طرز تهیه میگو سوخاری پفکی به ۲ روش
میگو سوخاری پفکی غذای خوشمزهای است که بافت ترد آن محبوبیت این غذا را در میان کودکان بالا برده است. میگو سوخاری را میتوان با انواع چاشنی و در طعم های مختلف درست کرد و بدین طریق از خواص بینظیر میگو بهرهمند شد.
سیرافی ها| سرویس آشپزی – میگو سوخاری یک غذای دریایی خوشمزه و پرطرفدار است که تفاوت آن با غذاهای سوخاری دیگر مانند مرغ سوخاری و قارچ سوخاری این است که غذایی دریایی محسوب شده و به ندرت در فست فودها تهیه میشود. درست کردن میگو سوخاری در منزل به سادگی با مزه دار کردن میگو با چاشنی مخصوص و سپس سرخ کردن در روغن، امکان پذیر است. در ادامه با طرز تهیه میگو سوخاری پفکی به دو روش آشنا میشوید:(۱) با پودر سیر و پیاز (۲) با پودر سوخاری و پودر پانکو. با ما همراه باشید.
۱. طرز تهیه میگو سوخاری پفکی (با پودر سیر و پیاز)
مواد لازم | |
میگوی پاک کرده | 500 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
آبلیمو | 3 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
آرد چند منظوره | 1 فنجان |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
فلفل | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر پیاز | 1/2 قاشق چایخوری |
آرد سوخاری | 1 فنجان |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- میگو را به روش صحیح پاک کردن میگو، تمیز کرده، بشویید و در صافی قرار دهید تا آب آن خشک شود. جدا کردن دم میگو اختیاری است، در صورت تمایل می توانید دم میگو را جدا کنید.
- میگو را در ظرفی بریزید. آبلیمو، نمک، فلفل و سیر له شده را به میگو اضافه کرده و با دست خوب مخلوط کنید. روی ظرف حاوی میگو، سلفون بکشید و ظرف را به مدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا میگو مزه دار شود.
-
یک عدد تخم مرغ را در کاسه ای شکسته و ۱ قاشق غذاخوری (حدود ۱۵ میلی لیتر) آب به آن اضافه کنید. تخم مرغ و آب را با چنگال خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
- در کاسهی دیگری یک فنجان آرد چند منظوره، یک قاشق چایخوری نمک، ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل، ۱/۲ قاشق چایخوری پودر سیر و ۱/۲ قاشق چایخوری پودر پیاز مخلوط کنید.
- در کاسهی دیگری ۱ فنجان پودر سوخاری بریزید.
- میگوها را ابتدا در آرد ادویه دار بغلتانید تا سطح آنها کاملا با آرد پوشیده شود.
- در مرحله بعد، میگوها را در تخم مرغ بزنید.
- میگوهای آغشته به تخم مرغ را در آرد سوخاری بغلتانید تا اطراف آنها کاملا با آرد سوخاری پوشیده شود.
- همه میگوها را به همین روش آماده سرخ کردن کنید و سپس آنها را روی یک کاغذ پارچمنت یا یک سطح نچسب قرار دهید.
- روغن را در تابهی گودی ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا دمای آن به ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتیگراد برسد. برای تنظیم درجه حرارت روغن از یک دماسنج مخصوص آشپزی استفاده کنید و مراقب باشید دمای روغن از درجه حرارت مناسب، خیلی کمتر یا بیشتر نشود.
- میگوها را به آرامی در روغن قرار دهید.
- فرصت دهید تا میگوهای با سایز متوسط به مدت ۱ الی ۲ دقیقه و میگوهای درشتتر به مدت ۳ دقیقه در روغن سرخ شوند.
-
پس از اینکه میگوها به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآمدند، با کفگیر سوراخ دار از روغن خارج کرده و به مدت ۱ دقیقه روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
۲. طرز تهیه میگو سوخاری پفکی با پودر پانکو و پودر سوخاری
مواد لازم | |
میگو پاک کرده | 450 گرم |
پودر سوخاری | 1 فنجان |
پودر پانکو | 1 فنجان |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- در کاسهای پودر سوخاری، پودر پانکو، نمک و فلفل را مخلوط کنید.
- تخم مرغ را در کاسهای ریخته و با چنگال هم بزنید تا بافت آن باز شود.
- میگوها را یکی یکی، در تخم مرغ بغلتانید تا سطح آنها کاملا با تخم مرغ پوشیده شود. سپس بالای ظرف حاوی تخم مرغ نگه دارید تا تخم مرغ اضافی آنها بریزد.
- میگوها را بلافاصله در پودر سوخاری بغلتانید تا اطراف آنها کاملا با پودر سوخاری پوشانده شود.
- روغن را در یک تابهی گود ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا دمای ان به ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتیگراد برسد.
- میگوها را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآیند.
- میگو سوخاری را از روغن خارج کرده و به مدت ۱ دقیقه روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
طرز تهیه میگو سوخاری پفکی
مواد لازم | |
میگو پاک کرده | 450 گرم |
شیر | 1/2 فنجان |
دوغ | 1/2 فنجان |
سس تند | 1/2 فنجان |
آرد ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | 1 فنجان |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- شیر، دوغ و سس تند را در کاسهای ریخته و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- آرد گندم، آرد ذرت، نمک و فلفل سیاه را در کاسهای ریخته و با هم مخلوط کنید.
- میگوها را یکی یکی در مخلوط شیر بغلتانید و سپس بالا نگه داشته و تکان دهید تا مایه اضافی آن بریزد.
- میگوها را در مخلوط آرد قرار داده و اطراف آنها را کاملا با آرد بپوشانید. آرد اضافی میگوها را با تکان دادن، بگیرید.
- روغن را در یک تابهی گود روی حرارت متوسط تا دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- میگوها را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآیند.
- میگوها را از روغن خارج کرده و به مدت ۱ دقیقه روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
- میگو سوخاری را با حلقه های لیمو ترش و گوجه فرنگی تزیین کرده و به صورت گرم میل کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه میگو سوخاری پفکی
- در صورت در دسترس نبودن پودر پانکو میتوانید فقط از پودر سوخاری استفاده کنید.
- پودر پانکو نوعی پودر سوخاری ژاپنی است که بافت متخلخل و حجیم آن باعث جذب چربی کمتر، ترد و پفکی شدن میگو سوخاری میشود. در پودر پانکو هیچگونه سوختگی وجود ندارد و رنگ روشن باعث میشود پس از سرخ شدن در روغن به رنگ طلایی درآید. هم شکل بودن دانههای پودر سوخاری پانکو حالتی یکدست و زیبا به غذای سوخاری شما میدهد.
- در صورتی که تمایلی به خوردن غذاهای تند ندارید سس تند را از دستور ۳ حذف کرده یا مقدار آن را کم کنید.
بد نیست بدانید کشورهای تایلند، فیلیپین، هند و اکوادور بزرگترین پرورش دهندگان میگو در دنیا هستند. میگو یکی از مواد غذایی غنی از امگا ۳ است که مصرف مداوم آن از بروز آلزایمر و اختلال حواس در دوران سالمندی جلوگیری میکند. در کشور ما مصرف سرانه میگو تقریباً ۱۰ تا ۲۰ گرم در سال است و در این میان تهرانیها بیشتر از سایرین مصرفکننده میگو هستند. اگرچه در سالهای اخیر، مصرف فرآوردههای دریایی افزایش قابل ملاحظهای یافته، اما هنوز هم از مقدار استاندارد توصیه شده و در مقایسه با مصرف جهانی کم است. هرچند میگوسوخاری غذایی خوشمزه و پرطرفدار است، ولی به علت سرخ شدن در روغن، حاوی کالری بالایی بوده و مصرف آن به سالمندان توصیه نمیشود.