توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیهنان و شیرینی

آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه نان برنجی خانگی مخصوص عید

نان برنجی یا کوکی برنجی ایرانی، یکی از سنتی ترین شیرینی های رایج در ایران بوده که بهترینِ آن متعلق به کرمانشاه می باشد و به ثبت ملی نیز رسیده است.

نان برنجی یا کوکی برنجی ایرانی، یکی از سنتی ترین شیرینی های رایج در ایران بوده که بهترینِ آن متعلق به کرمانشاه می باشد و به ثبت ملی نیز رسیده است. این شیرینی خوشمزه تقریبا پای ثابت پذیرایی مهمانی های نوروزی و یا حتی مجالس جشن و عروسی بوده و گویی هیچ شادی بدون این شیرینی سنتی کامل نیست.

این روزها که در خانه و کنار خانواده هستیم، پیشنهاد می کنیم شما هم این کوکی های خوشمزه را برای خانواده تان تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه نان برنجی را آموزش می دهیم.

دستور پخت کیک یزدی و شیرینی نخودچی مخصوص عید نوروز را مطالعه کنید

مراحل تهیه و پخت نان برنجی

با دنبال کردن مراحل فوق می توانید لذت خوردن یک شیرینی لطیف با طعمی بی نظیر را در کنار خانواده تجربه کنید.

مواد لازم

  • ½ پیمانه روغن گیاهی (در نان برنجی کرمانشاهی به جای روغن گیاهی از روغن فرد اعلای حیوانی استفاده می شود.)
  • ¾ پیمانه شکر قنادی
  • ۱ عدد زرده تخم مرغ
  • ۲ پیمانه آرد برنج (آردی که دانه های آن ریز بوده و به خوبی الک شده باشد.)
  • ¼ پیمانه گلاب
  • ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه خشخاش یا تخم خُرفه

طرز تهیه نان برنجی

۱) در یک کاسه بزرگ، روغن و شکر را با همزن به مدت ۱ تا ۲ دقیقه با سرعت متوسط، هم بزنید.
نان برنجی

۲) زرده تخم مرغ را اضافه کرده و برای ۲۰ تا ۳۰ ثانیه دیگر مخلوط کنید.

۳) آرد برنج را سه بار الک کرده و به سه قسمت تقسیم کنید. هر بار قسمتی از آرد را به مخلوط فوق اضافه کرده و خوب هم بزنید.
نان برنجی

۴) گلاب را اضافه کنید.

۵) مواد فوق را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مخلوط کرده و خمیر بدست آمده را به شکل توپ درآورده، در یک پلاستیک گذاشته، خوب پیچیده و به مدت ۱ شب در یخچال قرار دهید.
نان برنجی

۶) برای پخت، فر را از قبل در دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت (۱۶۲ درجه سانتیگراد) گرم کرده و داخل سینی فر کاغذ پوستی قرار دهید.

۷) خمیر را به صورت گلوله های توپی ۲.۵ سانتیمتری درآورده و داخل سینی فر بچینید. با فشار دست گلوله ها را به صورت مسطح درآورده و اگر لبه های آن ترک خورد، آنها با دست بپوشانید.
نان برنجی

۸) با استفاده از یک قاشق چایخوری، منحنی های کوچکی روی سطح نان برنجی ایجاد کرده و روی آن ها دانه های خشخاش یا تخم خرفه بپاشید.
نان برنجی۹ ) زمان پخت را حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه تنظیم کنید تا زمانی که لبه ها و قسمت پایین شیرینی شروع به طلایی شدن کند.

۱۰) بعد از اتمام زمان پخت اجازه دهید کوکی ها به طور کامل خنک شده و سپس از سینی فر جدا کنید.

در انتها نان برنجی طلایی را در ظرف دلخواه چیده و در کنار خانواده تان میل کنید.
نان برنجی

مطلب را به اشتراک بگذارید

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا