توجه : برخی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط شماره موجود در بخش تماس با ما به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود.
آشپزی و تغزیه

طرز تهیه خاگینه گردو

طرز تهیه خاگینه گردو بسیار راحت است و مواد اصلی آن تخم مرغ و پودر گردو و آرد و شیره است. در این مقاله دو دستور برای تهیه خاگینه گردو گفته شده است.

سیرافی ها| سرویس آشپزی – خاگینه یک دسر یا شاید یک میان وعده باشد یا در وعده‌ی صبحانه میل شود. خاگینه در شهر‌های مختلف از جمله تبریز بسیار استفاده می‌شود به خصوص در ماه رمضان. در زبان آذری به خاگینه قیقناخ نیز می‌گویند. طرز تهیه خاگینه گردو در فرهنگ‌های مختلف متفاوت است. در ادامه به دو دستور برای تهیه خاگینه گردو اشاره خواهد شد.

۱. طرز تهیه خاگینه گردو

مواد لازم
تخم مرغ  ۴ عدد
پودر گردو ۸ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر  یک سوم قاشق چایخوری
شیره خاگینه دو لیوان شکر و یک لیوان آب
روغن به میزان لازم

زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت


دستور تهیه

  • ابتدا تخم مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید و با هم زن خوب مخلوط کنید.
  • کمی وانیل به تخم مرغ‌ها اضافه کنید و هم بزنید.
  • گردو‌ها را آسیاب کنید و پودر گردو را به تخم مرغ‌ها اضافه کنید و هم بزنید.
  • روغن را درون یک تابه تفلون بریزید تا داغ شود. روغن نباید کم باشد، زیرا روغن کم موجب سوختن خاگینه می‌شود.
  • مواد را درون تابه بریزید و شعله را ملایم کنید و در تابه را بگذارید. (توجه کنید حتما حرارت کم باشد، زیرا گردو خیلی زود می‌سوزد.
  • هر دو طرف مواد را مثل پخت کوکو سرخ کنید.
  • پس از اینکه دو طرف خاگینه سرخ شد آن را از تابه خراج کنید و در ظرف مناسب بگذارید و برش دهید.
  • دو لیوان شکر و یک لیوان آب را روی شعله بگذارید تا خوب حل شود. سپس صبر کنید تا خنک شود.
  • پس از اینکه شیره خنک شد آن را روی خاگینه سرخ شده بریزید و صبر کنید تا خوب جذب شود.

خاگینه گردو خوشمزه آماده شد … نوش جان …

طرز تهیه خاگینه گردو خوشمزه

۲. طرز تهیه خاگینه گردو تبریزی

مواد لازم
تخم مرغ پنج عدد
شکر یک لیوان
آرد پنج قاشق غذاخوری
ماست پنج قاشق غذاخوری
روغن،مغز گردو و پودر هل به میزان لازم
پودر گل محمدی نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
آب دو لیوان
زعفران دم کرده یک چهار قاشق چایخوری

زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت


طرز تهیه

  • ابتدا باید شیره‌ی خاگینه را درست کنید. برای تهیه‌ی شیره باید آب و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر‌ها خوب حل شوند. سپس حرارت را کم کنید تا شیره قوام آید و خوب حل شود. پس از اینکه قوام آمد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.
  • تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بشکنید و با چنگال یا همزن خوب هم بزنید.
  • آرد را الک کنید و آهسته آهسته به تخم مرغ‌ها اضافه کنید. در حین اضافه کردن خوب هم بزنید تا آرد‌ها گلوله نشوند.
  • ماست هم زده شده، پودر گل محمدی، بیکینگ پودر و پودر گردو را نیز یکی یکی به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یک دست شوند.
  • روغن را درون یک تابه تفلون بریزید تا داغ شود. روغن نباید کم باشد، زیرا روغن کم موجب سوختن خاگینه می‌شود.
  • مواد را درون تابه بریزید و شعله را ملایم کنید و در تابه را بگذارید. (توجه کنید حتما حرارت کم باشد، زیرا گردو خیلی زود می‌سوزد.
  • هر دو طرف مواد را مثل پخت کوکو سرخ کنید.
  • پس از اینکه دو طرف خاگینه سرخ شد آن را از تابه خارج کنید و در ظرف مناسب بگذارید و برش دهید.
  • شیره خنک شده را روی خاگینه سرخ شده بریزید و صبر کنید تا خوب جذب شود.‌
  • می‌توانید خاگینه را با دارچین و گردو تزئین کنید.

طرز تهیه خاگینه گردو خوشمزه
نکات پایانی

  • به ازای هر یک تخم مرغ، باید ۲ قاشق غذاخوری سرپر پودر گردو زد. (می‌شود یک قاشق پودر بادام و یک قاشق پودر گردو زد)
  • مهم‌ترین نکته‌ای که در پخت خاگینه باید رعایت شود این است که حتما شربت خاگhttps://sirafiha.ir/?p=22781&preview=trueینه باید خنک باشد و روی آن ریخته شود تا خاگینه خمیر نشود.
  • خاگینه را به صورت سرد یا گرم می‌توانید میل کنید.
  • به جای شکر و آب می‌توانید از شیره‌ی انگور به عنوان شهد شیرین کننده استفاده کنید.
اگر شما نیز تجربه‌ای از درست کردن خاگینه گردو دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن می‌شناسید، آن را با ما و دیگر مخاطبان سیرافی ها از طریق بخش “ارسال نظر” در انتهای همین صفحه در میان بگذارید.

علی اکبر

مجله سیراف از سال 96 فعالیت خود را آغاز کرده است،تمام تلاشم انتشار محتوای سالم و منحصر بفرد مورد نیاز کاربران با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. 09900995320

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا