آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها
طرز تهیه پنیر خامه ای خانگی
پنیر خامه ای خانگی نوعی پنیر چرب و خوشمزه است که به عنوان پنیر صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد یا در تهیه انواع کیک و شیرینی به کار می رود.
برای تهیه پنیر، شیر با افزودن آنزیمی مانند مایه پنیر یا اسید سیتریک (سرکه) دلمه میشود. این ماده سپس تحت فشار قرار میگیرد و پس از جدا کردن آب از آن، به شکل پنیر در میآید. انواع پنیر را بر اساس ترکیبات شیر، آنزیم به کار رفته برای ترش کردن شیر، روش کار و میزان رطوبت دسته بندی میکنند.
پنیر خامهای یکی از انواع پنیر با رطوبت خیلی زیاد (۸۵-۸۰ درصد) است که اولین بار به صورت صنعتی در آمریکا تهیه شد. این پنیر از مخلوط کردن خامه و اسید سیتریک به دست میآید و در حرارت زیر ۱۰ درجه نگهداری میشود. طعم پنیر خامهای کمی ترش بوده و مانند کره نرم است. از این ماده به عنوان پنیر صبحانه همراه با نان استفاده میشود و همچنین در تهیه انواع شیرینی و کیک مانند چیزکیک به کار میرود. استفاده از این پنیر در انواع سالاد یا در پوره سیب زمینی نیز مرسوم بوده و باعث ایجاد طعم عالی در آنها میشود.
طرز تهیه پنیر خامهای خانگی
مواد لازم | |
خامه پاستوریزه | ۱ پاکت |
سرکه سفید صنعتی | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- خامه را در ظرفی ریخته و با چنگال بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود.
- ظرف حاوی خامه را روی حرارت ملایم گذاشته و زیر آن شعله پخش کن قرار دهید.
- شروع به هم زدن خامه کنید و با یک دماسنج آشپزی، دمای آن را اندازه بگیرید.
- وقتی دمای خامه به ۱۹۰ درجه سانتیگراد رسید، سرکه را به آن اضافه کنید.
- حدود ۵ دقیقه دیگر به هم زدن خامه ادامه دهید تا سفت شود.
- خامه را در پارچهی نخی ریخته و بدون اینکه به آن فشار آورید یا جسم سنگینی روی آن قرار دهید، اجازه دهید آب آن خارج شود.
- پس از خارج شدن آب خامه، آن را ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا قابل مصرف شود.
نکته: در صورت عدم دسترسی به دماسنج، میتوانید از حرارت غیر مستقیم برای تهیه پنیر خامهای استفاده کنید. برای این منظور:
- قابلمهای را تا نیمه آب کرده و روی حرارت به جوش آورید.
- ظرف حاوی خامه را روی قابلمه آب جوش قرار دهید و حدود ۱۵ دقیقه خامه را هم بزنید تا صاف و رقیق شود.
- سرکه سفید را اضافه کرده و ۵ دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید، سپس حرارت را خاموش کنید.
- خامه را در پارچهی نخی ریخته و بدون اینکه به آن فشار آورید یا جسم سنگینی روی آن قرار دهید، اجازه دهید آب آن خارج شود.
- پس از خارج شدن آب خامه، آن را ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا قابل مصرف شود.
نکات مهم
- هرگز خامه را روی حرارت مستقیم قرار ندهید، زیرا خامه میبرد و خراب میشود.
- برای افزایش کیفیت پنیر خامهای بهتر است از خامهی محلی استفاده کنید که غلظت بالایی دارد.
- گاهی برای تهیه پنیر خامهای خانگی به جای سرکه از آبلیمو استفاده میشود که در این صورت خامه ترش شده و پنیر کیفیت خود را از دست میدهد، بنابراین بهترین گزینه همان سرکه سفید صنعتی است.
ترکیب مواد پنیر خامهای
ترکیب مواد پنیر خامه ای | |
آب | 55 درصد |
چربی | 33 درصد |
پروتئین | 10 درصد |
نمک | 0/8-1/2 درصد |
پنیر یک ماده غذایی با شهرت جهانی است که از قدیم مورد استفاده قرار میگرفته و ریشه در دوران پیش از تاریخ دارد. هرچند منشا پیدایش این ماده غذایی مشخص نیست، ولی از گذشتههای بسیار دور در مصر، یونان و روم باستان به عنوان غذایی پرطرفدار شهرت داشته است. برخی از تاریخ نویسان معتقدند که پنیر برای اولین بار توسط چوپانهای آسیایی وقتی کشف شد که آنها برای نگهداری و حمل شیر از معدهی خالی بزها استفاده میکردند. آنزیم موجود در معدهی خشک شدهی بزها بر شیر عمل کرده و با استفاده از گرمای خورشید، فرایند تولید پنیر صورت میگرفت. شاید در آن زمان کسی تصور نمیکرد مادهای که چوپانان از شدت گرسنگی میخوردند، روزی به یکی از محبوبترین و متنوعترین مواد غذایی در سراسر دنیا تبدیل شود.
شما با طرز تهیه چه نوع پنیر دیگری آشنا هستید؟ در صورت تمایل میتوانید تجربیات و نظرات خود را درباره تهیه پنیر خامهای یا هر نوع پنیر دیگر از طریق قسمت “ارسال نظر” با مخاطبان سیرافی ها درمیان بگذارید.