توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه شیرینی های مخصوص ماه رمضان

طرز تهیه شیرینی های مخصوص ماه رمضان

شیرینی های مخصوص ماه رمضان باید حاوی قندهای ساده و قابل جذبی باشند که بتوانند جبران کننده کمبود قند خون در زمان افطار شوند. شیرینی های حاوی خرما و عسل بهترین گزینه ها برای برطرف کردن نیاز شدید بدن به مواد قندی هستند. در این مقاله با طرز تهیه سه نوع از شیرینی های مخصوص ماه رمضان آشنا خواهید شد.
شیرینی های مخصوص ماه رمضان
 
بهترین شیرینی‌هایی که در ماه رمضان برای افطار می‌توان استفاده کرد، موادی هستند که در درجه اول حاوی قند‌های ساده و قابل جذب باشند، زیرا در زمان افطار قند خون در پایین‌ترین حد خود قرار می‌گیرد و این می‌تواند یکی از علت‌های سردرد‌های نزدیک افطار باشد. به همین دلیل شروع افطاری با قند‌های طبیعی نظیر خرما، بهترین گزینه است. به این ترتیب نیاز شدید به مواد قندی به سرعت برطرف می‌شود و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر پیدا می‌کند. از قدیم مسلمانان برای باز کردن روزه خرما می‌خورند. خواص خرما بر کسی پوشیده نیست، این میوه پرخاصیت علاوه بر این که منبع انرژی است سرشار از پتاسیم نیز می‌باشد و باعث می‌شود عضله‌ها و رگ‌های عصبی عملکرد بهتری داشته باشند. البته در مصرف خرما نیز باید حد اعتدال را رعایت کرد، چون قند خرما بالاست.

۱. کیک خرما شیرینی مخصوص ماه رمضان

از شیرینی‌ های مخصوص ماه رمضان می‌توان به کیک خرما اشاره کرد که نوعی شیرینی سالم است و خرمای موجود در آن منبع انرژی است. 

مواد لازم
شیر 1 لیتر
خرمای خشک خرد شده 1.5 پیمانه
آب 1 پیمانه
جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
کره خرد شده 1/2 پیمانه
شکر 1/3 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
آرد سفید 1+1/4 پیمانه
وانیل 2 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
  1. شیر، آب و خرما را در یک قابلمه با یکدیگر مخلوط کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و دو سه دقیقه دیگر نیز به هم زدن ادامه دهید.
  2. مواد را از روی حرارت برداشته و جوش شیرین را اضافه کنید و هم زدن را تا وقتی ادامه دهید که مواد کف کنند.
  3. کره و شکر را در ظرف دیگری با هم مخلوط کنید تا فرم خامه‌ای به خود بگیرند. تخم مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید. آرد و وانیل را افزوده و سپس مخلوط خرما را اضافه کرده و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
  4. مایه را درون قالب بریزید و قالب را به مدت ۴۵-۴۰ دقیقه در فر گرم شده روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزد.

کیک خرما شیرینی مخصوص ماه رمضان


۲. بامیه مکزیکی شیرینی مخصوص ماه رمضان

یکی از شیرینی‌ های مخصوص ماه رمضان بامیه است که در فرهنگ‌های مختلف به چند صورت درست می‌شود.بامیه ترکی و بامیه مکزیکی دو نوع شیرینی خوشمزه و ساده هستند که به راحتی می‌توان آن را در منزل تهیه کرد و برای اطمینان از سلامتی، از عسل و روغن کنجد در تهیه آن استفاده کرد. 

مواد لازم
آب 250 میلی لیتر
شکر 15 میلی گرم
نمک 1/2 قاشق چایخوری
آرد الک شده 175 گرم
تخم مرغ بزرگ 1 عدد
خلال پوست لیمو ترش 1/2 قاشق مرباخوری
روغن به میزان لازم
 
دستور تهیه:
  1. آدر را به تدریج با آب مخلوط کنید، به طوریکه گلوله نشود.
  2. شکر، نمک و تخم مرغ را خوب بزنید، طوریکه حباب بزند.
  3. سپس تخم مرغ را همراه با خلال پوست لیمو به آرد اضافه کنید.
  4. روغن را به عمق ۴-۳ سانتیمتر، در ظرفی داغ کنید.
  5. مایه را در قیف ریخته، انتهای قیف را فشار دهید تا مایه از دهانه قیف خارج شود و به اندازه ۲ بند انگشت با قیچی یا چاقو برش بزنید تا در روغن سرخ شوند.
  6. بعد از اینکه بامیه‌ها طلایی شد، درون توری قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود.
  7. برای درست کردن شربت، ۱/۲ لیوان آب را با ۵ قاشق غذاخوری شکر و کمی وانیل و خلال بادام حرارت دهید تا قوام آید.
  8. این شربت را روی بامیه‌ها بدهید و روی آن‌ها را با پودر کاکائو، خاکه قند یا پودر قهوه سیاه تزیین کنید.
نکته: می‌توان با آب پرتقال، آب آلبالو یا آب هر میوه دیگری برای درست کردن شربت استفاده کرد.

بامیه مکزیکی شیرینی مخصوص ماه رمضان


۳. لقمه دربار شیرینی مخصوص ماه رمضان

از دیگر شیرینی‌ های مخصوص ماه رمضان که در زبان ترکی به “سرای لکماسی” معروف است، لقمه درباری است. این شیرینی در سرای سلاطین عثمانی درست می‌شده و امروزه به خیابان‌های استانبول کشیده شده و جزو دسر‌های ترکی نیز محسوب می‌شود. 

مواد لازم
آرد سفید 4 پیمانه
مخمر خشک 1 قاشق مرباخوری
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
تخم مرغ 1 عدد
شکد 2 پیمانه
گلاب 1/2 پیمانه
هل ساییده 1 قاشق چایخوری
آب لیمو اندکی
روغن به میزان لازم
نمک اندکی
دستور تهیه:
  1. مخمر را با نیم پیمانه آب ولرم و اندکی شکر در لیوان بریزید و هم بزنید، ۱۲-۱۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید تا کف کند.
  2. یک و نیم پیمانه آب و نیم پیمانه گلاب در قابلمه ریخته، شکر و هل را اضافه کنید و ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید. اندکی آبلیمو اضافه کرده، هم بزنید و از روی حرارت بردارید. شربت را در جایی قرار دهید تا ولرم بماند.
  3. آرد را با جوش شیرین و اندکی نمک در کاسه‌ای الک کنید.
  4. تخم مرغ را با چنگال بزنید تا کف کند، با محلول مخمر مخلوط کرده و روی آرد بریزید.
  5. آرد و تخم مرغ را با دست مخلوط کنید و کم کم آب ولرم را اضافه کنید، خمیر را ورز دهید تا نرم شود و به دست نچسبد. اگر به دست چسبید کمی آرد اضافه کنید و ورز دهید.

  6. روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در جای گرم قرار دهید.
  7. در تابه‌ای به عمق ۵-۴ سانتیمتر روغن ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید و ظرف شربت را کنار دست خود قرار دهید.
  8. خمیر را در قیف ریخته، انتهای قیف را فشار دهید و دنباله خمیر را با قیچی یا کارد ببرید.
  9. هر لقمه را ۶-۵ دقیقه در روغن سرخ کنید و در این فاصله چند بار برگردانید تا رویه آن طلایی شود.
  10. سپس از روغن خارج کرده و در شربت قرار دهید پس از ۶-۵ دقیقه از شربت درآورده و به صورت هرمی در دیس بچینید.

شیرینی‌ های مخصوص ماه رمضان را بهتر است در فر درست کرد، ولی در صورت استفاده از روغن بهتر است از روغن‌های سالمی مثل روغن کنجد استفاده کنید و با رعایت عادت‌های غذایی سالم در پایان ماه احساس سلامت بیشتری داشته باشید. در این مقاله شما را با طرز تهیه چند نوع شیرینی مخصوص ماه رمضان آشنا ساختیم، بدون شک تهیه شیرینی با استفاده از مواد سالم می‌تواند گام مهمی در جهت سلامتی شما باشد. این شیرینی‌ها را در منزل درست کنید و سوالات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

 

فیروزه حدادی

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا