توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
سلامت

طبع تخم شربتی چیست و مصرف آن برای چه کسانی مضر است؟

طبع تخم شربتی گرم و‌ تر است. برای مصرف این دانه‌ها با توجه به طبع آن،باید بدانید تخم شربتی را با چه مواد غذایی نباید مصرف کنید و با چه غذاهایی بهتر است مصرف شود. همچنین از موارد منع مصرف آن باید آگاه باشید.

مجله سیراف| سرویس سلامت –  اگر برای لاغری یا بهره بردن از خواص تخم شربتی از این دانه‌های لعاب‌دار استفاده می‌کنید و یا در تابستان و برای رفع تشنگی با آن شربت‌های گوارا تهیه می‌کنید؛ بهتر است طبع تخم شربتی را هم بدانید. اطلاع از طبع، خواص و مضرات تخم شربتی کمک می‌کند تا بدانیم این دانه‌های پرخاصیت را همراه با چه مواد غذایی می‌توان مصرف کرد و خوردن آن برای چه افرادی مضر است. در ادامه به سوالات مربوط در این زمینه پاسخ داده‌ایم.


در صورتی که مطالعه بخش خاصی از این متن مد نظر شماست؛ با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.


طبع تخم شربتی چیست؟

طبع تخم شربتی گرم و‌ تر است و ملین و خنک کننده بدن بوده، به رفع التهابات مجاری ادرار کمک می‌کند. مصرف تخم شربتی به طورکلی برای افراد با مزاج سوداوی (سرد و خشک) مفید و زیاده‌روی در مصرف آن برای افراد با مزاج دموی (گرم و تر) مضر است. به طورکلی هر کسی بسته به طبع و مزاج خود باید نوع ماده غذایی مناسب مزاج خود را انتخاب کند و در همه حال بایستی رعایت اعتدال انجام شود. برای رسیدن به این هدف باید بدانیم طبع سرد و گرم چیست و چگونه طبع خود را بشناسیم؟

تخم شربتی با چه مواد غذایی نباید خورده شود؟

با توجه به گرم و‌ تر بودن تخم شربتی مصرف آن با خوراکی‌هایی با مزاج گرم بایستی با احتیاط انجام شود. همچنین یکی از مهمترین خواص تخم شربتی خاصیت مسهل بودن آن است، بنابراین خوردن آن برای افراد دارای اسهال شدید و مزمن مضر است.
تنها دو قاشق غذاخوری از دانه‌های تخم شربتی حاوی ۱۱ گرم فیبر است و به دلیل میزان بالای فیبر موجود در آن پیشنهاد می‌شود مصرف آن بالافاصله بعد از غذا‌های فیبر دار صورت نگیرد. 


تخم شربتی را با چه مواد غذا‌یی می‌توان مصرف کرد؟

خورن تخم شربتی همراه با آب یا ترکیب با شیر مفید است. همچنین برای بیشتر بهره بردن از خواص آن، می‌توانید تخم شربتی را با خاکشیر، عسل و عرق بادرنجبویه، عرق نسترن یا عرق بیدمشک مصرف کنید. از دیگر روش‌های مصرف تخم شربتی، ترکیب آن با انواع غلات صبحانه، به صورت خام و پودر شده روی غذا‌ها و ترکیب با ماست است. همچنین جالب است بدانید، اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله‌ای بودن آن، باعث می‌شود که مواد نشاسته‌ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.

دانه های تخم شربتی

خوردن تخم شربتی برای چه افرادی مضر است؟

۱. اشخاص مبتلا به کرم معده نباید از تخم شربتی استفاده کنند.
۲. دانه‌های تخم شربتی حاوی گلوتن هستند و مصرف آن‌ها برای افراد دارای حساسیت به گلوتن ممنوع است.
۳. خوردن تخم شربتی باعث کاهش فشار خون می‌شود، لذا کسانی که از دارو‌های کنترل کننده فشار خون استفاده می‌کنند، باید در مصرف آن احتیاط کنند.
۴. افرادی که از دارو‌های ضد انعقاد خون استفاده می‌کنند، تخم شربتی را باید با نظر پزشک متخصص مصرف کنند.
۵. زیاده‌روی در مصرف تخم شربتی برای زنان باردار مناسب نیست، چون سطح استروژن را کاهش می‌دهد.
۶. توصیه می‌شود کسانی که از اختلالات تیروئید یا سایر بیماری‌های هورمونی رنج می‌برند، قبل از مصرف تخم شربتی با پزشک خود مشورت کنند. 
۷. توصیه می‌شود کودکان و سالمندان در مصرف تخم شربتی احتیاط کنند، زیرا دانه‌های این گیاه در صورتی که به خوبی با آب ترکیب نشود، ممکن است باعث انسداد گلو و خفگی شود.

حرف آخر

همانطور که گفته شد، طبع تخم شربتی گرم و‌ تر است و مزایای زیادی برای سلامتی دارد. این دانه‌ها ۹ تا ۱۲ برابر حجم خود آب جذب می‌کنند و لعاب مانند می‌شوند و مصرف آن به رفع تشنگی در تابستان کمک می‌کند، با این وجود توصیه می‌شود کسانی که از دارو‌های خاص استفاده می‌کنند و زنان باردار در مصرف آن احتیاط کنند. 
آیا طبع تخم شربتی برای شما مناسب است و با مصرف آن دچار مشکل نمی‌شوید؟ با ارسال نظرات و تجربیات خود در قسمت “ارسال نظر” ما و مخاطبان ستاره را در تجربیات خود سهیم و از نظرات خود مطلع کنید. برای بهتر شناختن طبع خود می‌توانید 8 گام برای شناسایی مزاج و تشخیص سردی و گرمی بدن را در مجله سیراف بخوانید و آن‌گاه با توجه به طبع خود، در مصرف مواد غذایی همچون تخم شربتی اعتدال را حفظ کنید. 

 

 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا