توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی

مرغ شکم پر مجلسی یکی از غذا‌های اصیل ایرانی است که در آن شکم مرغ درسته را با محتویات مختلفی پر می‌کنند تا مزه دار شود. در این مطلب طرز تهیه دو نوع مرغ شکم شرح داده شده است.
 
 
سیرافی ها| سرویس آشپزی – اگر به دنبال یک غذای مجلسی خوشمزه و سنتی هستید، مرغ شکم پر مجلسی گزینه خوبی است. این غذا به راحتی آماده می‌شود، اما به زمان پخت زیادی احتیاج دارد. این غذا را برای میهمانی‌ها و مجالس تهیه کنید، زیرا ظاهر زیبایی دارد و تقریبا هر سلیقه‌ای را راضی می‌کند.
 

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی در فر و روی اجاق گاز

به منظور تهیه این غذا برای چهار نفر، به دو و نیم الی سه ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر آمده است، نیاز دارید.

مواد لازم
مرغ درسته یک کیلوگرم
گردو 150 الی 200 گرم
دانه انار ترش 100 الی 150 گرم
گشنیز، جعفری و شنبلیله خرد شده 100 الی 150 گرمگرم
رب انار یک قاشق غذاخوری
سیر 4 حبه
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. اگر نسبت به بوی مرغ خیلی حساس هستید، پوست آن را بگیرید. سپس مرغ را تفت دهید، به آرامی آن را زیرورو کنید تا متلاشی نشود.
  2. سبزی را کاملا ریز خرد کرده و تفت دهید. توجه کنید که سبزی نباید کاملا سرخ شود.
  3. گردو را خرد یا آسیاب کنید و با سبزی مخلوط نمایید.
  4. نمک و فلفل را اضافه نمایید.
  5. سیر را رنده کرده و به سایر مواد اضافه کنید.
  6. دانه های ترش انار را آسیاب کرده و به مابقی مواد بیفزایید.
  7. اکنون شکم مرغ را با این مواد پر کنید و مقداری از انتهای آن را خالی بگذارید.
  8. بال‌های مرغ را با نخ مخصوص آشپزی ببندید و شکم آن را نیز بدوزید. سپس ران‌های مرغ را از انتها به یکدیگر ببندید.
  9. رب انار را با یک لیوان آب مخلوط کنید.
  10. برای پختن مرغ شکم پر مجلسی دو راه وجود دارد، می‌توانید مرغ را در یک قابلمه بگذارید و مخلوط آب و رب انار را روی آن بریزید به طوری که تمام مرغ به آن آغشته شود، درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا گوشت مرغ کاملا بپزد. اگر در هنگام پخت نیاز بود، مقداری آب جوش به مرغ اضافه کنید. 
    شیوه دوم برای طبخ این مرغ، استفاده از فر است. کف یک ظرف را پیاز حلقه شده بچینید و مرغ را روی آن قرار دهید، سپس مخلوط رب انار و آب را روی مرغ بریزید، سپس مرغ را در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و هر ۲۰ دقیقه مقداری از سس را روی مرغ بریزد و اگر سس تبخیر شده بود، مقداری آب جوش اضافه کنید. حدود یک الی یک ساعت و نیم برای طبخ مرغ کافی است، اما اگر در این مدت مرغ نپخته بود، می‌توانید نیم ساعت دیگر نیز آن را در فر بگذارید.
  11. خلال بادام را که از سه الی چهار ساعت قبل خیس کرده بودید، کاملا بشویید و در آبکش بریزید تا خشک شود. سپس خلال بادام، آلو بخارا و خلال پسته را با مقدار کمی روغن تفت دهید. در صورت تمایل مقداری سبزیجات بخارپز نظیر هویج حلقه شده، سیب زمینی و بروکلی را بخارپز کنید.
  12. هنگامی که مرغ آماده شد، آن را در یک ظرف مناسب قرار دهید، نخ‌های آن را با استفاده از قیچی باز کنید و موادی که برای دورچین آماده کرده بودید را دور ظرف قرار دهید.

 

طرز تهیه مرغ شکم پر

 

طرز تهیه مرغ شکم مجلسی پر همراه با برنج

به منظور تهیه مرغ شکم پر مجلسی برای پنج الی شش نفر، به سه ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج است.

مواد لازم
برنج یک کیلوگرم
خلال بادام یک الی یک قاشق سوپخوری
خلال پسته یک الی یک قاشق سوپخوری
پیاز داغ یک الی یک قاشق سوپخوری
آلو 6 الی 7 عدد
کشمش و زرشک یک الی یک و نیم قاشق غذاخوری
روغن، زردچوبه و نمک به میزان لازم


نکته: 
برنج را از چند ساعت قبل خیس کرده و مقداری نمک به آن اضافه کنید.

شیوه طبخ:

  1. ابتدا پوست مرغ را بگیرید و آن را همراه با پیاز و مقداری زعفران یا زردچوبه نیم پز کنید. برای این منظور حدود ۲۵ دقیقه کافی است. پنج دقیقه مانده به انتهای این زمان مقداری نمک نیز به مرغ اضافه کنید.
  2. مرغ را تفت دهید تا رنگ آن اندکی طلایی شود.
  3. خلال بادام را از سه الی چهار ساعت قبل خیس کنید و سپس کاملا بشویید.
  4. پیاز داغ، خلال بادام، خلال پسته، گردو خرد شده، آلو، کشمش یا زرشک و نمک را مخلوط کرده و شکم مرغ را با آن پر کنید. از آنجا که این مرغ همراه برنج در قابلمه قرار می‌گیرد، نیازی نیست محتویات داخل شکم آن تفت داده شود.
  5. شکم مرغ را با نخ مخصوص آشپزی بدوزید. سپس بال‌ها و ران‌های مرغ را نیز ببندید.
  6. برنج را آبکش کنید. کف یک قابلمه را چرب کرده و نان بیندازید. ته دیگ این غذا حتما باید نان باشد.
  7. سپس مقداری برنج روی ته دیگ بریزید و مرغ را به آرامی در قابلمه قرار دهید.
  8. مابقی برنج را نیز اضافه کنید تا روی مرغ را بگیرد.
  9. سپس دم کنی گذاشته و درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا کاملا دم بکشد.
  10. پس از آنکه برنج دم کشید، به آرامی پلو را از روی مرغ کنار بزنید.
  11. برنج و مرغ را جداگانه در دیس قرار دهید. نخ‌های مرغ را با قیچی باز کنید. در صورت تمایل اطرف مرغ را با زیتون و سبزیجات بخارپز تزیین نمایید.
 
مرغ شکم پر مجلسی با برنج
 
مرغ شکم پر مجلسی را باید به همان شکل سرو کنید و سر میز با استفاده از یک چنگال و چاقوی تیز آن را برش زده و برای میهمانان سرو کنید. سپس محتویات درون شکم مرغ را نیز تقسیم کنید. این غذا بسیار خوشمزه بوده و تقریبا با هر سلیقه‌ای هماهنگ است.
 
 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا