چگونه نانک سیاه دانه و زیره را در منزل تهیه کنیم؟
طرز تهیه نانک سیاه دانه و زیره
در مطلب زیر طرز تهیه نانک سیاه دانه و زیره را برایتان قرار داده ایم این نانک هسته اصلی آن سیاه دانه و زیره می باشد و این نانک عطر و بویی بسیار عالی دارد که در زیر طرز تهیه آن را برایتان قرار داده ایم.
مواد اولیه :
آرد گندم سبوسدار ۱۲۰ گرم
سبزیهای معطر خشک و بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
روغن آفتابگردان یا هسته انگور دو قاشق غذاخوری
ماست دو و نیم درصد چربی ۱۰۰ گرم
زیره و سیاه دانه یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
آرد را با بیکینگ پودر و سبزیهای معطر مخلوط میکنیم. روغن آفتابگردان یا هسته انگور و ماست را به آرد اضافه کرده تا یک دست شود.
خمیر را به ۱۵ قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را به صورت نانهای کوچک ۱۰ سانتیمتری و مربع شکل باز میکنیم.
زیره و سیاه دانه را در ظرفی ریخته و نانها را در آن میغلتانیم.
روی نانها را پوشانده به مدت یک ساعت در یخچال میگذاریم.
کف سینی فر را کمی چرب کرده و نانها را روی آن قرار داده در فر میگذاریم و با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد حدود ۱۸ دقیقه میپزیم.
نکتـه :
کسانی که رژیم غذایی دارند این نان را به صورت میان وعده یا برای صبحانه استفاده کنند.
از سبزیهای معطری مانند ترخون، نعنا، شوید و مرزه استفاده کنید.
خواص و اثرات دارويی زیره سیاه
طبع زيره سياه خيلي گرم و خشک است.
زيره سياه داراي خواص مدر، بادشکن، مقوي، زيادکننده شير، قاعدهآور، نيرودهنده، ضد کرم، هضم کننده، ضد تشنج، قابض، معرق، مقوي معده، قاطع اسپرم است.
زيره سياه در موارد بلع هوا، نفخ شکم، برطرف کردن سوءهاضمه، تسهيل هضم غذا، دل پيچه کودکان، انگل معده و روده، دفع بادهاي کليه و مثانه، تنگي نفس، خفقان سرد، سکسکه نفخي، استسقاء بهکار ميرود.
زيره سیاه يک داروي سنتي براي رفع سوءهاضمه خصوصاً نفخ شکم است.
خوردن زيره سیاه يا روغن آن در رفع سوءهاضمه و دل دردهاي کودکان مفيد است.
زيره سیاه داراي خاصيت ضدگرفتگي دارد و براي رفع گرفتگيهاي دوران قاعدگيمفيد است.
مقوي بدن و چاق کننده است. معده را گرم و تقويت ميکند و کرم تنيا را دفعميکند. و اثر قابل ملاحظهاي در جلوگيري از ايجاد بادهاي اضافي در روده و درماناسهال دارد.