توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه انواع غذا با گوشت بوقلمون

طرز تهیه انواع غذا با گوشت بوقلمون

غذاهای قابل طبخ با گوشت بوقلمون را می‌توان هم با گوشت چرخ کرده بوقلمون و هم با گوشت تکه ای تهیه کرد. از انواع غذا با گوشت بوقلمون می‌توان به بوقلمون سرخ شده با سس پرتقال، کوفته بوقلمون، باقلا پلو با بوقلمون و همبرگر اشاره کرد. در واقع تنوع غذاهایی که می‌توان با گوشت بوقلمون درست کرد به اندازه تنوع غذا با مرغ است.

سیرافی ها| سرویس آشپزی –
 
غذا با بوقلمون یکی از خوراک‌های محبوب در دنیاست که معمولا در مراسم خاصی، چون جشن کریسمس و شام شب عید سرو می‌شود.  همانگونه که در خلاصه مطلب نیز به آن اشاره شده، تنوع غذاهایی که می‌توان با گوشت بوقلمون درست کرد به اندازه تنوع غذا با مرغ است. تنها تفاوت گوشت بوقلمون و مرغ در مدت زمان پخت آنهاست، زیرا گوشت بوقلمون سفت تر و دیر پزتر از گوشت مرغ است. در ادامه با طرز تهیه انواع غذا با گوشت بوقلمون آشنا خواهید شد.


در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

۱. بوقلمون سرخ شده با سس پرتقال
۲. کوفته بوقلمون
۳. باقلا پلو با بوقلمون
۴. همبرگر بوقلمون


۱. بوقلمون سرخ شده با سس پرتقال

بوقلمون سرخ شده با سس پرتقال یکی از انواع غذا با گوشت بوقلمون است که معمولا به عنوان خورشت با پلو سرو می‌شود. این غذا را می‌توان به عنوان یک وعده غذایی کامل نهار یا شام مورد استفاده قرار داد.
 
مواد لازم
گوشت سینه بوقلمون 400 گرم
قارچ ورقه شده 3/4 پیمانه
پیاز 1 عدد
تخم گشنیز 1/2 قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آب پرتقال 1 پیمانه

دستور تهیه:

  1. سینه بوقلمون و قارچ را به صورت ورقه‌های نازک برش بزنید.
  2. پیاز را خلالی خرد کرده و با ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
  3. پیاز را از قابلمه خارج کرده، برش‌های بوقلمون را به روغن باقیمانده در قابلمه اضافه کنید و ۶-۵ دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا اطراف آن‌ها کاملا سرخ شود.
  4. قارچ‌های ورقه شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آب آن‌ها کشیده شود.
  5. پیاز داغ را به قابلمه برگردانید، سپس ادویه، تخم گشنیز، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
  6. آب پرتقال را اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمدف حرارت را کم کنید.
  7. صبر کنید تا گوشت بوقلمون پخته شود و آب خورشت غلیظ شود.
نکته: این خورشت معمولا باید خیلی تنگ آب و غلیظ باشد.

بوقلمون با سس پرتقال


۲. کوفته بوقلمون

کوفته بوقلمون یکی دیگر از انواع غذا با گوشت بوقلمون است که بسیار مغذی بوده و با یک تکه نان غذایی کامل محسوب می‌شود. این کوفته‌ها را می‌توان به عنوان نهار یا شام سرو کرد.
 
مواد لازم
گوشت بوقلمون چرخ کرده 500 گرم
تخم مرغ 1 عدد
روغن کنجد 2 قاشق غذاخوری
پیازچه ریز خرد شده 2 قاشق غذاخوری
آرد ذرت 1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی رنده شده 4 عدد
نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. گوشت چرخ کرده بوقلمون، تخم مرغ، روغن کنجد، پیازچه خرد شده، آرد ذرت، نمک، فلفل و ادویه را در کاسه بزرگی ریخته و با دست مخلوط کنید تا کاملا یکنواخت شوند. روی ظرف را سلفون بکشید و ۴-۳ ساعت در یخچال قرار دهید.
  2. سینی فر را با ورق آلومینیوم بپوشانید، سپس مایه‌ی آماده شده را به صورت کوفته‌های ریزی گرد کنید و در سینی فر بچینید.
  3. سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فری که از قبل روی حرارت ۲۰۵ درجه سانتی‌گراد گرم کرده اید قرار دهید تا کوفته‌های بپزند.
  4. کوفته‌ها را در تابه‌ای بچینید، گوجه فرنگی رنده شده را روی آن بریزید و ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید تا آب گوجه فرنگی بخار شده و سس غلیظ شود.

کوفته با گوشت بوقلمون


۳. باقلا پلو با بوقلمون

باقلا پلو با بوقلمون نیز یکی دیگر از انواع غذا با گوشت بوقلمون است که از نظر طعم و مزه دست کمی از باقلا پلو با ماهیچه یا گوشت گردن ندارد. این غذای خوشمزه برای نهار گزینه مناسبی است.
 
مواد لازم
گوشت تکه شده ران یا سینه بوقلمون 400 گرم
پیاز بزرگ 1 عدد
برنج 4 پیمانه
باقلا 1 پیمانه
شوید خشک 4 قاشق غذاخوری
محلول غلیظ زعفران 4 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه بوقلمون به میزان لازم
روغن به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پیاز را نگینی خرد کرده و با ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.
  2. ران یا سینه بوقلمون را به قطعات کوچک برش بزنید و به پیاز داغ اضافه کنید. بوقلمون را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و اطراف آن کاملا سرخ شود، سپس نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را اضافه کرده و هم بزنید.
  3. حدود یک لیوان آب اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا گوشت بوقلمون پخته و نرم شود.
  4. برنج و باقلا را آبکش کنید. چند قاشق روغن کف قابلمه‌ای داغ کنید و یک لایه از مخلوط برنج و باقلا کف قابلمه بریزید. روی آن یک لایه گوشت بوقلمون بریزید و کمی شوید خشک روی ان بپاشید. بقیه مواد را به همین ترتیب لایه لایه در قابلمه بریزید.
  5. دور برنج را جمع کنید تا به شکل مخروطی درآید، کمی محلول زعفران روی برنج بدهید و با ته کفگیر چند سوراخ در ان ایجاد کنید.
  6. درب قابلمه را ببندید و ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار بگیرد. سپس روی درب قابلمه دمی قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.
  7. پس از ۴۵-۴۰ دقیقه باقلا پلو با بوقلمون آماده است. غذا را در دیس بکشید و با ترشی سیر یا ماست یونانی نوش جان کنید.

باقلا پلو با گوشت بوقلمون


۴. همبرگر بوقلمون

همبرگر بوقلمون نیز یکی از انواع غذا با گوشت بوقلمون است که همانند همبرگر مرغ درست می‌شود و برای شام گزینه مناسبی است. از آنجا که فست فود در بین بچه‌ها پرطرفدار است این غذا را می‌توانید به عنوان لقمه‌ی میان وعده به بچه‌ها بدهید تا با خود به مدرسه ببرند.
 
مواد لازم
گوشت چرخ کرده بوقلمون 400 گرم
پیازچه ریز خرد شده 3 عدد
ادویه کاری 1 قاشق غذاخوری
زنجبیل تازه 1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. گوشت چرخ کرده بوقلمون، پیازچه، زنجبیل، نمک، فلفل و ادویه کاری را در ظرفی بریزید و با دست کاملا ورز دهید تا مخلوط شوند.
  2. روی ظرف را سلفون بکشید و در فریزر قرا دهید تا مواد کاملا خنک شوند.
  3. گریل را چرب کرده و روی حرارت بالا قرار دهید، مایه گوشت را به صورت برگر‌هایی با ضخامت یک سانتی متر درآورید و روی گریل قرار دهید.
  4. حرارت گریل را متوسط کنید و اجازه دهید تا یک طرف برگر‌ها سرخ شود، سپس آن‌ها را برگردانید و صبر کنید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
  5. برگر‌ها را همراه با کاهو، پیاز، خیار شور و گوجه فرنگی لای نان همبرگر قرار داده و با سس کچاپ یا سس مایونز سرو کنید.
همبرگر با گوشت بوقلمون

نکاتی در خصوص گوشت بوقلمون

بوقلمون حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است: گوشت سینه بوقلمون که گوشت سفید محسوب می‌شود ۶۵ درصد گوشت یک بوقلمون را تشکیل می‌دهد و ۳۵ درصد بقیه شامل ران بوقلمون است که گوشت قرمز به حساب می‌آید.
گوشت بوقلمون حاوی پروتئین بالایی است و چربی اشباع و کلسترول آن حداقل است. به همین دلیل نسبت به گوشت قرمز گوشت سالم‌تری است و اهمیت بیشتری دارد.
با اینکه گوشت بوقلمون سرشار از املاح و ویتامین‌های ضروری برای بدن است به دلیل داشتن اگزالات، برای افراد مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی مضر است. همچنین حاوی اسید آمینه پورین است که برای افراد مبتلا به نقرس مضر بوده و در مورد چنین افرادی باید با احتیاط مصرف شود.
 
 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا