توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهنان و شیرینی

آموزش تصویری مرحله به مرحله طرز تهیه نان پیتا خوشمزه

نان پیتا نان گردی است که از آرد گندم تهیه شده و حدود ۸ اینچ (۲۰ سانتیمتر) قطر داشته و بیشتر در مدیترانه، خاورمیانه و کشورهای همجوار آنان پخت می شود.

نان پیتا نان گردی است که از آرد گندم تهیه شده و حدود ۸ اینچ (۲۰ سانتیمتر) قطر داشته و بیشتر در مدیترانه، خاورمیانه و کشورهای همجوار آنان پخت می شود. این نان می تواند به صورت پف کرده و میان تهی یا به اصطلاح پاکتی باشد که به پیتای عربی یا پیتای سوری مشهور بوده و برای تهیه انواع ساندویچ ها و یا کباب های محلی عربی و ترکی استفاده می شود و چنانچه یکدست و میان تهی نباشد مانند پیتای یونانی برای تهیه سوفلاکی به کار می رود. این نان در کشورهای غربی بر حسب منطقه و دستورالعمل پخت، نام های متفاوتی به خود گرفته است.

بانوی شهر قصد دارد در این مقاله طرز تهیه این نان خوشمزه و پرکاربرد را به شما آموزش دهد.

نان پیتا

طرز تهیه نان باگت خانگی را نیز بخوانید.

دستورالعمل تهیه نان پیتا

مواد لازم

  • ۲ قاشق چایخوری مخمر فعال
  • ½ قاشق چایخوری شکر
  • ¼ پیمانه (۳۵ گرم) آرد گندم کامل (سبوس دار و ترجیحا آسیاب شده)
  • ۳۱۰ گرم آرد سفید همه منظوره
  • ۱ قاشق غذاخوری نمک
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ پیمانه آب گرم (۹۰ تا ۱۰۰ درجه فارنهایت / ۳۲ تا ۳۸ درجه سانتیگراد)

مراحل تهیه نان پیتا

۱) در ابتدا آب گرم، مخمر و شکر را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کرده و آرد گندم سبوس دار و ¼ پیمانه از آرد سفید همه منظوره را به آن اضافه کرده و خوب بهم میزنید. سپس کاسه را به مدت ۱۵ دقیقه در مکانی گرم (نه داغ) قرار داده تا مخلوط حاصل حالتی اسفنجی (حبابدار و متخلخل) پیدا کند.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه نان باگت خانگی و فواید آن

 

۲) سپس نمک، روغن زیتون و بقیه آرد همه منظوره را به مخلوط فوق اضافه کرده و حدود ۱ دقیقه بهم زده تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.

نان پیتا

۳) روی سطح میز کار مقداری آرد پاشیده، خمیر را از کاسه خارج کرده و مدت ۲ دقیقه ورز دهید تا یکدست شود. سپس روی خمیر را با پارچه پوشانده، ۱۰ دقیقه به آن استراحت داده و مجددا ۲ دقیقه دیگر ورز دهید. برای هر بار ورز دادن سطح میز را مقداری آرد بپاشید، البته توجه کنید که زیاد نشود چون خمیر لطافت خود را از دست می دهد.

۴) در ادامه کاسه را با مقداری روغن زیتون چرب کرده، خمیر را داخل آن قرار داده، روی آن را با یک پلاستیک بزرگ و حوله پوشانده و به مدت ۱ یا ۲ ساعت در جای گرم (نه داغ) قرار داده تا خمیر پف کند یا به اصطلاح به عمل بیاید.

۵) فر را تا دمای ۴۷۵ درجه گرم کرده و سینی مخصوص پخت را در طبقه پایین آن قرار دهید. خمیرها را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کرده و از هر قطعه یک توپ کوچک درست کرده، روی میز کار قرار داده و روی آنها را با یک دستمال مرطوب به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بپوشانید.

نان پیتا

۶) سپس هر قطعه را برداشته و به کمک وردنه یا یک دیسک، خمیرهایی دایره ای شکل به قطر ۱۸ تا ۲۰ سانتیمتر درست کنید.

نان پیتا

۷) در ادامه خمیرها را با دقت برداشته و روی سینی پخت قرار دهید. بعد از ۲ دقیقه خمیرها باید به خوبی پف کنند. سپس آنها را با انبر برگردانده و ۱ تا ۲ دقیقه دیگر به زمان پخت اضافه کنید. نان پیتا بعد از پخت به طور کلی حالتی رنگ پریده دارد که در بعضی نقاط قهوه ای رنگ شده است.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه نان باگت خانگی و فواید آن

 

نان پیتا

۸) بعد از پخت، نان ها را به سبدی که با یک دستمال پوشانده شده منتقل کرده و روی آنها را با دستمالی دیگر بپوشانید تا نرم باقی بمانند.

نان پیتا

نان پیتا آماده است. نوش جان!

نان پیتا

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا