توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهآموزش انواع غذاها

طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی و نکاتی برای طبخ آن

طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی و نکاتی برای طبخ آن

خورش قیمه سیب زمینی یکی از غذا‌های اصیل و سنتی کشورمان است. این غذای لذیذ از ترکیب گوشت قرمز، لپه، لیموعمانی و سیب زمینی تهیه می‌شود.


سیرافی ها| سرویس آشپزی – 
از آنجایی که خورشت قیمه با سیب زمینی، بسیار مجبوب است، اغلب برای میهمانی‌ها تهیه می‌شود. این غذا همراه با بادمجان نیز طبخ می‌گردد، اما بعضی از افراد به این ماده غذایی حساسیت دارند، بنابراین برای میهمانی‌ها ترجیحا خورشت قیمه همراه با سیب زمینی را تهیه کنید تا همه از میل کردن آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه خورش قیمه سیب زمینی

به منظور تهیه این غذا برای شش الی هشت نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز خواهد بود.

مواد لازم
گوشت 750 گرم
پیاز 3 عدد متوسط
لپه 100 گرم
سیب زمینی 750 گرم
رب گوجه فرنگی 2 الی 3 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی 6 ال 8 عدد
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

 

چند نکته:

  • برای این خورشت از گوشت مغزران گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
  • رنگ رب گوجه فرنگی‌ها با یکدیگر متفاوت است، بنابراین احتمال دارد به میزان بیشتر یا کمتری از رب نیاز داشته باشید.
  • این خورشت همراه با پلو سرو می‌شود. برای شش الی هشت نفر به یک کیلو و دویست و پنجاه گرم الی یک کیلو و نیم برنج نیاز است. برنج را حتما از چند ساعت قبل در آب و مقداری نمک خیس کنید.
  • معمولا به تعداد نفرات،‌ لیموعمانی در نظر گرفته می‌شود، به عبارت دیگر برای به ازای هر نفر یک لیموعمانی به غذا اضافه می‌کنند.
  • لپه را پاک کنید و حداقل از پنج الی شش ساعت قبل خیس کرده و چند مرتبه آب آن را عوض کنید.

 

طرز تهیه خورشت قیمه سیب زمینی

 

طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی

  1. ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید. برای اینکه آب اضافی آن گرفته شود، تکه های گوشت را در آبکش قرار دهید و به مدتی به حال خود رها کنید.
  2. پیازها را نگینی خرد کنید. سپس آنها را سرخ نمایید تا طلایی شوند.
  3. لپه را در آبکش بریزید تا آب آن برود. سپس کاملا بشویید و پس از آنکه پیاز سرخ شد، لپه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  4. سپس گوشت را اضافه کنید. در این مرحله حرارت حتما باید ملایم باشد. تکه‌های گوشت را تفت دهید تا آب آن گرفته شود.
  5. سه لیوان آب به خورشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد.
  6. لیموعمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید.
  7. در فاصله‌ای که گوشت‌ها پخته می‌شوند، به سراغ سیب زمینی‌ها بروید. سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و خلال کنید، می‌توانید به هر شکل دلخواه دیگر مانند ستاره و … نیز برش بزیند. آن‌ها را بشویید و همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یک جوش بخورد. سپس در آبکش بریزید و با آب سرد بشویید. اکنون سیب زمینی‌ها را سرخ کنید.
  8. سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید.
  9. آب لیموعمانی را دور بریزید و پس از آنکه خورش قیمه سیب زمینی جا افتاد، به آن اضافه کنید. پس از پنج الی ۱۰ دقیقه خورشت آماده است.
  10. برای سرو خورشت با سیب زمینی دو روش وجود دارد، می‌توانید سیب زمینی را با خورشت یکی دو جوش بدهید یا اینکه هنگام سرو خورشت را در ظرف بکشید و روی آن مقداری سیب زمینی سرخ شده قرار دهید.
غذا حاضر است و می‌توانید آن را سرو کنید. اگر برای میهمانی و مجالس خورشت قیمه را سرو می‌کنید، مقداری پلو زعفرانی درست کنید و پس از آنکه چلو را در دیس کشیدید، روی آن را با پلو زعفرانی تزیین کنید.
 
طرز تهیه خورشت قیمه سیب زمینی
 

چند نکته:

  • تفت دادن لپه باعث می‌شود که در طول مدت پخت، لپه شکل خود را حفظ کرده و متلاشی نشود.
  • حتما لیموعمانی را از قبل خیس کنید، وگرنه طعم خورشت را تلخ خواهد کرد.
  • در صورتی که در مراحل پخت آب خورشت کم بود می‌توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
  • گاهی این خورشت با مرغ نیز تهیه می‌شود. برای این منظور مرغ را خرد کرده و بشویید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود. مرغ را همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند، سپس آن را از آبکش رد کنید. در ادامه مرغ را مانند گوشت در مرحله چهارم با پیاز و لپه سرخ نمایید.
  • گاهی از پودر لیموعمانی به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود. در این صورت مقدار کمی پودر لیمو استفاده کنید، وگرنه غذا تلخ خواهد شد.
  • اگر سیب زمینی را پس از سرخ شدن به خورشت اضافه می‌کنید تا یکی دو جوش بزند، قبل از سرخ کردن نیازی نیست که بجوشانید. یکی دو جوش زدن سیب زمینی قبل از سرخ کردن آن، باعث می‌شود مغز آن خام نباشد و وقتی که شما آن را به خورشت اضافه می‌کنید تا بجوشد، نیازی به این کار نیست.
خورش قیمه سیب زمینی غذایی محبوب است که تقریبا همه از میل کردن آن لذت می‌برند. در کنار این غذا معمولا ترشی از جمله ترشی لیته یا انواع سالاد مانند سالاد شیرازی سرو می‌شود.
 
 

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا