دستور تهیه خوشمزه ترین و معروفترین غذاهای لبنانی
فلافل گلولههای حسابی سرخ شدهی ساخته شده از نخود یا باقلا و ادویه است. این یک غذای گیاهی و یکی از پر مصرفترین و شناختهشدهترین غذاهای خاور میانه است.
۲. فلافل
فلافل گلولههای حسابی سرخ شدهی ساخته شده از نخود یا باقلا و ادویه است. این یک غذای گیاهی و یکی از پر مصرفترین و شناختهشدهترین غذاهای خاور میانه است.
مواد لازم:
– یک فنجان نخود
– ۱ عدد پیاز بزرگ (خرد شده)
– ۲ حبه سیر (خرد شده)
– ۳ قاشق غذاخوری جعفری تازه (خرد شده)
– ۱ قاشق چایخوری گشنیز
– ۱ قاشق چایخوری زیره
– ۲ قاشق غذاخوری آرد
– ۱ قاشق چایخوری نمک (برای طعم دهی)
– فلفل (برای طعم دهی)
– روغن (برای سرخ کردن)
طرز تهیه:
۱. مواد لازم را جمع کنید.
۲. نخودهای خشک شده را در یک کاسه بریزید، و روی آن را با آب سرد بریزید. اجازه دهید یک شب خیس بخورد. اگر از کنسرو نخود استفاده میکنید از این مرحله صرف نظر نمایید.
۳. نخودها را آبکشی کنید، و در یک قابلمه با آب تازه بریزید و بجوشانید.
۴. اجازه دهید ۵ دقیقه بجوشد، سپس بگذارید روی حرارت پایین به مدت یک ساعت بجوشد.
۵. خشک کنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه خنک شود.
۶. نخودها، سیر، پیاز، گشنیز، زیره، نمک، و فللف را در یک کاسهی متوسط ترکیب کنید. آرد را اضافه نمایید.
۷. نخودها را بکوبید، به نحوی که حتما تمام مواد لازم ترکیب شوند. میتوانید مواد لازم را در غذاساز هم ترکیب کنید. نتیجه باید خمیری غلیظ باشد.
۸. مخلوط را به شکل گلولههای کوچک در بیاورید، در حدود اندازهی یک توپ پینگ پنگ. و تا حدودی آن را تخت کنید.
۹. در ۵ سانتیمتر روغن روی حرارت ۱۷۰ درجه سرخ کنید تا به رنگ قهوهای روشن در بیاید (۵ تا ۷ دقیقه).
۱۰. به صورت داغ سرو نمایید.
سالاد فاتوش
فاتوش نیز یکی دیگر از سالادهای خوشمزه لبنانی است که شهرتی جهانی پیدا کرده است. در این سالاد، ورقه های نازک نان (معمولا نان پیتا) را در روغن زیتون سرخ می کنند و وقتی ترد و برشته شد آن را خرد می کنند و به سالاد اضافه می کنند. در آخر نیز روغن زیتون، سیر رنده شده، آب لیموی تازه و نمک به ترکیبات سالاد اضافه می کنند. سالادهای لبنانی بسیار سالم و سلامت هستند و به عنوان یک سالاد رژیمی هم می تواند در نظرگرفته شود.
۳. کوفته
تقریبا هر نوع آشپزی در جهان یک نوع خوراک گلولهای دارد؛ کوفته نیز مختص آشپزی خاور میانه است. در سادهترین شکل، کوفته آمیزهای از گوشت حسابی چرخ شده، پیاز، ادیه و یک سری گیاهان است. این گوشت به صورت گلولههایی در آورده و پخته یا کباب میشود.
مواد لازم:
– 1.3 کیلوگرم گوشت قرمز چرخ کرده
– ۱ عدد پیاز بزرگ (پوست کنده و خرد شده)
– یک دوم فنجان جعفری تازه (ریز شده)
– نمک برای طعم دهی
– فلفل سیاه برای طعم دهی
طرز تهیه:
۱. به خوبی پیاز و جعفری را خرد کنید. نکته: از زودپز استفاده نمایید.
۲. گوشت چرخ کرده را در یک کاسهی بزرگ بریزید و پیاز و جعفری را با آن قاطی کنید.
۳. با نمک و فلفل طعم دهی کنید.
۴. مخلوط گوشت را به شکل گلولههای کوچک در بیاورید و چهار یا پنج گلوله را به یک سیخ فلزی بکشید.
۵. گوشت را روی سیخ به شکل سیگار در بیاورید.
۶. فر را روی درجهی ۱۷۵ تنظیم کنید.
۷. به مدت ۴۵ دقیقه سیخ گوشت را کباب کنید.
۸. میتوانید روی یک بشقاب برنج سفید سرو نمایید.
مناقیش
مناقیش یکی دیگر از غذاهای لبنانی است که گاهی آن را پیتزای لبنانی هم می نامند. مواد مختلف را روی خمیری گرد می ریزند و بعد در روش سنتی آن را داخل تنور و در روش مدرن داخل فر قرار می دهند و می پزند. البته روی مناقیش نباید خیلی شلوغ باشد و از این جهت بیشتر به یک نان طعم دار شبیه است. در لبنان اغلب روی نان مناقیش را با آویشن، دانه کنجد، سماق و روغن زیتون می پوشانند. البته ممکن است در برخی رستوران های لبنانی ببینید که از گوشت، پنیر و … هم استفاده شده است. مناقیش را اغلب همراه با گوجه، خیار، برگ نعنا تازه و زیتون و به عنوان صبحانه می خورند.
۴. حمص
حمص، احتمالا یکی از بهترین غذاهای خاور میانه است چون محبوبیتی جهانی دارد. این چاشنی نخودی را میتوان در اکثر خار بار فروشیهای و بسیاری در منوهای رستورانهای خاور میانه پیدا کرد.
مواد لازم:
– ۱ قوطی نخود
– یک چهارم فنجان از نخودهای درون قوطی
– ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری آب لیمو
– یک ونیم قاشق غذاخوری ارده
– ۲ حبه سیر (پوست کنده و له شده)
– یک دوم قاشق چایخوری نمک
– ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
طرز تهیه:
۱. مواد لازم را جمع کنید
۲. نخودها را آبکشی کنید و به دور از مایع درون قوطی قرار دهید. نخودهای خشک، آب لیمو، ارده، سیر له شده و نمک را درون مخلوط کن یا غذاپز ترکیب کنید. یک چهارم فنجان آب نخودها را که نگه داشته بودید اضافه کنید. روی حرارت پایین به مدت ۳ تا ۵ دقیقه مخلوط کنید تا به طور کامل قاطی و نرم شود.
۳. درون یک پیاله بکشید، و یک گودی خالی در مرکز حمص درست کنید.
۴. مقدار کمی (۱ تا ۲ قاشق غذاخوری) روغن زیتون به این گودی اضافه کنید. با جعفری آن را تزئین کنید (اختیاری).
۵. بلافاصله با نان پیتای گرم یا تست شدهی تازه سرو نمایید یا روی آن را بپوشانید و برای استفاده در آینده درون یخچال بگذارید.
زعتر پیتزا
یکی دیگر از غذاهای لبنانی زعتر پیتزا است که لبنانی ها بیشتر برای صبحانه آن را میل می کنند. این غذا با خمیر مخصوص تهیه می شود و در میان خمیرهای کوچک و گرد انواع مواد غذایی به دلخواه در آن قرار می گیرد.
زعتر به دلیل دندانه دندانه بودن اطرافش و پستی و بلندی روی نان و خمیر آن به این نام مشهور شده است و برگرفته از حکاکی های (engraved) کهن یافت شده در مناطق عرب نشین می باشد.
۸. برنج لبنانی
مواد لازم:
– یک و نیم فنجان برنج با دانههای متوسط
– یک دوم فنجان رشتهی ورمیشل خرد شده به تکههای کوچک
– یک چهارم فنجان کرهی بدون نمک
– دو و یک چهارم نجان آب
– نمک و فلفل جهت طعم دهی
طرز تهیه:
۱. کرهی بدون نمک و ورمیشل را درون یک ماهیتابهی بزرگ که درپوشی سفت و محکم دارد بریزید. نودل ها را روی حرارت متوسط قهوهای کنید، اغلب هم بزنید، و مراقب باشید نسوزند.
۲. وقتی نودلها قهوهای شدند، برنج و آب را به ظرف اضافه کنید و به جوش بیاورید. روی آن را بپوشانید، حرارت را کم کنید، و بگذارید حدود ۲۰ دقیقه بجوشد یا تا زمانی که آب جذب و برنج نرم شود.
۳. با یک چنگال آن را نرم کنید، نمک و فلفل بزنید و جعفری خرد شده یا آجیل تست شده را اضافه نمایید. به عنوان خوراکی همراه با ماهی، مرغ یا گوشت قرمز سرو نمایید.
سالاد تبوله لبنانی
مواد لازم
۱۵۰ گرم برگ جعفری( حدود ۲ دسته) تازه و خرد شده
۶ عدد پیازچه کاملا خرد شده ( تقریبا ۱ دسته)
۴ عدد گوجه فرنگی بزرگ کاملا ریز شده
آب ۳ عدد لیموری بزرگ و تازه
۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱ فنجان بلغور گندم
۱ فنجان آب جوش
۸/۱ قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه
۸/۱ قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه سالاد تبوله
در کاسه کوچکی ۱ فنجان آب جوش را به ۱ فنجان بلغور اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
برگهای جعفری، پیازچه و گوجه فرنگی را کاملا خرد کنید و آنها را در کاسه بزرگ دیگری بریزید.
آب لیموهای تازه را بگیرید و آن را روی ترکیب سالاد بریزید. روغن زیتون، فلفل سیاه و نمک را به این ترکیب اضافه کنید و خوب هم بزنید.
بلغور خنک شده را روی این ترکیب بریزید و آنها را خوب با هم مخلوط کنید.
سالاد شما آماده است. آن را سرو کنید.
باقی مانده سالاد را میتوانید تقریبا ۲ تا ۳ روز در یخچال نگه دارید.
سالاد تبوله با آجیل کاج
اگر تصمیم گرفتید یک تبوله متفاوت درست میکنید می توانید تبوله با آجیل کاج را امتحان کنید.
فقط کافی است بلغور پخته شده، آجیل کاج بوداده، آب لیمو، پیازچه، روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. گوجه فرنگی خردشده، نعناع و جعفری را اضافه کنید. و اینتبوله متفاوت و بسیار خوشمزه را درست کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی
منبع: thespruceeats
bazdeh.org