کباب کوبیده تابه ای مرغ با سیخ چوبی
کباب کوبیده تابه ای غذایی است که خیلی سریع و راحت با استفاده از مرغ یا گوشت چرخ کرده درست میشود. این غذا از نظر شکل ظاهری معمولا به دو صورت طبخ می شود؛ گوشت یا مرغ چرخ کرده را یا کف تابه پهن میکنند و یا به سیخ چوبی میکشند.
سیرافی ها| سرویس آشپزی – کباب را معمولا روی زغال درست میکنند، ولی امروزه روی شعله گاز، تابه و یا در کباب پز نیز طبخ میشود. کباب انواع مختلفی دارد؛ از کباب چنجه و کباب بختیاری گرفته تا کباب سلطانی و کباب چوبی با گوشت چرخ کرده که در مطالب قبلی با آن طرز تهیه آشنا شدید. حال اگر گوشت خرد کرده یا چرخ شده، بدون آب در تابه حرارت ببیند، در روغن خود سرخ میشود، گوشت سرخ شده به این روش را کباب کوبیده تابهایمینامند. برای درست کردن کباب تابهای نیازی به گریل کردن در فر یا پختن کباب روی زغال نیست. کباب کوبیده تابهای معمولا در ۲ روش تهیه میشود؛ (۱) استفاده از سیخ چوبی و (۲) با پهن کردن گوشت در تابه. در ادامه به تشریح هر کدام از این روشها میپردازیم.
باید توجه داشته باشید که حین درست کردن کباب کوبیده تابهای درب تابه بسته شده و گوشت برای مدتی روی حرارت ملایم میپزد؛ به این ترتیب گوشت در بخار خود حرارت میبیند و حالت گوشت پخته را پیدا میکند. این نوع کباب یکی از غذاهای پرطرفدار در بین ایرانیان است که خیلی سریع و راحت از ترکیب مرغ یا گوشت چرخ کرده، پیاز و زعفران درست میشود. کباب کوبیده تابهای مانند هر نوع کباب دیگری با برنج یا نان سرو میشود و معمولا در کنار آن گوجه سرخ شده و لیموی تازه قرار میگیرد.
1. طرز تهیه کباب کوبیده تابهای مرغ با سیخ چوبی
مواد لازم | |
سینه مرغ بدون پوست و استخوان | 450 گرم |
سیر تازه | 3 حبه |
جعفری خرد شده | 1/3 فنجان |
پیاز خرد شده | 100 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد جوی دور | 1/2-1/4 فنجان |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1/4 قاشق چایخوری |
کره | 4 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2-3 قاشق غذاخوری |
زعفران ساییده | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ابتدا مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده تابه ای مرغ را آماده کنید.
- پیاز را رنده کرده یا در غذاساز بریزید تا له شود و سپس فشار دهید تا آب آن گرفته شود.
- مرغ، سیر، آرد جوی دوسر (خرده نان)، جعفری، تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را در غذاساز بریزید.
-
غذاساز را روشن کنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند و به شکل خمیر درآیند. اگر خمیر حاصل، شل بود کمی آرد جو یا خرده نان اضافه کنید تا سفت شود.
-
مخلوط حاصل را به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس آن را از یخچال خارج کرده، به ۶ قسمت تقسیم کنید و به شکل رولهای ۶ اینچی (حدود ۱۵ سانتیمتر) درآورید. سیخهای چوبی را ۱۰ دقیقه در آب خیس کنید، سپس هر کدام از رولها را به سیخ بکشید و با استفاده از دست به آرامی به دور سیخ شکل دهید.
-
کف ماهیتابه تفلون را چرب کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس کبابها را با روغن چرب کرده و در تابه بچینید.
-
کبابها را مرتب بچرخانید تا اطراف آنها سرخ شود و به رنگ طلایی درآید.
-
کره را روی حرارت ملایم ذوب کرده، زعفران را در ۶ قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و به همراه آبلیمو به کره اضافه کنید. این سس را روی کبابها داده و درب ماهیتابه را ببندید.
-
حرارت را کم کرده و اجازه دهید ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.
نکته: حرارت را خیلی کم کرده و درب ماهیتابه را محکم ببندید تا کبابها دم بکشند.
2. طرز تهیه کباب کوبیده تابهای مرغ (پهن کردن گوشت در کف تابه)
مواد لازم | |
گوشت مرغ چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
زعفران ساییده | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- گوشت مرغ را دو بار چرخ کرده و در یک کاسه نسبتا بزرگ بریزید. پیاز را رنده کرده و همراه با نمک و فلفل به مرغ اضافه کنید.
-
زعفران را در ۶ قاشق غذاخوری آب جوش حل کرده و به گوشت اضافه کنید. مواد را ورز دهید تا کاملا با هم مخلوط شوند و به حالت خمیری درآیند.
-
مواد را کف تابه رژیمی یا تفلون به طور یکنواخت و نازک پهن کرده و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. در این مرحله نیازی به افزودن روغن نیست.
-
درب تابه را بسته و اجازه دهید به مدت ۴-۳ دقیقه روی حرارت متوسط بپزد تا آب بیندازد. سپس حرارت را کم کنید، کباب را به شکل دلخواه برش بزنید، درب تابه را بسته و فرصت دهید تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.
-
پس از ۳۰ دقیقه، روغن مایع را اضافه کرده و اجازه دهید تا یک طرف کبابها سرخ شود، سپس کبابها را برگردانید تا طرف دیگر آنها نیز سرخ شود.
- کبابها را پس از سرخ شدن از تابه خارج کرده و در ظرف سرو بچینید. گوجهها را حلقه حلقه کنید و در همان تابه قرار دهید تا سرخ شوند، سپس کنار کبابها قرار دهید.
کباب کوبیده تابهای یکی از ابداعات عالی آشپزخانه ایرانی است که با گوشت چرخ کرده درست میشود. این کباب بافت نرمی دارد و معمولا با نان یا برنج، ریحان و آبلیموی تازه سرو میشود. در این مقاله با طرز تهیه کباب کوبیده تابهای مرغ به دو روش آشنا شدید. این غذا را میتوانید خیلی سریع و در مواقعی که فرصت کافی برای آشپزی ندارید درست کنید. در تهیه کباب کوبیده تابهای میتوان از گوشت چرخ کرده گوسفندی یا مخلوط با گوشت گوساله نیز استفاده کرد.