توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
نان و شیرینی

طرز تهیه شیرینی مافین شکلاتی و ساده

طرز تهیه شیرینی مافین شکلاتی و ساده

شیرینی مافین نوعی کیک پرطرفدار در بین عامه مردم است. در این مطلب با طرز تهیه مافین‌ های شکلاتی و ساده در اندازه کوچک و لقمه‌ای که بیشتر برای جشن های مخصوص کودکان مناسب خواهد بود، آشنا خواهید شد.
شیرینی مافین ساده
 

سیرافی ها| سرویس آشپزی – شیرینی مافین (Muffin) نوعی کیک نیمه شیرین یک نفره است که ظاهری شبیه کیک یزدی دارد و دو نوع معروف آن عبارتند از: مافین انگلیسی و مافین آمریکایی. شیرینی مافین آمریکایی را با آرد، کره، شکر و بکینگ پودر درست می‌کنند و در کاغذ‌های ضخیم یا کاغذ آلومینیومی به شکل فنجان می‌پزند که به کیک فنجانی هم معروف است. این نوع مافین در واقع یک نوع کیک اسفنجی یا کره‌ای به شکل فنجان است. شیرینی مافین انگلیسی، نوعی کیک کم شیرین است که در آن به جای بکینگ پودر از خمیر مایه استفاده می‌کنند. مافین آمریکایی نسبت به مافین انگلیسی ظاهری ساده و بدون تزیین دارد و دارای چربی و کره بیشتری است. شیرینی مافین در آمریکا و انگلیس معمولا به عنوان صبحانه و یا همراه با چای سرو می‌شود. این شیرینی انواع مختلفی دارد، مهم‌ترین آن‌ها شیرینی مافین شکلاتی و شیرینی مافین ساده هستند که در این مقاله قصد داریم طرز تهیه آن‌ها را مرور کنیم.


 


۱. طرز تهیه شیرینی مافین شکلاتی

مافین شکلاتی نوعی شیرینی مناسب برای صبحانه یا دسر پس از شام است. در ترکیب این دسر خوشمزه علاوه بر پودر کاکائو، شکلات چیپسی استفاده شده و به همین دلیل در بین دوستداران شکلات بسیار محبوب است.
 
مواد لازم
آرد چند منظوره 1/5 فنجان
پودر کاکائو 1/2 فنجان
 شکلات چیپسی 1 فنجان
شکر 1/2 فنجان
بکینگ پودر 1/5 قاشق چایخوری
نمک 1/2 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
شیر 3/4 فنجان
روغن مایع 1/3 فنجان
تخم مرغ بزرگ 1 عدد

دستور تهیه:

  1. فر را روی حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

    گرم کردن فر

    1. آرد، پودر کاکائو، شکر، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را در یک کاسه بزرگ بریزید. مواد را با قاشق هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

      مخلوط کردن مواد خشک

  2. تخم مرغ را در کاسه کوچکی شکسته و با یک چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده تخم مرغ کاملا مخلوط شوند.

    هم زدن تخم مرغ

  3. تخم مرغ را در کاسه بزرگی ریخته و سپس شیر و روغن را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

    مخلوط کردن مواد خیس

  4. مواد خیس (مخلوط تخم مرغ، شکر و روغن) را کم کم به مواد خشک (مخلوط آرد، پودر کاکائو، شکر،کینگ پودر، جوش شیرین و نمک) اضافه کرده و مداوم هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و یکدست شوند.

    افزودن مواد خیس به مواد خشک

  5. داخل قالب‌های مافین را با کره یا روغن مایع چرب کنید تا مافین پس از پخت به راحتی از قالب جدا شود. در صورت تمایل می‌توانید کاغذ مخصوص مافین (کپسول مافین) را درون هر یک از قالب‌ها قرار دهید، در این صورت نیازی به چرب کردن قالب نیست و مافین پس از پخت به راحتی از قالب خارج می‌شود.

    قرار دادن کپسول در قالب مافین

  6. مایه مافین را به دقت در قالب‌ها بریزید به گونه‌ای که ۲/۳ حجم قالب‌ها پر شود. در توزیع مایه مافین دقت کنید که در همه قالب‌ها به یک اندازه بریزید و روی هر یک را با قاشق صاف کنید یا قالب را در دست خود گرفته و تکان دهید تا سطح مافین صاف شود.

    ریختن مایه مافین در قالب

  7. در صورت تمایل روی مافین‌ها مقداری شکلات چیپسی بریزید و کمی شکر بپاشید.

    افزودن چیپس شکلاتی

  8. مافین را در فر قرار داده و ۲۲-۱۸ دقیقه صبر کنید تا بپزد. پس از ۱۸ دقیقه یک خلال دندان در داخل مافین فرو کنید، اگر چیزی از مواد به آن نچسبید، مافین آماده است و باید از فر خارج شود در غیر اینصورت هر دقیقه یک بار پخته شدن مافین را چک کنید.

    قرار دادن قالب مافین در فر

  9. صبر کنید تا شیرینی مافین خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید. سرد شدن شیرینی مافین باعث می‌شود راحت‌تر از قالب جدا شود.

    سرد شدن شیرینی مافین

  10. با یک چاقو کناره‌های مافین را از قالب جدا کرده، مافین را خارج کنید و روی توری قرار دهید تا خنک شود. اگر مافین را در کاغذ مخصوص درست کرده اید، آن را با کاغذ روی توری قرار دهید تا خنک شود.

    قرار دادن شیرینی مافین روی توری

  11. شیرینی مافین اضافی را می‌توانید در ظرف دربسته به مدت ۵ روز در دمای محیط نگهداری کنید.

نگهداری مافین در ظرف دردار


۲. طرز تهیه شیرینی مافین ساده

مواد لازم
آرد 1+3/4 پیمانه
روغن مایع 1/3 پیمانه
شکر 2/3 پیمانه
بکینگ پودر 2/5 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چاخوری
شیر 3/4 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
کشمش 1/3 پیمانه
پودر قند 1 قاشق غذاخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. در یک کاسه بزرگ آرد، بکینگ پودر و شکر را با هم مخلوط کرده، سپس مخلوط حاصل را الک کنید.

    مخلوط مواد خشک

  2. تخم مرغ را در کاسه دیگری ریخته، شیر، روغن مایع و وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن خوب بزنید تا یکدست شوند.

    مخلوط کردن مواد خیس

  3. مخلوط تخم مرغ را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید و با لیسک به آرامی فولد کنید تا کاملا مخلوط شوند.

    افزودن مواد خیس به مواد خشک

  4. کشمش را اضافه کرده و به آرامی با مواد مخلوط کنید.

    افزودن کشمش

  5. قالب‌های مافین را چرب کرده و مقداری آرد در آن بپاشید یا در صورت استفاده از کپسول مافین، در هر قالب یک کپسول قرار دهید. دو سوم هر قالب را با مایه مافین پر کنید و قالب را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا شیرینی مافین بپزد.

    ریختن مایه مافین در قالب

  6. شیرینی مافین را پس از پخت از فر خارج کرده و روی توری قرار دهید تا خنک شود.

    قرار دادن مافین روی توری

  7. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شیرینی مافین خنک شود و سپس میل کنید.


شیرینی مافین ساده
 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا