طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت و ماست
بورانی بادمجان از ترکیب ماست و بادمجان تهیه میشود که میتوان به آن گوشت قرمز چرخ کرده نیز اضافه کرد. این غذا طبع سردی دارد، از اینرو برای فصول گرم سال مناسبتر است. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این غذا را معرفی کنیم.
سیرافی ها| سرویس آشپزی – اگر این غذا را با گوشت درست کنید، میتوانید آن را به عنوان یک وعده غذایی کامل نیز در نظر بگیرید و اگر قصد دارید آن را به عنوان پیش غذا سرو کنید، بهتر است از گوشت استفاده نکنید. هر دو نوع این بورانی به راحتی و در زمانی کوتاه قابل تهیه است، در ادامه هر دو روش پخت برای این غذا شرح داده میشود.
طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این غذا به شرح زیر است.
مواد لازم | |
بادمجان قلمی | 5 الی 6 عدد |
گوشت چرخ کرده | 350 گرم |
پیاز رنده شده | 2 عدد |
پیاز داغ | 2 قاشق سوپخوری |
نعناع داغ | 2 قاشق سوپخوری |
ماست | 500 گرم |
زعفران ساییده شده | 1 قاشق چایخوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
با مواد اولیه یاد شده، میتوانید این غذا را برای ۶ نفر آماده کنید.
نکته:
-
زعفران ساییده شده باعث خوش رنگ شدن غذا میشود، اما به جای آن میتوانید از مقداری زردچوبه نیز استفاده کنید.
-
پیش از استفاده از ماست، مقداری از آن را بچشید تا از شیرین بودن آن اطمینان حاصل کنید.
طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت چرخ کرده
- ماست را در یک کیسه پارچهای تمیز میریزیم و آویزان میکنیم تا آب آن کمی کشیده شود.
- بادمجان را پوست بگیرید و به صورت حلقه حلقه کنید. روی آنها کمی نمک بپاشید و در آبکش قرار دهید. به این ترتیب تلخی بادمجانها گرفته میشود. سپس نمک آنها را بشویید و سرخ کنید.
- پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. اکنون پیاز و گوشت را با یکدیگر مخلوط کنید و مقداری نمک و فلفل به آن بیفزایید.
-
گوشت را به شکل کوفتههای کوچک درست کنید. توجه داشته باشید که اگر کوفتهها بزرگ باشند در ظاهر غذا تاثیر منفی خواهد داشت.
-
برای آنکه کوفتهها هنگام پختن وا نروند، آنها را ابتدا در مقدار اندکی روغن تفت دهید.
-
اکنون یک لیوان آب به همراه ۲ قاشق سوپخوری پیاز داغی که داشتید را به کوفتهها اضافه و حرارت شعله اجاق گاز را ملایم کنید تا گوشت به طور کامل بپزد و آب کوفتهها حدود ۲ تا ۳ قاشق بشود.
-
اکنون بادمجانهای سرخ شده را روی کوفتهها بچینید و اجازه دهید که کمی بپزند و تمام آب غذا تبخیر شود.
- ماست را با زعفران دم کرده، فلفل و نمک مخلوط کنید.
-
حال بادمجانها را در ظرف مناسبی بچینید و کوفتهها را نیز روی آنها قرار دهید.
- با ماست تمام سطح غذا را بپوشانید و نعناع داغ را در در آخر روی ماست بریزید.
چند نکته:
- توجه داشته باشید که ماست نباید به اندازه ماست چکیده غلیظ شود.
-
زمانی که پیازها را برای مخلوط کردن با گوشت رنده کردید، حتما آب آن را بگیرید تا کوفتهها وا نرود.
-
کوفتههای گوشت را فقط کمی تفت دهید و احتیاجی به سرخ کردن کامل آنها نیست.
- هنگام درست کردن نعناع توجه داشته باشید که بعد از داغ شدن روغن، نعناع را درون ماهیتابه ریخته و پس از چند ثانیه شعله را خاموش کنید، سپس نعناع را مرتب بهم بزنید تا با حرارت روغن سرخ شود.
طرز تهیه بورانی بادمجان بدون گوشت
مواد مورد نیاز برای تهیه این غذا را در جدول زیر مشاهده میکنید.
مواد لازم | |
بادمجان قلمی | 8 الی 10 عدد |
پیاز داغ | 2 قاشق سوپخوری |
نعناع داغ | 2 قاشق سوپخوری |
ماست | 500 گرم |
زعفران ساییده | 1 قاشق چایخوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه بورانی بادمجان
- دو مرحله اول را مانند طرز تهیه قبل پیش بروید.
-
بادمجانهای سرخ شده را با یک لیوان آب، ۲ قاشق سوپخوری پیاز داغ و نمک و فلفل روی حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا آب آن کاملا تبخیر شود.
-
اکنون بادمجانها را در ظرف مناسبی بچینید و روی آن را با ماست کاملا بپوشانید.
- نعناع داغ را روی ماست بریزید.
نکته:
- میتوانید بادمجانها را به شکل حلقه استفاده کنید یا آنها را با چنگال یا گوشت کوب برقی له کرده و سپس با ماست مخلوط کنید.
بورانی بادمجان آماده است، اندکی صبر کنید تا با حرارت بادمجانها و نعناع داغ، ماست طعم خود را به مابقی غذا بدهد و سپس آن را سرو کنید. برای تزیین بهتر است نعناع داغ را به شکل گل یا بته جقه روی ماست بریزید تا ظاهر غذا زیباتر شود.
از آنجا که این غذا با ماست تهیه میشود، برای تابستان غذای مناسبی به حساب میآید. بورانی انواع مختلفی دارد از جمله بورانی کدو، بورانی اسفناج و… و تمام انواع این پیش غذاها خوشمزه و لذیذ هستند. این غذای بدون گوشت را برای عصرانه نیز میتوانید تهیه کنید یا به عنوان پیش غذا سرو نمایید.