آموزش طرز تهیه سبزی پلو با ماهی غذای مخصوص شب عید
سبزی پلو با ماهی یک غذای بی نظیر ایرانی بوده که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. با آمدن سال نو و آغاز بهار، این غذای لذیذ، طبق رسم دیرینه به عنوان غذای شب عید طبخ می شود.

سبزی پلو با ماهی یک غذای بی نظیر ایرانی بوده که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. با آمدن سال نو و آغاز بهار، این غذای لذیذ، طبق رسم دیرینه به عنوان غذای شب عید طبخ می شود. برنج نماد برکت و ماهی نمادی از پویایی و جنب و جوش بوده و به عبارتی می توان گفت که با پخت این غذا از خدا می خواهیم حرکت و برکت را در سال جدید بر زندگی ما ساری و جاری کند.
بدون شک از خواص بی نظیر ماهی آگاه هستید: سرشار بودن از اسیدهای چرب امگا ۳ و خواص آنتی اکسیدانی که سبب کاهش فشار خون، کاهش تری گلیسرید، کاهش خطر ابتلا به دیابت و افزایش کلسترول خوب و… می شود. در این میان برخی ماهی ها نظیر سالمون و ساردین از امگا ۳ بیشتری برخوردار هستند.
بانوی شهر قصد دارد در این مقاله دستور پخت سبزی پلو با ماهی سالمون را به شما آموزش دهد.
دستور تهیه و پخت سبزی پلو با ماهی
برخی ماهی را به خاطر بوی زُهم آن دوست نداشته و از خوردنش پرهیز می کنند اما اگر بتوانند این بو را به خوبی بر طرف کنند، قطعا یک غذای لذیذ را تجربه خواهند کرد.
مواد لازم برای سبزی پلو با ماهی
- ۴ تکه ماهی سالمون
- ۲ عدد نارنج (بریده شده به دو قسمت)
- ۲ پیمانه برنج
- ۱ پیمانه شوید خرد شده
- ½ پیمانه پیازچه خرد شده
- ½ پیمانه جعفری خرد شده
- ¼ پیمانه نمک (چون برنج آبکش می شود باید اندکی شور باشد)
- ۱۲ پیمانه آب سرد
- مقداری نان لواش برای ته دیگ (برای ته دیگ خودتان می توانید تصمیم بگیرید که چه چیزی قرار دهید.)
- ۳ قاشق غذاخوری روغن گیاهی
- ۱ قاشق غذا خوری کره
- مقداری پودر زعفران جهت تزئین
طرز تهیه برنج
۱) آب سرد را داخل قابلمه ریخته و بگذارید روی حرارت متوسط جوش بیاید.
۲) نمک را به آب جوش اضافه کنید.
۳) برنج را چند بار با آب سرد آبکشی کرده، داخل آب جوش درون قابلمه ریخته و با کفگیر هم بزنید.
۴) بگذارید برنج به جوش بیاید و حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه به جوشیدن ادامه دهد. این زمان برای هر برنجی متفاوت می باشد. برای آزمایش یک دانه را بردارید، باید در اطراف نرم و در مرکز سفت باشد. این موقع بهترین زمان برای برداشتن برنج است.
۵) برنج را درون آبکش ریخته و زیر آب سرد بشویید. اما قبل از بازگرداندن آن به قابلمه، بگذارید آبش کاملا کشیده شود.
۶) قابلمه را شسته و خشک کنید. یک شعله پخش کن روی گاز قرار داده و قابلمه را روی آن بگذارید. سپس روغن و کره را درون قابلمه ریخته و آن را بسیار داغ کنید اما نه در حدی که دود کند.
۷ ) در ادامه نان لواش را کف قابلمه قرار داده و بعد از چند ثانیه قابلمه را از روی اجاق بردارید.
۸) سبزی های خرد شده را با هم مخلوط کرده و بعد از اینکه آبِ برنجِ درونِ آبکش کشیده شد، به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید.
۹ ) اکنون به کمک یک کفگیر برنج را به درون قابلمه منتقل کنید. دقت کنید که برنج، سطح نان لواش را کاملا بپوشاند. فرم نهایی برنج درون قابلمه باید به شکل هرم باشد. در انتها پودر زعفران را روی برنج بپاشید.
۱۰) در این مرحله درِ قابلمه را با یک دمکنی پوشانده و برای مدت ۴۵ تا ۱ ساعت آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا دم بکشد و ته دیگ آن قهوه ای – طلایی شود.
طرز تهیه ماهی سالمون
۱) درون یک ماهیتابه مقداری روغن زیتون ریخته و ماهی های سالمون را از یخچال خارج کرده شده، به آنها نمک دریا و فلفل سیاه زده و درون تابه قرار دهید. در صورت نیاز مقداری روغن آن را بیشتر کنید. سپس در تابه را بگذارید.
۲) در این مرحله می توانید ۲ کار انجام دهید. یا اجازه دهید ماهی ها درون ماهیتابه سرخ شوند، یا بعد از چند دقیقه که بافت ماهی کمی شل شد و به دمای اتاق رسید، آنها را گریل کنید.
۴) آتش منقل یا باربیکو را آماده کرده، روی آن توری مخصوص گریل قرار داده و با کمی روغن سطح آن را چرب کنید تا قطعات ماهی به آن نچسبند. سپس ماهی های سالمون را به روی توری قرار داده و اجازه دهید که کباب شوند.
بعد از اتمام کار ماهی ها را به ظرف مورد نظرتان منتقل کرده و با قطعات نارنج یا لیمو به همراه برنج سرو کنید. حتما این دستور لذیذ سبزی پلو با ماهی را امتحان کنید.
نکات
- اگر می خواهید ماهی ها را سرخ کنید، می توانید آنها را در آرد غلتانیده و سوخاری کنید.
- وقتی برنج را در دیس برای سرو می کشید، می توانید مقداری کره روی آن بریزید تا خوش طعم تر شود.
- سبزی های مورد برای برنج استفاده نباید بیش از حد ریز شوند.
دستور پخت کیک و شیرینی عید مانند نان برنجی و کیک یزدی را بخوانید