طرز تهیه سوپ سبزیجات
برای تهیه سوپ سبزیجات به سبزیجاتی مانند مانند پیاز، سیر، هویج، کرفس، اسفناج، جعفری و نخود فرنگی نیاز خواهید داشت. همچنین برای بهبود طعم سوپ میتوان از عصاره مرغ، عصاره گوشت و حتی شیر استفاده کرد.
سیرافی ها| سرویس آشپزی – برای تهیه سوپ سبزیجات میتوان از برنج به همراه سبزیجات متنوع استفاده کرد. البته استفاده از برنج ضروری نیست و شما میتوانید سبزیجاتی مانند کرفس، هویج، اسفناج، جعفری یا سیر را جایگزین آن کنید. برای مغذی تر شدن سوپ معمولا به آن عصاره مرغ یا عصاره گوشت و شیر اضافه میکنند و برای غلیظ شدن و جا افتادن آن از مواد نشاستهای نظیر برنج، ورمیشل و یا آرد استفاده می شود. طبخ سوپ سبزیجات به سه روش (۱) ساده، (۲) با مرغ و (۳) با شیر اصلیترین تنوعهای موجود برای این سوپ خوشمزه هستند.
۱. طرز تهیه سوپ سبزيجات ساده
مواد لازم | |
برنج | 1/2 پیمانه |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر له شده | 1 حبه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
هویج متوسط | 3 عدد |
سیب زمینی متوسط | 1 عدد |
ساقه کرفس | 3 عدد |
نخود فرنگی | 1/2 پیمانه |
آب مرغ | 5 پیمانه |
جعفری ساطوری | 1/2 پیمانه |
ورمیشل | 1/2 پیمانه |
آبلیموی تازه | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
-
برنج را شسته و به مدت ۲ ساعت با مقداری آب و نمک خیس کنید.
-
پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا کمی نرم شود، سپس سیر له شده، رب گوجه فرنگی و مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
-
هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی و کرفس نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید، سپس آب مرغ را اضافه کنید.
-
برنج خیس خورده را در قابلمه بریزید، درب قابلمه را ببندید و پس از جوش آمدن آب مرغ، حرارت را ملایم کنید. ۱ الی ۱.۵ ساعت فرصت دهید تا سبزیجات و برنج کاملا پخته و نرم شوند.
-
نیم ساعت آخر پخت، جعفری خرد شده را اضافه کرده و نمک و فلفل سوپ را میزان کنید.
-
۱۵ دقیقه آخر پخت، ورمیشل را اضافه کنید و در انتها آب لیمو را بیفزایید.
-
اگر سوپ آبکی است، درب قابلمه را باز بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا آب آن کم شده و سوپ کاملا جا بیفتد.
۲. طرز تهیه سوپ سبزیجات با مرغ
سوپ سبزیجات با مرغ یک پیش غذای ساده و خوشمزه است که در آن از گوشت مرغ و سبزیجات متنوعی مانند جعفری و اسفناج استفاده میشود.
مواد لازم | |
هویج | 6 عدد |
ساقه کرفس | 6 عدد |
پیاز | 2 عدد |
سیر له شده | 1 حبه |
موسیر ریز خرد شده | 3 عدد |
جعفری ساطوری | 1 فنجان |
اسفناج خرد شده | 100 گرم |
برگ بو | 2 عدد |
مرغ | 300 گرم |
کره | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
آبلیموی تازه | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
-
قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید. پیاز خرد شده، تکههای مرغ، برگ بو، نمک، زردچوبه و فلفل را به آب جوش اضافه کنید.
-
حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و ۲ ساعت زمان دهید تا مرغ بپزد.
-
هویجها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید، کرفسها را نگینی خرد کنید.
-
کره را در قابلمهای بر روی حرارت ملایم ذوب کرده و سیر، موسیر، کرفس و هویج را به آن اضافه کنید و ۱۰-۸ دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
-
پس از پختن مرغ، تکههای مرغ را از قابلمه خارج کرده و آب مرغ را صاف کنید.
-
آب مرغ را در قابلمه حاوی سبزیجات بریزید و جعفری خرد شده را نیز به قابلمه اضافه کنید.
-
حدود ۴۰-۳۰ دقیقه صبر کنید تا سبزیجات بپزند و کاملا نرم شوند.
-
۱۰ دقیقه آخر پخت، اسفناج را به سوپ اضافه کنید، نمک و فلفل سوپ را میزان کرده و هم بزنید.
-
در انتها آبلیموی تازه به سوپ سبزیجات اضافه کنید و در صورتی که غلظت سوپ مناسب است، حرارت را خاموش کنید.
-
سوپ سبزیجات را در ظرف سرو بکشید و تکههای مرغ را روی آن قرار دهید. روی ظرف را با مقداری جعفری ساطوری و فلفل سیاه تزیین کنید.
۳. طرز تهیه سوپ سبزیجات با شیر
مواد لازم | |
کره | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز متوسط | 1 عدد |
هویج | 2 عدد |
آب | 1 پیمانه |
شیر | 2 پیمانه |
عصاره مرغ | 1 عدد |
قارچ خرد شده | 1 پیمانه |
آرد | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
-
کره را در قابلمه روی حرارت ملایم ذوب کنید.
-
پیاز و هویج را نگینی ریز خرد کرده و در کره تفت دهید تا کمی نرم شوند.
-
قارچ نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید تا آب آن کشیده شده و نرم شود.
-
آب و شیر را در قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آیند.
-
عصاره مرغ را اضافه کرده و نمک و فلفل سوپ را میزان کنید.
-
یکی دو قاشق کره را در تابه کوچکی روی حرارت ملایم ذوب کنید، آرد را به کره اضافه کرده و ۳-۲ دقیقه تفت دهید. سپس این سس را به سوپ اضافه کنید.
-
درب قابلمه را بسته و حرارت را ملایم کنید، ۳۰-۲۰ دقیقه فرصت دهید تا سبزیجات کاملا پخته و نرم شوند و سوپ جا بیفتد.
-
در صورت تمایل میتوانید در پایان پخت، ۳-۲ قاشق غذاخوری خامه به سوپ اضافه کنید تا سوپ طعم و مزه بهتری پیدا کند.