توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

آموزش تصویری طرز تهیه خاگینه تبریزی خوش طعم در خانه

خاگینه نام فارسی یک دسر سنتی آذری به نام قیقاناخ می باشد که با ترکیبات بسیار ساده ای نظیر آرد، تخم مرغ، شکر، شیر یا آب تهیه می شود.

خاگینه نام فارسی یک دسر سنتی آذری به نام قیقاناخ می باشد که با ترکیبات بسیار ساده ای نظیر آرد، تخم مرغ، شکر، شیر یا آب تهیه می شود.

مخلوط این مواد خمیر پایه را تشکیل داده که در کره یا روغن سرخ می شود تا قهوه ای – طلایی شود. در انتها یک شربت زعفران معطر با گلاب، این خمیر سرخ شده را به یک دسر دلپذیر تبدیل می کند. با گذشت زمان این دسر خوشمزه تغییرات زیادی پیدا کرده مثلا گاهی درون آن با آجیل پر می شود که به آن خاگینه مغزدار می گویند یا آن را به صورت کیک تهیه کرده و یا همانند توپ های کوچکی درست می کنند اما با این وجود مواد اولیه اساساً یکسان باقی مانده اند.

اگر دوست دارید با طرز تهیه خاگینه آشنا شوید، در این مقاله با بانوی شهر همراه باشید.

دستور پخت نان چای قزوین و نان قندی قزوین را بخوانید

مراحل تهیه و پخت خاگینه

این دسر لذیذ خصوصا در مناطق آذری زبان، تقریبا پای ثایت پذیرایی در جشن ها و میهمانی هاست.

خاگینه

مواد لازم برای شربت زعفران و گلاب

  • ۱ پیمانه آب
  • ۱ پیمانه شکر
  • پودر زعفران ۱/۱۶قاشق غذاخوری
  • ۱ قاشق غذاخوری گلاب

مواد لازم برای تهیه خمیر

  • ¼ پیمانه آرد همه منظوره
  • ۱ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
  • ¼ پیمانه شیر
  • ۱ قاشق غذاخوری آب سرد
  • ¼ قاشق غذاخوری هل
  • ۲ عدد تخم مرغ بزرگ
  • پودر زعفران ۱/۱۶ قاشق غذاخوری
  • ۴ قاشق غذاخوری روغن گیاهی (در صورت نیاز تنها ۱ قاشق دیگر اضافه کنید.)
  • ۲ قاشق غذاخوری کره

طرز تهیه شربت زعفران گلاب برای خاگینه

در یک قابلمه کوچک آب و شکر را ریخته، روی حرارت متوسط قرار داده و هم بزنید تا شکر حل شده و شربت یک جوش بخورد. سپس از روی حرارت برداشته، زعفران و گلاب را به آن اضافه کرده و کنار بگذارید تا خنک شود.

طرز خمیر خاگینه

آرد و نشاسته ذرت را در یک کاسه متوسط مخلوط کنید.

شیر را به مخلوط فوق اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس آب و هل را به آن افزوده و هم بزنید.

تخم مرغ ها را به ترکیب بالا اضافه کرده و مخلوط کنید.

خاگینه

در ادامه زعفران را اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا مخلوط حاصل به طور یکنواخت زرد شود.

در یک ماهیتابه یا ظرف نچسب، روغن و کره را ریخته و روی حرارت نسبتا بالا قرار داده تا جِلزولز کند.

حرارت را تا حد متوسط کاهش داده و خمیر خاگینه را درون ماهیتابه بریزید. به کمک یک قاشق بزرگ خمیر را در تابه پخش کرده و به طرفین هدایت کنید تا خمیر اضافی در سطح باقی نماند.

خاگینه

خاگینه

بعد از گذشت حدود ۲ دقیقه، خمیر از سطح زیرین شروع به طلایی شدن می کند. در این موقع به کمک نوک قاشق خمیر را به قطعات مربع شکل ببرید. (در صورت لزوم برخی تکه های خمیر را از ظرف خارج کنید تا فضای کافی برای سرخ کردن سایر تکه ها فراهم شود. یعنی خمیرها را در دو مرحله سرخ کنید.)

خاگینه

خاگینه

حرارت را کاهش داده و خمیرها را به طرفین برگردانید تا به طور یکنواخت ترد و طلایی شوند. سپس آنها را به ظرف مورد نظر برای سرو منتقل کنید.

خاگینه

خاگینه

در ادامه شربت زعفران را به آرامی به روی تکه های خاگینه ریخته و با قاشق به آرامی مخلوط کنید تا مطمئن شوید همۀ تکه ها با شربت پوشیده شده اند.

خاگینه

خاگینه

خاگینه شما آماده است. می توانید با یک فنجان چای از خوردن آن لذت ببرید. نوش جانتان!

مطلب را به اشتراک بگذارید

 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا