توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیه

آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج در خانه

حلیم بادمجان یکی از غذاهای محبوب ایرانیست که معمولا به عنوان پیش غذا سرو می شود. در نقاط مختلف ایران حلیم بادمجان را به روش های مختلفی تهیه می کنند، که برای پخت آن برنج، لوبیا سفید یا عدس استفاده می شود.

حلیم بادمجان یکی از غذاهای محبوب ایرانیست که معمولا به عنوان پیش غذا سرو می شود. در نقاط مختلف ایران حلیم بادمجان را به روش های مختلفی تهیه می کنند، که برای پخت آن برنج، لوبیا سفید یا عدس استفاده می شود.

رنگ حلیم بادمجان با عدس تیره می شود و با لوبیا طعم چندان خوشمزه ای ندارد ولی با برنج بسیار خوشمزه و دارای رنگ زیباتری می باشد.

حلیم بادمجان در ماه مبارک رمضان زینت بخش سفره های ایرانیست. برای تزیین این غذا مانند آش رشته یا بقیه انواع آش از نعنا داغ و پیاز داغ استفاده کنید.

تعداد : ۶ – ۵ نفر – زمان آماده سازی و پخت : ۴ ساعت – سطح دشواری : متوسط

مواد لازم برای تزیین حلیم بادمجان

  • نعنا (خشک) برای نعنا داغ : یک قاشق غذا خوری
  • پیاز برای پیاز داغ مجلسی : ۳ عدد متوسط
  • شکر : یک قاشق چای خوری
  • زردچوبه یا زعفران : یک قاشق چای خوری

طرز تهیه پیاز داغ مجلسی و نعنا داغ

برای پف کردن و ترد شدن پیاز داغ ابتدا پیازها را به صورت نازک خلالی کنید و به مدت ۵ دقیقه با ۲ پیمانه آب خوب بپزید و اجازه دهید تا آب آن کاملا گرفته شود. سپس آن را در روغن به مقدار دلخواه سرخ کنید، بعد از سرخ شدن پیازها را داخل سبد بریزید تا روغن آن کاملا گرفته شود. سپس یک قاشق شکر و مقداری زعفران یا زردچوبه را اضافه کنید و کامل با پیاز داغ مخلوط نمایید.

برای نعنا داغ هم دو قاشق غذا خوری روغن را داغ کرده و نعنا را به مدت یک دقیقه تفت دهید.

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان

  • برنج : یک پیمانه (۲۰۰ گرم)
  • گوشت قرمز : ۳۰۰ گرم
  • بادمجان : یک کیلو
  • کشک : یک پیمانه
  • پیاز : ۲عدد بزرگ
  • سیر : ۳ حبه
  • فلفل سیاه و فلفل قرمز : از هر کدام نصف قاشق چای خوری
  • زردچوبه : یک قاشق چای خوری
  • نمک : به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم بادمجان

  • گوشت را همراه با نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز، زردچوبه و یک پیاز چهار قاچ به مدت ۲ ساعت داخل زودپز بپزید، باید جوری پخته شود که به محض قاشق زدن از هم جدا شوند. سپس گوشت را از صافی رد کنید و با گوشت کوب له نمایید.
  • با آب گوشت برنج را بپزید، یک پیمانه برنج را با پنج الی شش پیمانه آب خوب بپزید که کاملا مغز پخت شود سپس با گوشت کوب برنج را له کنید.
  • بادمجان ها را بعد از شستن و پوست گرفتن، به صورت ورقه ورقه برش دهید و نیم ساعت داخل آب و نمک بگذارید تا تلخی بادمجان گرفته شود، سپس بادمجان ها را آب کش کرده و روی یک پارچه تمیز آشپزخانه بگذارید تا خشک شوند، داخل یک ماهیتابه روغن را داغ و بادمجان ها را سرخ کنید. بعد از سرخ شدن بادمجان ها را داخل غذا ساز یا با مخلوط کن، چند ثانیه  قرار دهید تا کامل خرد شوند.
  • یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و با مقدار کمی روغن سرخ کنید. سپس چند حبه سیر خرد شده را با پیاز سرخ کرده و بادمجان، گوشت و برنج پخته را همراه با نمک اضافه کنید سپس کاملا هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
  • در قابلمه را بگذارید و شعله اجاق را خیلی کم کرده تا به مدت نیم ساعت بپزد و آب آن کاملا گرفته شود.
  • کشک را با یک لیوان آب مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه روی اجاق قرار دهید تا بجوشد.
  • سپس کشک را به حلیم اضافه و خوب بهم زنید تا کامل مخلوط شوند و حلیم را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید، باید مواظب باشیم تا حلیم همراه با کشک زیاد نجوشد چون باعث می شود حلیم ته بگیرد و ترش مزه شود.
  • حلیم بادمجان را در ظرف دلخواه تان مان بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

نکته

  • هنگام پختن برنج زیاد آن را هم نزنید چون باعث می شود برنج ته بگیرد.
  • عدس، گوشت و بادمجان طبعی سرد دارند به همین دلیل همراه این غذا نباید از ماست استفاده کنید.
  • بهتر است از گوشت گردن یا گوشت راسته استفاده کنید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

Source link

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا