ورشکستگی رستورانهای سرآشپز معروف
جیمی اولیور آشپز سرشناس انگلیسی با برنامههای مشهور هنر آشپزی اروپایی و محلی به شهرت رسید، او پس از مدّتی به یک سرمایه دار تبدیل شد و اموال خود را برای افتتاح رستورانهای ایتالیایی به کار برد، اما به دلایل سیاسی و اقتصادی موفقیّت او چندان طولی نکشید و او با اندوه اعلام کرد که رستوران هایش ورشکسته شده اند و مجبور است هزار کارگر را اخراج کند. این اتفاق شوک بزرگی را برای هواداران جیمی اولیور رقم زده است.

رستورانهای زنجیرهای ایتالیایی اولیور در سال ۲۰۰۸ میلادی در شهرهای بزرگ به ویژه لندن افتتاح شدند.
نخستین واکنش جیمی الیور پس از ورشکستگی
سرآشپزی که نقش به سزایی در ترویج آشپزی بریتانیایی دارد در نخستین واکنش به ورشکستگی اش نوشت: من به خاطر ورشکستگی رستورانهایمان در انگلستان خیلی ناراحتم.
شرکت حسابرسی «کِیپیاِمجی» با صدور بیانیهای اعلام کرد که ۲۲ رستوران از ۲۵ رستوران ورشکسته شده فوری و نهایی بسته شده اند. متأسفانه بسته شدن این رستورانها منجر به اخراج در حدود یک هزار کارگر میشود. در واقع ۱۳۰۰ کارگر و کارمند در ۲۵ رستوران ورشکسته کار میکردند، این آمار رستورانهای جیمی الیور در خارج از انگلستان را در بر نمیگیرد.
اعلام ورشکستگی جیمی اولیور که یکی از شخصیتهای برجسته آشپزی انگلستان به شمار میرود شوک بزرگی به افکار عمومی این کشور وارد کرد. او چندین کتاب آشپزی نوشته و از بیست سال پیش در برنامههای تلویزیونی زیادی شرکت کرده است.
سندیکای «یونایت» در این باره گفت: بی ثباتی و عدم اطمینان در مورد وضعیت اقتصادی کنونی به بخش رستوران کمک نمیکند و افزود: جیمی اولیور احتمالا در یک استراتژی توسعه طلبانه بسیار سریع سرگردان شد.
جیمی اولیور به مدرنیزه کردن پخت و پز بریتانیا کمک کرده است، اما رستورانهای او در سالهای اخیر با رقابت سخت و فرسایشی مواجه شده اند.
الیور در اوایل سال ۲۰۱۷، اعلام کرد شش شعبه رستوران ایتالیایی او به دلیل گران بودن مواد مصرفی غذاهای ایتالیایی تعطیل میشوند.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که امپراتوری رستورانهای اولیور از پایه و اساس و از نظر مالی موفق نبوده و احتمال ورشکستگی آن میرفت. او در سال ۲۰۱۷ میلادی ۲۹ میلیون پوند ضرر کرد، و ۳۷ میلیون پوند از بانک HSBC وام دریافت کرد. یکی از کارکنان رستوران که نخواست نامش فاش شود در این باره میگوید: اجاره بها در مناطق متمایز لندن بالا رفته و قیمت غذاها تا ۱۰۰ پوند افزایش یافته بود و مشتریان برای حضور در رستوران زمان کمی داشتند و مجبور بودند غذایشان را زود تمام کنند، زیرا مهلت رزرو خیلی کوتاه بود و همهی اینها دست به دست هم داد تا جیمی با چالشهای سختی دست و پنجه نرم کند.
از نظر کارشناسان اشتباهات این سرآشپز را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
افکار توسعه طلبانه و غیر کارشناسی شده، از دست دادن شور و اشتیاق روزهای نخست، ناتوانی در همراه شدن با موج تغییرات رستورانهای جهانی، افزایش قیمت مواد غذایی و محاسبه آن با یورو و رقابتهای ناعادلانه با رستورانهای کوچک که با کیفیّتتر و هوشمندانهتر عمل میکردند.