توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه میگو سوخاری پفکی به ۲ روش

طرز تهیه میگو سوخاری پفکی به ۲ روش

میگو سوخاری پفکی غذای خوشمزه‌ای است که بافت ترد آن محبوبیت این غذا را در میان کودکان بالا برده است. میگو سوخاری را می‌توان با انواع چاشنی و در طعم های مختلف درست کرد و بدین طریق از خواص بی‌نظیر میگو بهره‌مند شد.
میگو سوخاری پفکی
 
سیرافی ها| سرویس آشپزی – میگو سوخاری یک غذا‌ی دریایی خوشمزه و پرطرفدار است که تفاوت آن با غذا‌های سوخاری دیگر مانند مرغ سوخاری و قارچ سوخاری این است که غذایی دریایی محسوب شده و به ندرت در فست فود‌ها تهیه می‌شود. درست کردن میگو سوخاری در منزل به سادگی با مزه دار کردن میگو با چاشنی مخصوص و سپس سرخ کردن در روغن، امکان پذیر است. در ادامه با طرز تهیه میگو سوخاری پفکی به دو روش آشنا می‌شوید:(۱) با پودر سیر و پیاز (۲) با پودر سوخاری و پودر پانکو. با ما همراه باشید.

 
۱. طرز تهیه میگو سوخاری پفکی (با پودر سیر و پیاز)

مواد لازم
میگوی پاک کرده 500 گرم
تخم مرغ 1 عدد
آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
سیر 3 حبه
آرد چند منظوره 1 فنجان
نمک 1 قاشق چایخوری
فلفل 1/2 قاشق چایخوری
پودر سیر 1/2 قاشق چایخوری
پودر پیاز 1/2 قاشق چایخوری
آرد سوخاری 1 فنجان
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. میگو را به روش صحیح پاک کردن میگو، تمیز کرده، بشویید و در صافی قرار دهید تا آب آن خشک شود. جدا کردن دم میگو اختیاری است، در صورت تمایل می توانید دم میگو را جدا کنید. میگوی پاک شده
  2. میگو را در ظرفی بریزید. آبلیمو، نمک، فلفل و سیر له شده را به میگو اضافه کرده و با دست خوب مخلوط کنید. روی ظرف حاوی میگو، سلفون بکشید و ظرف را به مدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا میگو مزه دار شود.
  3. یک عدد تخم مرغ را در کاسه ای شکسته و ۱ قاشق غذاخوری (حدود ۱۵ میلی لیتر) آب به آن اضافه کنید. تخم مرغ و آب را با چنگال خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.

    هم زدن تخم مرغ

  4. در کاسه‌ی دیگری یک فنجان آرد چند منظوره، یک قاشق چایخوری نمک، ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل، ۱/۲ قاشق چایخوری پودر سیر و ۱/۲ قاشق چایخوری پودر پیاز مخلوط کنید.
  5. در کاسه‌ی دیگری ۱ فنجان پودر سوخاری بریزید.مواد لازم برای تهیه میگو سوخاری پفکی
  6. میگو‌ها را ابتدا در آرد ادویه دار بغلتانید تا سطح آن‌ها کاملا با آرد پوشیده شود.غلطاندن میگو در آرد ادویه دار
  7. در مرحله بعد، میگوها را در تخم مرغ بزنید.قرار دادن میگو در تخم مرغ
  8. میگوهای آغشته به تخم مرغ را در آرد سوخاری بغلتانید تا اطراف آنها کاملا با آرد سوخاری پوشیده شود. قرار دادن میگو در آرد سوخاری
  9. همه میگوها را به همین روش آماده سرخ کردن کنید و سپس آنها را روی یک کاغذ پارچمنت یا یک سطح نچسب قرار دهید.میگوی آماده برای سرخ شدن
  10. روغن را در تابه‌ی گودی ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا دمای آن به ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد برسد. برای تنظیم درجه حرارت روغن از یک دماسنج مخصوص آشپزی استفاده کنید و مراقب باشید دمای روغن از درجه حرارت مناسب، خیلی کمتر یا بیشتر نشود. گرم کردن روغن
  11. میگو‌ها را به آرامی در روغن قرار دهید.قرار دادن میگو در روغن
  12. فرصت دهید تا میگو‌های با سایز متوسط به مدت ۱ الی ۲ دقیقه و میگو‌های درشت‌تر به مدت ۳ دقیقه در روغن سرخ شوند.سرخ شدن میگو
  13. پس از اینکه میگو‌ها به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای درآمدند، با کفگیر سوراخ دار از روغن خارج کرده و به مدت ۱ دقیقه روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. 

    میگو سوخاری پفکی


۲. طرز تهیه میگو سوخاری پفکی با پودر پانکو و پودر سوخاری

مواد لازم
میگو پاک کرده 450 گرم
پودر سوخاری 1 فنجان
پودر پانکو 1 فنجان
تخم مرغ 1 عدد
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
نمک و فلفل  به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. در کاسه‌ای پودر سوخاری، پودر پانکو، نمک و فلفل را مخلوط کنید.آرد مخصوص میگو سوخاری
  2. تخم مرغ را در کاسه‌ای ریخته و با چنگال هم بزنید تا بافت آن باز شود.
  3. میگو‌ها را یکی یکی، در تخم مرغ بغلتانید تا سطح آن‌ها کاملا با تخم مرغ پوشیده شود. سپس بالای ظرف حاوی تخم مرغ نگه دارید تا تخم مرغ اضافی آن‌ها بریزد.
  4. میگو‌ها را بلافاصله در پودر سوخاری بغلتانید تا اطراف آن‌ها کاملا با پودر سوخاری پوشانده شود.
  5. روغن را در یک تابه‌ی گود ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا دمای ان به ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد برسد. 
  6. میگو‌ها را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای درآیند.میگو سوخاری پفکی
  7. میگو‌ سوخاری را از روغن خارج کرده و به مدت ۱ دقیقه روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ گرفته شود.

طرز تهیه میگو سوخاری پفکی

مواد لازم
میگو پاک کرده 450 گرم
شیر 1/2 فنجان
دوغ 1/2 فنجان
سس تند 1/2 فنجان
آرد ذرت 2 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری 1 فنجان
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. شیر، دوغ و سس تند را در کاسه‌ای ریخته و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  2. آرد گندم، آرد ذرت، نمک و فلفل سیاه را در کاسه‌ای ریخته و با هم مخلوط کنید.
  3. میگو‌ها را یکی یکی در مخلوط شیر بغلتانید و سپس بالا نگه داشته و تکان دهید تا مایه اضافی آن بریزد.قرار دادن میگو در مایه طعم دهنده
  4. میگو‌ها را در مخلوط آرد قرار داده و اطراف آن‌ها را کاملا با آرد بپوشانید. آرد اضافی میگو‌ها را با تکان دادن، بگیرید.
  5. روغن را در یک تابه‌ی گود روی حرارت متوسط تا دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  6. میگو‌ها را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای درآیند.سرخ شدن میگو
  7. میگو‌ها را از روغن خارج کرده و به مدت ۱ دقیقه روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.
  8. میگو سوخاری را با حلقه های لیمو ترش و گوجه فرنگی تزیین کرده و به صورت گرم میل کنید. میگو سوخاری پفکی

نکات مهم و اصولی در تهیه میگو سوخاری پفکی

  • در صورت در دسترس نبودن پودر پانکو می‌توانید فقط از پودر سوخاری استفاده کنید.
  • پودر پانکو نوعی پودر سوخاری ژاپنی است که بافت متخلخل و حجیم آن باعث جذب چربی کمتر، ترد و پفکی شدن میگو سوخاری می‌شود. در پودر پانکو هیچگونه سوختگی وجود ندارد و رنگ روشن باعث می‌شود پس از سرخ شدن در روغن به رنگ طلایی درآید. هم شکل بودن دانه‌های پودر سوخاری پانکو حالتی یکدست و زیبا به غذای سوخاری شما می‌دهد.
  • در صورتی که تمایلی به خوردن غذا‌های تند ندارید سس تند را از دستور ۳ حذف کرده یا مقدار آن را کم کنید.
بد نیست بدانید کشور‌های تایلند، فیلیپین، هند و اکوادور بزرگترین پرورش دهندگان میگو در دنیا هستند. میگو یکی از مواد غذایی غنی از امگا ۳ است که مصرف مداوم آن از بروز آلزایمر و اختلال حواس در دوران سالمندی جلوگیری می‌کند. در کشور ما مصرف سرانه میگو تقریباً ۱۰ تا ۲۰ گرم در سال است و در این میان تهرانی‌ها بیشتر از سایرین مصرف‌کننده میگو هستند. اگرچه در سال‌های اخیر، مصرف فرآورده‌های دریایی افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته، اما هنوز هم از مقدار استاندارد توصیه شده و در مقایسه با مصرف جهانی کم است. هرچند میگوسوخاری غذایی خوشمزه و پرطرفدار است، ولی به علت سرخ شدن در روغن، حاوی کالری بالایی بوده و مصرف آن به سالمندان توصیه نمی‌شود. 
 

فیروزه حدادی

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا