیر ترشی نیز در اشکال مختلفی همچون سیر ترشی حبه‌ای و سیر ترشی خوشه‌ای تهیه و با انواع چاشنی‌ها نظیر رب انار، تمر هندی، شیره خرما یا شیره انگور و سرکه مزه دار می‌شود.

۱. سیر ترشی ساده با شیره انگور 

مواد لازم
سیر  1 کیلوگرم
نمک 1 قاشق غذاخوری
شیره انگور 1/2 پیمانه
نبات چند تکه
سرکه به میزان لازم

دستور تهیه:

  • ابتدا بطری‌های شیشه‌ای که قصد دارید در آن‌ها ترشی درست کنید تمیز شسته و خشک کنید.
  • بوته‌های سیر را درسته بشویید و بگذارید کاملا خشک شوند.
  • پوسته‌های رویی بوته‌های سیر را جدا کنید، طوری که فقط یکی دو لایه از پوسته سیر باقی بماند.
  • بوته‌های سیر را در بطری‌های شیشه‌ای بچینید و تکه‌های نبات را لا به لای آن‌ها قرار دهید.
  • سرکه، شیره انگور و نمک را در ظرفی مخلوط کنید و سپس آن را روی سیر‌های موجود در بطری‌های شیشه‌ای بریزید، طوری که روی سیر‌ها را کاملا بپوشاند.
  • یک تکه نایلون تمیز را روی درب بطری‌ها قرار داده و سپس درب بطری‌ها را محکم ببندید.
  • بطری‌ها را در محلی خنک و تاریک قرار دهید تا سیر‌ها برسند.
  • سیر ترشی تهیه شده به این روش پس از چند سال قابل استفاده است و معمولا صبر می‌کنند تا بسته به مدت زمان رسیدن سیر، سیر ترشی پنج ساله یا هفت ساله حاصل شود.

طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور


۲. سیر ترشی با شیره انگور فوری

  • بوته‌های سیر را شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
  • پوسته‌های رویی سیر را جدا کنید، طوری که فقط یکی دو لایه از پوسته سیر باقی بماند.
  • بوته‌های سیر را در بطری‌های شیشه‌ای بچینید و تکه‌های نبات را لا به لای آن‌ها قرار دهید.
  • سرکه، شیره انگور و نمک را در ظرفی مخلوط کنید و سپس آن را روی سیر‌های موجود در بطری‌های شیشه‌ای بریزید، طوریکه روی سیر‌ها را کاملا بپوشاند.
  • درب بطری‌ها را محکم ببندید.
  • در قابلمه‌ای آب را به جوش آورید و سپس بطری‌ها را در قابلمه آب جوش قرار دهید، طوریکه تا دو سوم ارتفاع بطری‌ها در آب جوش قرار گیرد.
  • اجازه دهید آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد، سپس حرارت را خاموش کرده و بطری‌ها را پس از خنک شدن از آب خارج کنید.
  • بطری‌ها را در جای تاریک و خنک قرار دهید و فرصت دهید حداقل ۴۰ روز بمانند تا سیر‌ها رسیده و آماده مصرف شوند.

۳. طرز تهیه سیر ترشی حبه‌ای با شیره انگور 

سیر ترشی با شیره انگور را می‌توانید به صورت حبه‌ای نیز درست کنید. برای این منظور:
  • سیر‌ها را حبه حبه کرده، ولی یکی دو لایه از پوست روی آن را جدا نکنید.
  • بقیه مراحل را مانند آنچه در فوق ذکر شد انجام دهید.

طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور


۴. سیر ترشی با شیره انگور + رب انار و تمر هندی

مواد لازم
سیر تازه یا خشک 5 کیلوگرم
رب انار 1 پیمانه
شیره انگور 1 پیمانه
تمر هندی 1 بسته
نمک به میزان لازم
سرکه  به میزان لازم
شکر 2 پیمانه

دستور تهیه:

  • سیر‌ها را شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس لایه رویی پوست آن‌ها را بگیرید.
  • تمر هندی را در ظرفی ریخته، یک پیمانه آب جوش به ان اضافه کنید و هم بزنید تا تمر هندی در آب حل شود. سپس آن را از صافی عبور دهید تا هسته‌های آن  جدا شود.  
  • سیر، رب انار، شیره انگور، سرکه، شیره تمر هندی، نمک و شکر را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت قرار دهید.
  • اجازه دهید مواد به مدت ۱ ساعت روی حرارت ملایم بجوشند و سیر‌ها نرم شوند.
  • حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید مواد به مدت یک شب به همان شکل در قابلمه بمانند.
  • سیر‌ها را در بطری‌های شیشه‌ای مخصوص ترشی بچینید و مخلوط سرکه را روی آن بریزید تا روی سیر‌ها کاملا پوشیده شود.
  • درب بطری‌ها را بسته و ۴۰ روز در محیط خنک و تاریک قرار دهید تا سیر‌ها کاملا رسیده و مزه دار شوند. 

دو نکته مهم 

  • استفاده از شکر در تهیه سیر ترشی با شیره انگور اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را از دستور فوق حذف کنید.
  • در افزودن نمک به ترشی احتیاط کنید، زیرا تمر هندی شور بوده و اضافه کردن نمک زیادی باعث شور شدن ترشی سیر خواهد شد. 

شما چه روشی را برای تهیه این نوع ترشی در خانه پیشنهاد می‌کنید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما و سایر مخاطبان سیرافی ها به اشتراک بگذارید.

فیروزه حدادی

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا