ادویه گرام ماسالا مخصوص هند
اصولا گرام ماسالا در زبان هندی به معنی ادویه مخلوط تند است، ترکیبات گوناگونی از ادویههای مختلف وجود دارد و همهی آنها ماسالا نامیده میشود (ماسالا یعنی ادویه جات و گرام یعنی تند).
اصولا گرام ماسالا در زبان هندی به معنی ادویه مخلوط تند است، ترکیبات گوناگونی از ادویههای مختلف وجود دارد و همهی آنها ماسالا نامیده میشود (ماسالا یعنی ادویه جات و گرام یعنی تند).
مواد لازم برای ادویه گرام ماسالا (نوعی ادویه مخصوص اصیل هندی):
جوز هندی ۲ عدد
اَنیسون یا بادیان ۳ عدد
فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری
زیره سبز ۴ قاشق چایخوری
زردچوبه ۳ قاشق چایخوری
هل ۳ قاشق چایخوری
فلفل قرمز یا پاپریکا ۲ قاشق چایخوری
رازیانه ۲ قاشق چایخوری
برگ بو ۵ عدد
میخک ۱ قاشق چایخوری
دارچین ۳ قاشق چایخوری
زیره سیاه ۲ قاشق چایخوری
گل سرخ ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
تخم گشنیز ۳ قاشق چایخوری
ترکیب ادویه بستگی به تمایل اشخاص و استفاده از مقدار و نوع ادویه دارد، بعنوان مثال اگر از فلفل قرمز و پاپریکا در این ادویه بیشتر استفاده شود رنگ ادویه به قرمزی میزند و اگر از زردچوبه بیشتری استفاده شود رنگ ادویه به زردی میزند و …
در هند هر غذا دارای ماسالای مخصوص به خود است؛ گرام ماسالا یکی از معروفترین ادویه هاست و در اغلب غذاها مصرف میشود و میتوانید آنرا در بعضی فروشگاهها به صورت آماده پیدا کنید.
طرز تهیه ادویه گرام ماسالا:
برای آماده سازی گرام ماسالا باید تمام ادویهها را درون میکسر بریزید تا پودری یک دست شود سپس با هم مخلوط کنید و درون شیشهای ریخته و در آن را محکم ببندید و در جای خشک و تاریک نگهداری نمائید.
منبع: irancook.ir-akairan.com