توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
اطلاعات داروییسلامت

قرص تولترودین (Tolterodine) و موارد مصرف آن

تولترودین (Tolterodine) از داروهایی است که به منظور کاهش اسپاسم مثانه و دستگاه ادراری مورد استفاده قرار می‌گیرد. تاری دید، خشکی چشم، خشکی دهان، یبوست و سرگیجه از عوارض مصرف این داروست.

قرص تولترودین (Tolterodine) و موارد مصرف آن

سیرافی ها| سرویس سلامت – تکرر ادرار یا بی‌اختیاری ادرار از مشکلاتی است که می‌تواند در مواقعی بسیار کلافه‌کننده باشد. این وضعیت زمانی ایجاد می‌شود که شما مثانه‌ای پرکار داشته باشید. البته ممکن است دلیل بروز این عارضه برخی از بیماری‌های دیگر هم باشد. خوشبختانه برای درمان این مشکلات درمان‌های دارویی مختلفی وجود دارد که پزشک با گرفتن شرح حال بیمار می‌تواند هر کدام را تجویز کند. یکی از این داروها قرص تولترودین نام دارد که در ادامه بیشتر با آن آشنا می‌شویم. 

قرص تولترودین چیست؟

تولترودین یک داروی کاهش دهنده اسپاسم مثانه و دستگاه ادراری است. این دارو برای رفع علائم مثانه بسیار فعال، مانند تکرر ادرار و بی‌ اختیاری ادرار و افزایش ادرار شبانه، تجویز می‌شود. قرص تولترودین در افرادی که سابقه احتباس ادرار دارند با احتیاط باید مصرف شود؛ چرا که مصرف آن ممکن است باعث تشدید این عارضه شود.

نام‌های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

 نام‌های تجاری  Detrol, Detrol LA
 موارد مصرف  درمان تکرر ادرار یا بی‌اختیاری ادرار
 عوارض  تاری دید، خشکی چشم، خشکی دهان، یبوست، سرگیجه، خواب‌آلودگی، اسهال، سردرد، درد مفصلی
 اختلال دارویی  داروهای خواب‌آور، داروهای ضددرد، داروهای ضدتشنج، داروهای ضداضطراب و افسردگی، داروهای مربوط به مشکلات گوارشی، سایر داروهای برطرف‌کننده مشکلات ادراری مثل دارفناکین، فستوترودین، اکسی بوتینین و داروهای آنتی‌هیستامین

مقدار و نحوه مصرف قرص تولترودین

میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول به منظور درمان بی اختیاری ادرار در بزرگسالان مقدار ۲ میلی‌گرم از دارو به صورت خوراکی و ۲ بار در روز، تجویز می‌شود. البته در مواردی پزشک ممکن است دوز دارو را تغییر دهد تا مطمئن شود بهترین نتایج را دریافت می‌کنید.

قرص تولترودین

نکاتی که در ارتباط با مصرف قرص تولترودین باید بدانید

  • اگر مجاری ادرار شما بسته شده است و نمی‌توانید به آسانی ادرار کنید، نباید از این دارو استفاده کنید.
  • در صورتی که مبتلا به بیماری‌هایی مثل گلوکوم (آب سیاه)، بیماری کبد یا کلیه، بزرگ شدن پروستات، انسداد در معده یا روده یا برخی اختلالات معده مانند ریفلاکس معده هستید قبل از مصرف قرص اکسی بوتینین با پزشک مشورت کنید.
  • طی درمان با این دارو از قرار گرفتن در محیط‌های خیلی گرم و خشک، پرهیز کنید.
  • در صورت داشتن سابقه حساسیت دارویی قبل از مصرف این مکمل دارویی، پزشک را در جریان قرار دهید.
  • در صورت نارسایی کبدی و کلیوی شدید، به هیچ عنوان این دارو نباید تجویز گردد.
  • در صورتیکه در دوران بارداری و شیردهی هستید، باید زیر نظر پزشک از این دارو استفاده کنید.
  • فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی) در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.

  • در مورد نحوه صحیح قطع مصرف دارو، با پزشک معالج مشورت کنید.
  • تولترودین را طبق دستور پزشک، مصرف کنید.
  • در صورت فراموش کردن یک دوز دارو، به محض به خاطر آوردن دوز فراموش شده آن را میل کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده طبق برنامه منظم خود عمل کنید و مقدار دارو را دو برابر نکنید.
  • برای اثرگذاری بیشتر، دارو را هر روز در زمان‌های منظمی مصرف کنید.
  • ممکن است سالمندان نسبت به عوارض این دارو حساس‌تر باشند. بنابراین مقدار مصرف آن حتما باید توسط پزشک، تجویز شود.
  • چنانچه با مصرف این دارو به عوارضی مثل خشکی پوست، تشنگی شدید، درد شدید معده، یبوست، توقف ادرار، درد و یا سوزش ادرار مبتلا شدید، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • چنانچه با مصرف این دارو دچار تنفس سخت، تورم چهره، لب‌ها، زبان یا گلو شدید مصرف را قطع و به اورژانس مراجعه کنید. این موارد نشانه حساسیت بدن شما به داروست.
  • این دارو ممکن است روی میزان هوشیاری شما تاثیر بگذارد؛ بنابراین در صورت انجام رانندگی و سایر فعالیت‌هایی که نیازمند هوشیاری بالا هستند، احتیاط کنید.
  • مصرف الکل می‌تواند برخی از عوارض جانبی دارو را افزایش دهد.
  • چنانچه با مصرف این دارو دچار علائمی نظیر درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، سردرگمی، ادرار بسیار کم یا دردناک شدید، مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک، مراجعه کنید.
  • این دارو را می‌توان با یا بدون غذا، مصرف کرد.

درمان بی‌اختیاری ادرار با روش‌های خانگی

سال‌هاست که استفاده از طب سنتی و گیاهی جایگاه خاص خود را داشته و در درمان بیماری‌های مختلف از آن استفاده می‌شود. خوشبختانه این طب، برای درمان بی‌اختیاری ادرار هم روش‌هایی دارد. برای آشنایی بیشتر با این روش‌ها پیشنهاد می‌کنیم لینک‌های زیر را در این زمینه، مطالعه کنید.

 

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتی که تجربه مصرف این دارو را داشته‌اید، نظرات و دیدگاه‌های خود را با دیگر خوانندگان سیرافی ها در قسمت “ارسال نظر” به اشتراک بگذارید.

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا